Mažiausių būstų kainos – kosminės

Dėl išmanaus išplanavimo tokiuose butuose  telpa viskas, ko reikia patogiam gyvenimui. Neįtikėtinai mažo dydžio būstų yra kone visose sostinėse. Paprastai tokiems pirkėjai atsiranda labai greitai, nors kainuoja jie daug.

Mažiausias pasaulyje namas yra pusiau permatomas, langų neturintis statinys. Jis stovi ant neįtikėtinai mažo sklypo, kurio siauriausia dalis yra 92, o plačiausia – 152 cm. Paties namuko siauriausia vieta yra 72 cm, o plačiausia – vos 122 cm.<br>B.Warzecha'o ("archdaily.com") nuotr.
Mažiausias pasaulyje namas yra pusiau permatomas, langų neturintis statinys. Jis stovi ant neįtikėtinai mažo sklypo, kurio siauriausia dalis yra 92, o plačiausia – 152 cm. Paties namuko siauriausia vieta yra 72 cm, o plačiausia – vos 122 cm.<br>B.Warzecha'o ("archdaily.com") nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

2014-09-18 18:07, atnaujinta 2018-01-30 12:31

O štai Londone šiuo metu parduodamas namas, kurį apžiūrėti pirkėjams užtenka vos minutės, nes tai – mažiausias namas mieste.

Jaukus vos 17 kv. metrų ploto būstas suplanuotos taip kūrybingai, kad čia telpa virtuvėlė, pusaukštyje esantis miegamasis, svetainė, sandėliukas ir dušo kambarys. Maža to, šis namukas turi tokį pat kaip jis pats mažą tvora aptvertą kiemelį, kurio dideliuose vazonuose žaliuoja augalai, o greta įėjimo stovi suoliukas.

Šis namukas stovi Londono Barnsbury rajono širdyje. Kaip rašoma nekilnojamojo turto agentūros „Zoopla“ puslapyje, tai  tobulas laikinas prieglobstis.

Tačiau nepaisant mažo ploto,  šis būstas nėra labai pigus, jo kaina – 275 tūkst. svarų sterlingų, arba per 1 mln. 184 tūkst. litų.

Beje, šis namukas yra net 4 kv. metrais didesnis už vieną būstą Vilniuje. Prieš porą metų sostinės centre buvo parduodama 13 kv. m gyvenamoji patalpa. Ir nors šis būstas be patogumų kainavo 110 tūkst. litų, pirkėjas jam atsirado akimirksniu.

Bet jau tikrai  įsirengti mažą būstą gali kainuoti net brangiau, nei didesnį. Taip tvirtino architektė Milda Kalmantaitė, kuri vienoje Vilniaus centre esančioje 21 kv. m palėpėje drauge su mama architekte Janina Kalmantiene įsirengė sau butą. Architektės namuose atsirado vietos ne tik lovai, kompiuterio stalui, virtuvei ir valgomajam, bet ir drabužinei, dušui ir tualetui.

Mažą būstą pasirinko ir statybos inžinierius Vytautas Ankudavičius. Butui jis pasirinko 12,5 kv. m pagalbines patalpas Vilniaus centre.

Na, o mažiausias namas pasaulyje stovi kaimyninės Lenkijos sostinėje Varšuvoje. Taip skelbė interneto puslapis archdaily.com. Tai – vadinamasis Kereto namas,  pavadintas Izraelio rašytojo Etgaro Kereto garbei, kurį sukūrė lenkų architektas Jakubas Szczesny.

Šis namas buvo pastatytas tarp dviejų kitų pastatų ir jis gali tapti laikinu prieglobsčiu keliaujantiems rašytojams.

Mažiausias pasaulyje namas yra pusiau permatomas, langų neturintis statinys. Jis stovi ant neįtikėtinai mažo sklypo, kurio siauriausia dalis yra 92, o plačiausia – 152 cm. Paties namuko siauriausia vieta yra 72 cm, o plačiausia – vos 122 cm. 

Mažiausiame name išties yra visa, ko gali prireikti rašytojui – rašomasis stalas, lova, maža virtuvėlė ir dušo patalpos.

Daugiau apie būstą - mūsų "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.