Sename daugiabutyje šeima įsirengė moderniausią butą Visagine

Dizainerį Artūrą Čižiūną labiausiai suintrigavo tai, kad jam paskambinęs užsakovas kalbėjo aiškiu rusišku akcentu, o kai dar prisistatė esąs iš Visagino, Artūrą pagavo banga.

Dizaineris A.Čižiūnas savo darbu – 80 kv. metrų buto interjeru – yra patenkintas.<br>D.Petrulaičio nuotr.
Dizaineris A.Čižiūnas savo darbu – 80 kv. metrų buto interjeru – yra patenkintas.<br>D.Petrulaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Oct 2, 2014, 2:04 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 9:00 PM

„Maniau, bus kuklus biudžetas, prašys įprasto rusams klasikinio stiliaus, – prisiminė jis. – Tačiau  sename penkiaaukštyje  keturių kambarių butą įsigijusi šeima pageidavo modernių ir spalvotų namų. Nieko sau, pamaniau, ir per daug nesvarstęs sutikau dirbti su jais.“

Šiek tiek per trisdešimtį perkopusių visaginiečių pora į pirmą susitikimą sostinėje atvyko viešuoju transportu, autobusu. Pasirodo, jie net  automobilio neturi, tačiau svajoja apie itin šiuolaikiškus namus, kurių nuotraukas Artūrui rodė braukdami naujo „iPad“ ekraną.

Susitikimą parinkęs viename stilingesnių Vilniaus salonų,  A.Čižiūnas tarsi tikrino jų skonį,  per keletą valandų  trise apžiūrėjo ne vieną baldų ekspoziciją.

„Įsitikinau, jog žmonės išties nori šiuolaikiškų namų, jie net spalvas savo kambariams jau buvo numatę. Tiesa, kiek  nerimavau, kad galime nesutilpti į jų planuojamą interjerui skirti biudžetą."

Užsakovas nenorėjo investuoti daugiau, nei išleido pirkdamas butą – 65 tūkst. litų.  Už tokią sumą įrengti beveik 80 kvadratinių metrų butą A.Čižiūnui atrodė nerealu.  „Bet gal čia be baldų“, – tuomet svarstė  jis.

O kai nuvyko į Visaginą,   iš viso neteko amo: manė išvysiąs pramoninį dulkėtą miestą, o ten – kone kurortas, žaliuoja pušys, banguoja ežerai. Tiesa, seni daugiabučiai tokio gero įspūdžio vilniečiui nepaliko.

Keturi mažučiai kambariai ir didžiulis koridorius – taip atrodė užsakovų nekilnojamasis turtas.

Viską griauti ir statyti iš naujo! 

Ilgiausiai užtruko būsto rekonstrukcijos dokumentų derinimas, taip pat statybininkų brigados paieškos. Vilniečiai Artūro pažįstami paskaičiavo, kad jiems neapsimoka kaskart važinėti tiek kilometrų, o Visagine pavyko rasti vienintelę padoriai dirbančią kompaniją, kurios įkainiai gerokai nustebino A.Čižiūną: jie buvo didesni nei sostinėje dirbančių statybininkų.

Bet pasirinkimo nebuvo, tad teko sukirsti rankomis su vietiniais meistrais. Beje, paprašyti  parengti darbų sąmatą, vyrai nesikuklino ir už tai paprašė papildomų 500 litų.

Kai statybininkai paruošė vietą dizaineriui,  viskas vyko labai greitai  – 80 kvadratinių metrų butas buvo įrengtas per tris mėnesius. Rezultatu visi patenkinti. Netgi pasipūtę statybininkai įvertino A.Čižiūno darbą ir patikino, jog antro tokio modernaus ir spalvingo buto jų mieste nėra.

Tiesa, šeimininkai į jį investavo kone dvigubai daugiau, nei planavo.

Daugiau interjerų  – mūsų „Facebook“ paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.