Konteineris – tik laikinas būstas? Ne, labai stilingi namai!

Iš jūrinių prekybinių konteinerių sukonstruoti namai jokia naujiena ir jie vis populiarėja. Ne vienas toks jau pastatytas ir Lietuvoje. Tiesa, mūsų šalyje konteineriai dažniausiai naudojami statant sodų namelius arba laikinus prieglobsčius.

Iš kelių konteinerių suprojektuotame name - keturi gyvenamieji kambariai, virtuvė, laiptinė. Panorėjus, juos galima paversti kitomis erdvėmis.<br>J.M.Lindhe (archdaily.com) nuotr.
Iš kelių konteinerių suprojektuotame name - keturi gyvenamieji kambariai, virtuvė, laiptinė. Panorėjus, juos galima paversti kitomis erdvėmis.<br>J.M.Lindhe (archdaily.com) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:45 PM

O štai architektai iš „Arcgency“ įrodė, kad jūriniai konteineriai gali tapti stilingu ir patogiu būstu.

Jie sukūrė namo iš trijų jūrinių konteinerių koncepciją.

Namo ir jame esančių daiktų dizainas buvo kuriamas, remiantis šiaurietiškomis vertybėmis. Architektai stengėsi būti lankstūs ir žaismingi, o namą siekė kuo labiau pritraukti prie gamtos. Norėjo, kad jame netrūktų dienos šviesos, kad apšvietimas sklistų iš skirtingų šaltinių.

Patikimi ir ilgalaikiai sprendimai, sveikatai nekenkiančios, ilgaamžės arba lengvai perdirbamos medžiagos – viską architektai projektavo taip, kad prireikus tai būtų galima lengvai išardyti ir perdaryti.

Namo koncepcija buvo kuriama naudojant kelis daugiau kaip 12 m ilgio jūrinius prekybinius konteinerius. Šis statinys gali būti pritaikytas įvairioms klimato sąlygoms, net žemės drebėjimams. Kadangi pastato sudedamosios dalys – visada gatavos, tad tokį namą galima greitai surinkti kone bet kurioje statybos aikštelėje.

Atvėrus eksperimentinio namo duris tarsi pradingsta riba tarp išorės ir vidaus. Puikiai išpildyta pagrindinė namo koncepcijos mintis – gamtą įleisti į namus. Jo gyventojams belieka nuspręsti, ką gi jie veiks su tokiu namu.

Kaip rašo interneto portalas archdaily.com, namo išplanavimą, dydį, fasadą, interjerą ir kitus sprendimus klientai gali pasirinkti patys, naudodamiesi specialiais interneto įrankiais.

Namo erdvė – labai lanksti. Jis gali būti lengvai keičiamas, atsižvelgiant į kliento poreikius. Vidų galima suskirstyti į kelias skirtingas zonas, arba palikti vieną didelę, atvirą ir šviesią erdvę per du aukštus.

Namo virtuvės baldus galima integruoti į sieną, galima didinti bendrą virtuvės erdvę.

Būste suplanuoti keturi atskiri gyvenamieji kambariai. Trys kambariai turi po du langus skirtingose pusėse. Kaip ir virtuvę, kambarius galima lengvai perplanuoti stumdant sienas.

Keisti galima ir laiptinę, pavyzdžiui, naudoti ją kaip vaikų žaidimų ar poilsio, darbo erdvę.

Daugiau pasaulio architektūros – mūsų "Facebook" paskyroje! 

Pagal archdaily.com parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.