Mitas paneigtas: lietuviai ypač pamėgo juodas grindis namuose

Juoda spalva – prabangos ir išskirtinumo simbolis, karaliaujantis drabužių bei automobilių dizaino industrijose, – vis dažniau peržengia ir lietuviškų namų slenkstį. Ryški pastarojo meto tendencija – daugėja pirkėjų, kurie renkasi tamsias grindis, padedančias interjerui „suskambėti“ naujai ir netikėtai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2014, 5:15 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:55 PM

Grindys – vienas iš bazinių interjero elementų, turinčių įtakos bendrai kambario atmosferai. Dievinate juodą spalvą, tačiau baiminatės, kad tamsios grindys jūsų namams suteiks niūrumo? Be reikalo.

Interjero dizaineriai tamsias grindis vertina už galimybę „žaisti“ kontrastais – tokio pagrindo fone išryškėja kitų spalvų akcentai. Taigi pasirenkant atitinkamas detales ir baldus – nuo jaunatviškai išraiškingos rožinės iki solidaus aukso tviskėjimo – nesudėtinga išgauti norimą kambario nuotaiką.

Tai patvirtina grindų salono „Asmara“ ekspertas Edvardas Pažereckas. „Iš pradžių į ryškius atspalvius buvo žvelgiama nedrąsiai, todėl įmonė importavo tik vieną tamsių grindų rūšį. Tačiau vėliau asortimentas buvo išplėstas – pasirodė, kad daug žmonių dairosi ko nors drąsaus ir nekasdieniško – to, ko paprastai nerasi prekybos centruose.

„Nors netradicinės spalvos itin traukia akį, tačiau kartais pasirenkamas atsargesnis, „saugesnis“ kelias – tokios grindys išklojamos tik viename kambaryje arba viename aukšte. Džiaugiamės šiuos pirkėjus sutikdami dar kartą – maloniai nustebinti dėl nepasitvirtinusio mito apie sudėtingą priežiūrą, tamsių grindų sprendimą jie nutaria pritaikyti visiems namams“, – teigia E.Pažereckas.

Pasiteiravus apie kitus klientų įpročius, paaiškėja, kad rūpinamasi ne tik estetika, bet ir praktiniais aspektais. Gyvenant mūsų klimato zonoje, amžinai aktualus išlieka šilumos klausimas, o įsirengus grindų šildymą, ieškoma būdų, kaip maksimaliai išnaudoti jo privalumus. Nenuostabu, kad ypač paklausi – specialiai šildomoms grindims pritaikyta laminuota danga. „Ji netrukdo pasklisti šilumai – tai lemia grindlenčių gamybos specifika: technologiškai sukurta priverstinė laminato ventiliacija, ir, be abejo, nedidelis storis (8 mm)“.

Pabaigai – universalus eksperto patarimas: kokią rūšį ar spalvą besirinktumėte, atminkite, kad grindys reikalauja visapusiškos priežiūros. Baldų apsaugos, kilimėliai, reguliarus valymas, tinkama namų avalynė – visa tai jums padės ilgai džiaugtis pasirinktu interjero sprendimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.