Druskininkų mero namas apakina turtingiausius kurorto svečius

Druskininkuose smarkiausiai smalsuolių dėmesį pritraukiantis namas – mero Ričardo Malinausko. Jį projektavo architektas Arvydas Katilius.

Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urbonaitė

Dec 11, 2014, 1:14 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:29 AM

Būstas pastatytas ant kalniuko prie Druskonio ežero miesto centre ir iš kitų pastatų išsiskiria milžiniškais stiklo plotais. Kai eini pasivaikščioti aplink ežerą, saulės atspindžiai nuo langų ir sienų blykčioja net einant per miškelį.

Namą įvertina poilsiautojai

„Kad namas modernus, iš tolo matyti. Bet ar jis tikrai dera prie kitų statinių - abejočiau“, - nuklausome pro šalį einančios angliškai kalbančios poros pašnekesį.

Bet kiek čia tų anglų Druskininkuose – daug gausesnis prabangių rusų poilsiautojų būrys. Šie sustoja pasigrožėti ir aptaria išskirtinį namą: įvertina, kad nepigus.

„Kažin, kaip ten gyvenasi, kai sienos stiklinės. Bet užtat kaip atrodo!“ - komentuoja kita poilsiautoja lietuviškai.

Tai parašysiu, kaip mero namas atrodė man. Nesu jokia architektūros specialistė ir atsidūriau name, kai redakcija buvo nusiuntusi daryti interviu su meru visai apie kitus dalykus, o ne apie interjero detales.

Įvažiavome per vartus – yra vietos pasistatyti automobilį aikštelėje, bet galima ir į garažą. Į pirmąjį aukštą kylama laiptais. Pasijunti lyg stovėtum ant postamento ir iš viršaus žvelgtum į tėvoniją. Vaizdas – įsimenantis.

Veja ir teritorija – labai graži: ar stovėtum prie įėjimo, ar svetainėje, į visas puses atsiveria žaluma, erdvė. Žvilgsniui mėgautis ramybe niekas netrukdo. Bet jausmas keistokas – tarsi per stiklą tave stebėtų ir aukščiau namus pasistatę kaimynai, nes visas sklypas kyla į kalną aukštyn.

„Yra žaliuzės, šviesą įjungęs jas nuleidžiu. Bet ir nenuleidęs nesijaudinu – tegu žiūri, nieko bloga čia nedarau. Dieną iš lauko nematyti nieko, nes stiklas padengtas specialiu blizgiu sluoksniu, kuris neleidžia matyti namo vidaus“, - sako R.Malinauskas.

Virtuvė – kartu su svetaine

Svetainę puošia židinys, pastatytas beveik kambario viduryje: praeiti netrukdo, atrodo įdomiai. Minkšti baldai – šviesūs ir patogūs, televizoriaus ekranas – it stadionas. Atsipūsti patogu.

Virtuvę nuo bendros erdvės skiria sienelė, už kurios nesi labai gerai matomas, kai ant spintelių ką nors pjaustai.

Pirmajame aukšte dar yra nedidelis R.Malinausko darbo kambarys – rašomasis stalas, lentyna su apdovanojimais, stalelis vaikų nuotraukoms laikyti. Priešais – WC su dušu. Pasinaudojau (ne dušu ). Atkreipiau dėmesį, kad atviroje dušo kabinoje lipnia juosta buvo užklijuotas vandens nutekėjimo grotelės. Aha, meras prausiasi antrajame aukšte!

Apžiūrinėti miegamųjų į kitą aukštą lipo mano kolega fotografas Vladas Ščiavinskas: žiūrėkite į jo darytas nuotraukas ir spręskite, ar jums patinka namas. Mano nuomonė tokia: perkėlus į tokios pačios stilistikos kvartalą, jis atrodytų natūraliai, bet Druskininkų centrui tinka ne per labiausiai. Gyventi – patogus.

Kitokių namų ir interjerų rasite mūsų "Facebook"!  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.