Vilniečių šeima jaučiasi laiminga steriliame, it ligoninė būste

Kuo labiau žmogus išsilavinęs, tuo mažiau dekoracijų jo namuose. Tuo įsitikinęs interjero dizaineris Rimantas Špokas. Todėl jis džiaugiasi, kad užsakovai nesikreipia į jį  prašydami sukurti  klasikinius, senovinius ar romantinio stiliaus namus.

Didžiausiu šių namų privalumu šeimininkė laiko apoksidines grindis - jas labai paprasta ir lengva prižiūrėti.<br>A.Steponkevičiaus nuotr.
Didžiausiu šių namų privalumu šeimininkė laiko apoksidines grindis - jas labai paprasta ir lengva prižiūrėti.<br>A.Steponkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Oct 19, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 5:45 PM

Rimantas dievina minimalizmą ir tai atsispindi visuose jo interjeruose. Neseniai Kalvų slėnio gyvenvietėje šalia Vilniaus įrengto namo šeimininkai  irgi  paprašė konkrečiai: interjero su kuo mažiau ir kuo natūralesnių spalvų.

Anksčiau gyvenusi trijų kambarių bute vilniečių šeima naujame name nenorėjo apsikrauti daiktais. Pageidavo, kad ne interjeras, o žmonės čia kurtų nuotaiką.

„Mes nenorėjome šimtų pagalvių, gėlių ar įrėmintų nuotraukų ant sienų. Ne tai namuose svarbiausia“, - sakė  beveik 200 kv. metrų namo šeimininkė ir prisipažino, kad net kai kurie jų draugai stebisi tokiu išgrynintu  interjeru.

„Būtent, šie užsakovai norėjo sterilių namų, - linksi galva Rimantas.  - Nuo kokių daugelis lietuvių vis dar purtosi ir sako: brr, čia ne namai, o ligoninė“.

Ir tokiuose namuose  visuomet turi tviskėti švara? Žinoma. Bet juk smagu gyventi tvarkingai, o  kai nedaug daiktų, tvarkytis reikia mažiau.

Finansininkės specialybę turinti, tačiau šiuo metu nedirbanti, nes augina 9 mėnesių mažylę šeimininkė šypsosi: „Man patinka, kad namuose visur balta,  tuoj pat matosi bet kokia dėmė, kurią  galiu išvalyti. Mėgstu tvarkytis, tai nėra man prievolė“.

Rimantas neslėpė, kad jei tik leistų finansinės galimybės, savo šeimai jis greičiausiai įrengtų labai panašų namą. Mat 189 kvadratinių metrų būsto interjerą kūrė beveik kaip sau, o su kone bendraamžiais šeimininkais nuo pat pirmos pažinties dienos lengvai rado bendrą kalbą.

„Šio interjero esmė - paprastumas. Baltame fone išryškėja atskiri interjero elementai, sukurdami funkcines zonas ir jų tarpusavio ritmą. Aiški ir nesudėtinga erdvių planavimo logika, išgryninta architektūrinė pastato estetika, nuosaiki spalvų paletė, skoningi skandinaviško dizaino daiktai - tai pagrindiniai šių namų interjero dalyviai“, - vardijo kūrėjas.

Tiesa, vyresniosios dukros kambaryje spalvos tarsi sprogo . To  pageidavo mergaitė, o dizaineris paisė mažosios norų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.