Svajonių biuras - ten skamba muzika ir net galima nusnūsti

Naujasis centrinis „SoundCloud“ biuras įsikūrė  4000 kv. metrų  erdvėje. Seniau čia buvo alaus darykla, stūksanti netoliese Berlyno sienos. Šis kompleksas - tarsi  ateities inkubatorius skirtas kurti naujus verslus ir ten dirba 180 žmonių,  kurie dalinsis muzika interneto platybėse.   

Moderniame „SoundCloud“ biure darbuotojai gali nusnūsti poilsio kambaryje.<br>W.Huthmacher nuotr.
Moderniame „SoundCloud“ biure darbuotojai gali nusnūsti poilsio kambaryje.<br>W.Huthmacher nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2014, 6:59 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:23 PM

Biuro projektą kūrusi vokiečių kompanija KINZO parinko šią itin erdvią vietą sparčiai besiplečiančiai „SoundCloud“ muzikos kompanijai, kurioje gali tilpti apie 350 darbo vietų. Taip pat šiame biure yra įkurdintos laisvalaikio erdvės: biblioteka, jogos salė, sodas, poilsio kambarys bei kambarys su židiniu.

Transformavo seną alaus daryklą

KINZO architektai  stengėsi sukurti tokias darbo vietas, kurios atitiktų „SoundCloud“ įmonės tapatybę  ir skatintų  darbuotojų inovatyvumą bei kūrybiškumą. Architektai norėjo išskirti šį biurą tarsi švyturį Berlyno panoramoje, kurio dizainas ir pastato senoji dalis bei naujai suprojektuoti viršutiniai aukštai simbolizuotų augančią ir tobulėjančią kompaniją.

Transformavę seną alaus daryklą architektai įrodė, jog kuriant biurų dizainą, nebūtina vadovautis griežtomis taisyklėmis.

Erdvė skatina kūrybiškumą

Nuo atvirų darbo erdvių ir kavinių iki skirtinga tematika sukurtų kambarių – kiekviena erdvė žmogų ragina  kurti. O subtilūs  dizaino akcentai  biuro patalpą  iš urbanistinės erdvės į keičia į privačią poilsio vietą, ar iš triukšmingos viešos patalpos į jaukią svetainę.

Stengdamiesi biuro gamyklinę atmosferą paversti jaukesne, architektai nusprendė palikti pastato originalią plytų sieną bei  atvirų lubų detales. Pabrėždami šią estetiką, visos techninės instaliacijos buvo įmontuotos jų nepaslepiant, todėl senovinis alaus daryklos dizainas kartu su funkcionaliais priestatais sugretino praeitį ir dabartį.

Susijungia darbo ir poilsio erdvės

Vienintelis esminis originalios pastato architektūros pakeitimas gali būti pastebėtas pastato viduryje: atvira erdvė su laiptais dabar tarnauja kaip pagrindinė susisiekimo vieta „SoundCloud“ paltformoje.

Kompanijos pastatas tiek dydžiu tiek instaliacijomis, prisitaiko prie kiekvieno norų -  lanksti architektūra leidžia pastato erdvėms transformuotis nuo registratūros ir baro iki kino salės bei  pasitarimų kambario ir dar daugiau.

Garsas įkomponuotas visose patalpose

Gyvybiškai svarbus, tačiau dažnai, kuriant prekės ženklo interjero dizainą pamirštama yra kompanijos tapatybė ir jos išraiškos svarba. Tačiau „SoundCloud“ biure muzikos garsai nepamiršti ir jie čia girdimi nuolatos. Projektuodami šį biurą, architektai eksperimentavo su įvairia garsą gerinančia technika.

Pagalvota apie visas interjero detales, pavyzdžiui, pastato danga su specialiai įrengtomis lašo formos šviesomis, ar šviesą atspindinčiais įrenginiais įmontuotais lubose iš kurių taip pat sklinda abstrakčios garso bangos.

Pagal archdaily.com parengė Erika Bružaitė

Daugiau apie interjero dizainą mūsų „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.