Šį sezoną interjerai žvilga vario spalva

Atvėsus orams vis daugiau laiko praleidžiame namuose, todėl dabar - puikus metas jais rūpintis: būstą dekoruoti, atnaujinti, kurti jo jaukumą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-03 14:42, atnaujinta 2018-01-22 10:32

Varis – šio sezono naujasis auksas

Interjero dekoravimo tendencijas diktuoja audinių ir tapetų kūrėjai. Specializuoto interjero dekoro, tekstilės ir tapetų salono „Retroforma“ vadovė, dizainerė L.Kalinauskaitė-Forsman iš pasaulinių tendencijų šį sezoną išskiria dvi vyraujančias spalvų grupes.

„Pirmoji yra tamsiai mėlyna – indigo, vidurnakčio, mėlynų džinsų, kinų porceliano. Visi šie atspalviai derinami su balta spalva, taip pat - su švelniais žalsvais (šalavijų, mėtų, alyvuogių) atspalviais, kurie nuostabiai atgyja kitos šių metų spalvų karalienės – vario ir rūdžių raudonos – glėbyje. Varis ir žalvaris – naujasis auksas. Jie karaliauja ir šokiruoja savo naujumu visose srityse: nuo baldų apdailos iki indų, šviestuvų, stalo įrankių ar virtuvės rakandų“, - pasakoja dizainerė.

Dizainerės M.Noreikienė ir E.Skunčikienė pastebi, kad pasaulyje interjeruose vis dar vyrauja natūralūs žemės tonai: pilkšvi, rusvi, alyviniai, ir ragina lietuvius nebijoti dekoruoti namų įvairesniais atspalviais. Jei tam pasiryšite, sukursite neįprastą nuotaiką.

Rytų kraštai – įkvėpimo šaltinis

Salono „Retroforma“ vadovė siūlo idėjų interjerui dekoruoti semtis iš Rytų šalių. Jos teigimu, šį rudenį išlieka aktuali Rytų ir kitų egzotiškų kraštų tema. Jie - neišsemiamas įkvėpimo šaltinis, nes raštų motyvus nesunku priderinti tiek klasikinio, tiek modernaus stiliaus interjeruose. Kaip sezono naujieną dizainerė išskiria šlifuotų brangakmenių formų plastiką: daugiakampių formų kompozicijos derinamos su septintojo dešimtmečio formomis ir raštais.

„TCH“ baldų ir interjero salono vadovė pataria namus dekoruoti natūraliomis medžiagomis: „Namų tekstilėje šią žiemą vyraus natūralios lino, veltinio, vilnos faktūros. Raštai – gamtos, augalų ir gyvūnų ornamentika.“

E.Skunčikienė atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje populiarėja ir sintetinės medžiagos: „Sakyčiau, kad sintetika grįžta į madą. Labai gera, aukštos kokybės, ją kartais net sunku atskirti nuo natūralaus šilko, vilnos ar lino. Manau, kad ši tendencija gali būti susijusi su vartojimo kultūra. Žmogus nebenori tarnauti daiktui, todėl renkasi dirbtinius pluoštus, nes juos lengviau prižiūrėti.“

Nebijokite maišyti įvairių stilių

L.Kalinauskaitė-Forsman pataria interjerą kurti intuityviai, nebijoti maišyti įvairių stilių ir formų. Jos teigimu, dabar dekoruojant namus, kaip ir drabužių madoje, vyrauja eklektika, labai individualus stilius, kai formos, raštai ir įvairūs objektai sujungiami į vientisą kompoziciją.

M.Noreikienė šiuolaikiniuose interjeruose taip pat pastebi stilių įvairovę. „Šį sezoną vis dar populiarus skandinaviškas stilius, bet ne minimalistinis ir šaltas, kaip iki šiol, o paįvairintas klasikinių elementų“, – pasakoja dizainerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.