Krymo viešbučio liukso kambarys - lyg Lietuva prieš 20 metų

Kas labiausiai įstrigo Krymo viešbutyje ant Juodosios jūros kranto? „Paauksuotas“ raitytų formų krėslas ir pelėsiai vonioje. Liukso kambarys atrodė kaip naudotų baldų sandėlys – tokių į Lietuvą iš Olandijos priveždavo pirmieji verslininkai, kai Lietuva atgavo Nepriklausomybę.

Tualete nuo raštų mirgėjo akyse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tualete nuo raštų mirgėjo akyse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urbonaitė, specialiai lrytas.lt, Krymas

2014-09-22 20:24, atnaujinta 2018-01-30 02:04

Septynios naktys viešbutyje ant Juodosios jūros kranto netoli Nikitos botanikos sodo kainavo 640 eurų (apie 2209 litus). Išsirinkome pigiausią iš visų, kuriuos siūlė turizmo agentūra Lietuvoje.

Aprašyme buvo paminėta, jog tai liukso kambarys su virtuve ir vonia. Iš anksto žinojome, jog viešbutyje praleisime labai nedaug laiko, todėl nelabai rūpėjo, kokioje aplinkoje gyvensime.

Tačiau įėję nenoromis ėmėme krizenti. Lietuvoje tokių „grožybių“ gal dar galima rasti pretenzingai, bet pigiai įrengtuose restauruotuose dvaruose.

Kičas ukrainietiškai

Mūsų viešbutis skambiu pavadinimu "Royal Park Hotel" atrodė keistai. Daugiaaukščio gyvenamojo namo pirmasis aukštas apjuostas priestatu ir jame įrengtos patalpos poilsiautojams. Miegamasis kambarys ir vonia įrengti name, o virtuvė - pristatytoje dalyje.

Tačiau namą ratu apjuosus dar viena dirbtinai pristatyta patalpa, pirmojo aukšto butai liko be langų ir vėdinimo. Vonios patalpos ėmė pelyti. Nuo drėgmės negelbėjo ir nuolat įjungti kondicionieriai.

Kadangi daugiaaukščio butuose gyvena vietiniai, jie stato savo automobilius po langais poilsiautojams ir kankina juos įjungtais automobilių varikliais.

Nepaisant akivaizdžių nepatogumų, kaina nėra maža, nes viešbutis - ant jūros kranto.

Kambariai prigrūsti sunkių "paauksuotų" baldų, o virš rokoko stiliaus lovų kabojo juokingi baldakimai. Kad prašmatnumo nepritrūktų, sienos papuoštos ryškių spalvų apmušalais su Krymo vaizdais, o ant grindų patiestas sintetinis margų margiausias kilimas.

"Atrodo, kad gyveni kičo karalienės kambaryje. Dar reikėtų kampe pastatyti raitytą vazą iš balto akmens", - pajuokavo daiktų dizainą studijuojanti duktė, kai nusiunčiau savo kambario nuotrauką.

Vaza buvo, tik ne balta, o aukso spalvos. Ji stovėjo šalia plačiaekranio televizoriaus.

Ant senovinio stalo – plastikiniai indai

Nors virtuvėje stovėjo mikrobangų krosnelė, o prie sienos buvo pritvirtintas dar vienas televizorius, patalpų dizaineris neatsispyrė pagundai suteikti „prašmatnumo“ ir virtuvei.

Palei sienas stovėjo išlenktas minkštasuolis, o pusryčiauti tekdavo prie žemo banguotų formų staliuko sėdint ant per aukšto krėslo iš ne tos pačios kolekcijos. Nuo saulės saugojo ne žaliuzės, o sintetinės rauktos užuolaidos.

Tačiau indai buvo itin pigūs – plastikiniai. Bet gėlių vaza – raityta ir išgraviruota sudėtingais raštais. Ant kitos sienos dūzgė oro kondicionierius, o šalia jo kabojo aliejumi tapytos rožės.

Pusryčius – sintetinę virtą dešrelę, dvi pomidoro riekeles bei skonio stiprikliu ir kosmetikos kvapais atsiduodantį keksiuką – mums atnešdavo ant tarybinių laikų aliumininio padėklo.

Viešbučio aplinka labiau priminė neskoningo teatro dekoracijas, nei gyvenamąsias patalpas.

Viešbutyje buvo vos 15 kambarių ir mes supratome, kad savininkas įrengė patalpas vadovaudamasis savo paties išmanymu bei skoniu, o ne specialisto patarimais.

Iš tiesų Kryme labiausiai pribloškė ne pavieniai juokingai įrengti pastatai, o kontrastai, nes tarp itin negražių pastatų pasitaikydavo labai modernių viešbučių ir poilsio namų, nedarančių gėdos aukštos klasės kurortams.

Daugiau interjerų - mūsų "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.