Vilnietės namuose architektės sukūrė rojų

Vilnietė, įsigijusi  butą sostinės centre, ilgai nesvarstė, ką pasikviesti į talką jį įrenginėjant. Mat prieš penkerius metus liko labai patenkinta, kaip interjero dizainerės Eglė Balčiūnaitė ir Jurgita Dragūnaitė  įrengė jos  pirmąjį būstą.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Jul 4, 2014, 1:37 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:11 AM

„Dabar Lietuvoje  mažai kuriame interjerų, turime daug darbo Norvegijoje, tačiau kai paskambino ši užsakovė, negalėjome jai atsakyti, – sakė Eglė. – Kodėl? Nes ji – ne eilinė mergina. Nors jos išsilavinimas neturi nieko bendra su menu, ji ypač gerai jaučia kiekvieną interjero detalę. Turi puikų skonį, todėl dirbti su ja buvo tikras malonumas.“

Kodėl gi ji pati nesiėmė kurti namų, turėdama tokį išlavintą skonį? Nes yra protinga ir supranta, kad suplanuoti erdves, elektros instaliacijas, suprojektuoti baldus – ne juokų darbas. Dekoracijas – taip, gali bemaž kiekvienas padėlioti, tačiau geros buto rekonstrukcijos be architektų neatliksi.

63 kv. metrų jaunosios užsakovės būstas įrengtas lengvu klasikiniu stiliumi. Šviesus ir moteriškas.

Dalykiška darbe, atsipalaidavusi namuose, tad nenuostabu, kad toks buvo ir ankstesnio jos buto stilius.

Nuomonę, kad klasika labiau tinkama solidaus amžiaus žmonėms, kad tai brangus stilius ir jį reikia užgyventi, Eglė skuba paneigti.

Daugumai savo užsakovų, klasikos gerbėjų, antikvarinius baldus – komodas, spintas, lovas, kėdes, stalus – ji perka keliose vietose ir tada veža restauruoti patikimam baldininkui.

„Tai geriausia išeitis norintiems klasikinių baldų, tačiau neturintiems maišo pinigų. Mat tokio stiliaus pasirinkimas Lietuvoje labai skurdus: arba itališki ir labai brangūs, arba pigesni, bet apgailėtinos kokybės kiniški“, – sakė interjero dizainerė.

Pirkti senus ir restauruoti, pasak jos, išeina tris keturis kartus pigiau nei įsigyti itališkus.

A.Narmonto nuotraukų galerijoje - E.Balčiūnaitės ir J.Dragūnaitės darbas.

Daugiau interjerų - mūsų "Facebook" paskyroje! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.