Dirbtinės gėlės ir dar 13 dalykų, kurie subjauroja visus namus

Parengė Ona Kacėnaitė

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 4:56 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:13 AM

Dirbtinės gėlės. Net subtiliausia, iš medžiagos ar plastiko pagaminta gėlė nepakeis gyvų gėlių puokštės. Dirbtinės gėlės tik renka dulkes ir sukelia ne itin malonių minčių.

Per daug pagalvėlių. Taip, jos suteikia būstui jaukumo, bet juk kiekvieną kartą, kai norite prigulti ar prisėsti, tenka nustumti kalną pagalvėlių. Prisiminkite patarlę: „Kartais mažai yra daug“.

„Nuogi“ langai. Nereikia pamiršti, kad langams taip pat būtinas atskiras dekoras, kuris įsilietų į bendrą interjerą ir leistų šviesai laisvai patekti į būstą. Dėl to užuolaidas būtina itin kruopščiai pasirinkti. 

Baldai, sustatyti palei sieną. Daugelis laikosi jau pasenusio tradicinio požiūrio, kad visus baldus reikia sustatyti palei sieną, o kambario vidurys turi būti laisvas. Bet kam reikalinga ši laisva erdvė? Juk toli gražu ne kiekviename kambaryje ketinama rengti vakarėlius su šokiais. Dizaineriai siūlo išlaikyti pusiausvyrą ir kambario vidurį taip pat užpildyti.

Nepraktiški sofų ir kėdžių apmušalai. Jiems keliamas vienintelis reikalavimas: praktiškumas. Jie turi būti lengvai prižiūrimi.

Pernelyg aukštai kabantys paveikslai. Jie - svarbus interjero  elementas ir ties jais turi sustingti žvilgsnis. Todėl nekabinkite  paveikslų  prie pat lubų. Atminkite: kompozicijos centras turi būti akių lygyje.

Neteisingas apšvietimas. Žinoma, kad šviesa kuria interjerą. Todėl silpnai ar neteisingai apšviestas kambarys negali atrodyti stilingai, - nesvarbu kaip jis apstatytas.

"Plaukiojantys" kilimai. Bendra taisyklė: kilimą turi užfiksuoti baldų kojelės. Suglamžytas kilimas kambarį paverčia netvarkingu.

Per daug aksesuarų. Užtenka pabrėžti vieną dvi esmines interjero detales. Daugybė suvenyrų, statulėlių, mažų paveiklų kambarį daro pernelyg margą.

"Keisti" baldai. Vaikantis originalumo, nereikia pamiršti apie funkcionalumą. Kambaryje stovintys baldai neturi atrodyti pašaliniais.

Nepatogios kėdės prie pietų stalo. Sėdint ant kietų kėdžių, sudėtinga mėgautis maistu. Todėl virtuvei ar valgomajam reikėtų pasirinkti patogias kėdes.

Pernelyg griežtas stilius. Gyvenamąjį būstą paversti biuru tikrai neverta, jis turi tarnauti realiam gyvenimui.

Užgriozdinimas. Jei jums padovanojo nereikalingą daiktą, jo tikrai neverta laikyti namuose „atsargai“ - geriau jo atsisakyti.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.