Dizainerė lyg burtininkė mažą kauniečių butą pavertė erdviu

Mažiau yra daugiau, o mažas būstas gali tapti erdvus gyvenimui. Tuo vadovaudamasi interjero dizainerė Eglė Arminė įrengė 37 kv. metrų ploto butą Kaune.

Išgriovus kone visas buto sienas naujakuriai gali matyti vieni kitus būdami bet kuriame namų kampe. Ir pro langus sklindančiai šviesai neliko kliūčių - dabar ji patenka į visą butą ir tarsi jį praplatina.<br>A.Narmonto nuotr.
Išgriovus kone visas buto sienas naujakuriai gali matyti vieni kitus būdami bet kuriame namų kampe. Ir pro langus sklindančiai šviesai neliko kliūčių - dabar ji patenka į visą butą ir tarsi jį praplatina.<br>A.Narmonto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Šermukšnytė

Dec 13, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:00 AM

Jos užsakovės pomėgis ir darbas - muzika. Nors šiuose namuose pianino kol kas nėra, jam dizainerė paruošė vietą. O viso interjero išskirtinumą formuoja užsakovės mėgstamos žalios spalvos fragmentai.

Tik įėjus į butą matoma specialiai šiems namams sukurta, kaligrafiškai dekoruota siena. Tai lyg namų ašis, aplink kurią sukasi gyvenimas. Minimalistiniuose rėmeliuose kabančios juodai baltos nuotraukos sudaro grafišką kompoziciją ir išlaiko stilistinį vientisumą. Paliktos vietos būsimiems daiktams neatsitiktinai - jie natūraliai, bėgant laikui formuos šių namų šeimos identitetą.

Kai buvo rekonstruojamas butas, pertvaros tarp svetainės, virtuvės ir koridoriaus buvo demontuotos. O toks sprendimas padiktavo praktiško baldų (lentynų ir spintų bloko) atsiradimą, kuris atskyrė visas tris erdves.

Dabar naujakuriai gali lengvai bendrauti, matyti vieniems kitus būdami bet kuriame namų kampe. Ir pro langus sklindančiai šviesai neliko kliūčių - dabar ji patenka į visą butą ir tarsi jį praplatina.

Virtuvės zonoje padidintas ir palangės vietoje įmontuotas darbastalis, įrengta nedidelė darbo ir pusryčių zona.

„Stengiausi neperkrauti interjero gausybe baldų ir formų įvairove. Dauguma funkcionalių baldų lyg susilieja su sienomis. Jaukumui ir žaismingumui sukurti skirtingose patalpose naudojau grafiškus, stilizuotus piešinius (dekoruota stiklo siena virtuvėje, tapetas miegamajame, bareljefinis piešinys koridoriuje) ryškius spalvinius elementus (durys, sofa)“, - pasakojo E.Arminė. Interjere vyrauja subtilūs juodų-baltų ir pilkų tonų deriniai, o skirtingos medžiagos ir faktūros, juos praturtina. Norint pabrėžti charakteringas interjero detales jauna dizainerė naudojo įvairiapusiškus apšvietimo sprendimus: paslėpta šviesa, bendras apšvietimas.

Daugiau interjerų - mūsų "Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.