Norėjo sodo, bet neturėjo žemės. Tad užveisė jį name

Šis betoninis namas stovi tankiai apgyvendintame rajone Tokijuje. Nors jį iš dviejų pusių supa gana judrios gatvės, o visai netoli yra geležinkelis ir jaučiasi didelė vibracija, architektai, sukūrę šį būstą pirmiausia pagalvojo apie tai. Nors namo fasadas yra tamsus, pagamintas iš betono, bet viduje - erdvu ir šviesu. Gausybė langų ir medelių leidžia sukurti didelės erdvės įspūdį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2014, 9:23 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:55 PM

Žmonių, kurie nori gyventi kotedžo tipo namuose pagrindinis tokio pasirinkimo kriterijus - sodas, tačiau itin tankiai apgyvendintame rajone, kuriame būsto kainos ir taip gana aukštos, dar papildomai turėti ir žalumos - gana sudėtinga. Arba labai brangu. Todėl architektai sumanė sodą įrengti namo viduje.

Šis namas skirtas dvejoms šeimoms. Architektai siekė erdvę suskirstyti taip, kad abejoms šeimoms užtektų ir kambarių, ir žaliosios erdvės. Prie kiekvieno kambario yra ir mažas, žaliasis kiemas. Name nėra jokių užuolaidų, žaluma ir medeliai matosi per kotedžo langus.

Triukšmas nuo geležinkelio sumažintas, žinoma, dundėjimas girdimas, tačiau - nebe taip erzina.

Parengta pagal archdaily.com informaciją

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.