Užupio restoranas įkurtas išskirtinai tik lietuviškais baldais

Neseniai Užupyje duris atvėrusio restorano „Sweet Root“ interjero dizainerė Jurga Marcinauskaitė iš architektūros studijos „2xj“ pripažino, darbas prasidėjo visiškai tuščioje, tačiau idėjoms atviroje erdvėje. Ilgai ieškojus ir diskutavus, kaip optimaliausiai išnaudoti 224 kv.m erdvę, galiausiai nuspręsta kiekvienam klientui sukurti jaukią ir neįpareigojančią vietą.

Naujajame Užupio restorane skandinaviška estetika sukurta naudojantis lietuviškais baldais ir aksesuarais.<br>P.Makausko nuotr.
Naujajame Užupio restorane skandinaviška estetika sukurta naudojantis lietuviškais baldais ir aksesuarais.<br>P.Makausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:47 PM

Neužgožti ragaujamo maisto

Interjero idėja dizainerei užgimė kalbant apie maistą ir vakarienės meto filosofiją bei dėmesį detalėms. „Kuriant šį dizainą buvo svarbiausia neužgožti ragaujamo maisto bei svečių pokalbio, neišskirti tam tikrų detalių ar naudojamų medžiagų, o sujungti viską į vientisumu pulsuojančią aplinką“, - pasakojo J.Marcinauskaitė.

Jaunoji dizainerė džiaugėsi, jog kartu su restorano savininkais pavyko surasti bendrą požiūrį į estetiką bei glaudžiai bendradarbiauti. „Mes tikime  maisto ir žmogaus draugyste - mums ji labai graži ir stulbinamai intriguojanti. Todėl ieškome savo būdo suburti žmones maisto aplinkoje“,- teigė „Sweet Root“ įkūrėjai.

Įrengtos dvi virtuvės

Dvejose restorano erdvėse įkurta 60 vietų svečiams, o lauko terasoje įrengtos papildomos 24 vietos. Įžengus į restoraną matyti atvira virtuvė, kurioje garuoja įvairiausi patiekalai, ji specialiai nepaslėpta, interjero autorės manymu tokia erdvė harmoningai įsilieja į restorano visumą. „Atvira virtuvė skatina svečius įsitraukti į maisto kūrimo procesą, tačiau restorane yra dar viena virtuvė – ji įkurdinta rūsyje“, - kalbėjo J.Marcinauskaitė.

Atskirose rūsio dalyse taip pat suprojektuotos įvairios paskirties pagalbinės patalpos, personalo persirengimo bei poilsio zona, tualetai svečiams.

Interjero detalės - lietuviškos

Visi baldai, šviestuvai ir objektai yra projektuoti interjero autorių, specialiai šiam restoranui, išskyrus restorane naudojamas kėdes, kurios kurtos kitų lietuvių dizainerių. „Džiugu, jog šis projektas yra puikus tvaraus interjero pavyzdys, kai išskirtinai tik lietuviški produktai gali sukurti šiuolaikišką ir modernią erdvę“, - pasakojo J.Marcinauskaitė.

Daugiau apie interjerą rasite mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.