Apartamentai vienai dienai - 50 tūkst. litų. Norinčiųjų – apstu

Antrosios pagal dydį Jungtinių Arabų Emyratų oro linijų bendrovės „Etihad Airways“ vykdomasis direktorius Jamesas Hoganas džiaugsmingai pareiškė, kad bilietai prabangiuose pirmosios klasės apartamentuose pirmiesiems dešimčiai reisų jau parduoti.

Britų oro linijos savo klientams siūlo apartamentus su itin modernia prabanga, į kurią įeina lininės pižamos ir grožio produktai, įpakuoti į dizainerės Anya Hindmarch sukurtus krepšelius.<br>„British airways“ nuotr.
Britų oro linijos savo klientams siūlo apartamentus su itin modernia prabanga, į kurią įeina lininės pižamos ir grožio produktai, įpakuoti į dizainerės Anya Hindmarch sukurtus krepšelius.<br>„British airways“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 5:25 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:12 AM

Tarsi neatrodo, kad tai labai svarbus pranešimas? Bet tokių 20 tūkst. JAV dolerių (55,47 tūkst. litų) kainuojančių bilietų poreikis yra toks didelis, kad jau viršijo kitų metų lūkesčius. Tokias žinias neseniai pareiškė finansinių naujienų agentūra „Bloomberg“.

Šių lėktuvų apartamentai išties primena patogumus, kurie anksčiau būdavo tik privačiuose lėktuvuose. Sunku patikėti, kad ta vieta yra paprastame keleiviniame lėktuve. Skrydžio apartamentai yra panašesni į apartamentus danguje su miegamuoju, privačiu dušu ir kambariu. Pasirinkę šiuos apartamentus keliautojai gauna 11.613 kv. m ploto apartamentus, televizorių, kurio įstrižainė yra 80 cm, ir asmeninį liokajų.

„Etihad Airways“ oro linijų atstovai tikisi, kad jų sukurta rezidencija, esanti lėktuvuose „Airbus A380“, nuvilios dalį keleivių nuo panašias paslaugas siūlančių Singapūro oro linijų ir regioninių konkurentų, tokių kaip Emyratų oro linijos.

Tiesą sakant, oro linijos tikisi, kad panašūs apartamentai padidins jų pelnus ir leis uždirbti daugiau pinigų už skrydžio kilometrą.

Tokios viltys nėra iš piršto laužtos.

Aukštos klasės lėktuvo apartamentų kokybė gerėja, o tokių apartamentų daugėja. Tad neverta nuliūsti tiems, kuriems gruodį nepavyko rezervuoti pirmos klasės apartamentų JAE avialinijų lėktuvuose. „Business Insider“ išvardijo dar devynias oro linijas, siūlančias skristi tokiuose pirmos klasės lėktuvo apartamentuose, kurie galbūt yra įspūdingesni nei jūsų butas.

Singapūro oro linijos „Singapore Airlines Limited“

Singapūro oro linijos ilgą laiką laikytos vienomis geriausių visame pasaulyje, kaip ir jų pirmos klasės apartamentai. Singapūro oro linijų siūlomuose privačiuose apartamentuose rasite 60 cm įstrižainės plokščiaekranius televizorius su pramogų sistema ir atskiras, o ne išskleidžiamas lovas.

Emyratų oro linijos

Dubajaus Emyratai vieni iš pirmųjų į rinką įvedė liukso klasės lėktuvo apartamentus, kuriuose įrengė mini barą, veidrodį ir rūbų spintą. Jų „Airbus A380“ lėktuvų apartamentuose įrengti ir marmuriniai dušai su SPA.

Britų oro linijos „British airways“

Britų oro linijos savo klientams siūlo apartamentus su itin modernia prabanga, į kurią įeina lininės pižamos ir grožio produktai, įpakuoti į dizainerės Anya Hindmarch sukurtus krepšelius.

Kataro oro linijos „Quatar Airways“

Nors Kataro oro linijos nutarė koncentruotis į verslo klasės klientus, bet čia vis dar siūlomos ir itin aukštos kokybės pirmos klasės vietos. Pirmos klasės klientai gali mėgautis aukščiausio lygio pietumis, pagamintais tokių virtuvės šefų, kaip Nobu Matsuhisa ir Michelin žvaigždučių prizininko šefo Tomo Aikenso.

Prancūzijos oro linijos „Air France“

„Air France“ liukso klasės apartamentai „La Priemiere“ bus pradėti naudoti tik ateinantį rugsėjį. Žadama, kad juose stovės lovos, paklotos prabangia patalyne – tokia pati naudojama ištaiginguose viešbučiuose „Sofitel“ ir tiekiami „Michelin“ žvaigždučių lygio patiekalai. Verslo naujienų dienraštis „The Economic Times“ rašė, kad „Air France“ savo „Boeing 777-300“ lėktuvuose įrengs apie 76 apartamentus ir tai kainuos 75 milijonus JAV dolerių (per 208 mln. Lt).

Australijos oro linijos „Quantas Airways“

„Quantas Airways“ pirmos klasės apartamentuose yra maždaug 2 metrų ilgio lova su prabangiu avikailio čiužiniu. Pirmos klasės keleiviams oro linijos siūlo someljė danguje paslaugas, kad šiems būtų lengviau išsirinkti gėrimą iš „Quantas Airways“ apdovanojimus pelniusių vynų sąrašo.

Tarptautinės Indijos oro linijos „Jet Airways“

Indijos oro linijos Jet Airways“ savo lėktuvuose „Boeing 777-300ER“ taip pat turi liukso klasės apartamentus. Čia yra privatūs miegamieji ir didelė kolekcija Holivudo bei Bolivudo filmų, kuriuos galima žiūrėti per 60 cm įstrižainės plokščius televizorius. Apartamentus įsigiję keleiviai maisto gauna 5 kartus per dieną ir gali gerti kiek tik nori „Dom Perignon“ šampano.

Honkongo oro linijos „Cathay Pacific Airways“

Honkongo oro linijos „Cathay Pacific Airways“ savo liukso klasės klientams siūlo stilingus architektų įmonės „Forster And Partners“ sukurtus pirmos klasės apartamentus, kuruose galima rasti Ermenegildo Zegna ir Trussardi mados namų rinkinukus. Nors šie apartamentai – ne visiškai uždari, bet pasaulinės klasės lygio aptarnavimas ir prabangi patalynė leidžia mėgautis tikra prabanga.

„Lufthansa“ oro linijos

Stilingi „Lufthansa“ oro linijų apartamentai yra tikras elegancijos pavyzdys. Šių oro linijų lėktuvuose „Airbus“ ir „Boeing“ įrengti apartamentai yra minimalistiški ir modernūs. Pirmos klasės keleiviai gali mėgautis puikiu maitinimu ir įvairiomis pramogomis. Oro linijų lėktuvuose „Boeing 747-400“ šalia sėdimų pirmos klasės keleivių vietų yra ir atskiros lovos.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.