Nugyventas sodo namelis virto rojumi trims šeimos kartoms

„Norėjome turėti vietą, kur visa šeima galėtų susirinkti bendrų pietų, kur leistume savaitgalius, o vasarą – ir atostogas. Kadangi visi šeimos nariai gyvena butuose, svajojome apie nedidelį namą“, – prisipažino vilnietė Julija.

Dailylentėmis iškaltos sienos buvo atnaujintos – nušlifuotos ir iš naujo nulakuotos.<br>A.Klimavičiūtės nuotr.
Dailylentėmis iškaltos sienos buvo atnaujintos – nušlifuotos ir iš naujo nulakuotos.<br>A.Klimavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė („Lietuvos rytas“)

Mar 18, 2015, 9:33 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 3:47 PM

Šio sumanymo autorė buvo ji, todėl ėmėsi iniciatyvos ir kartu su šeima apvažiavo kelias sodininkų bendrijas dairydamasi būsto šeimos laisvalaikiui. Ieškojo namuko per daug nuo Vilniaus nenutolusiose bendrijose, kur kainos dar neišpūstos.

„Tiesa, dar labai svarbus dalykas, į kurį turėjau atsižvelgti rinkdamasi namą, – žemė. Tiesiogine šio žodžio prasme. Sklype ji turėjo būti itin derlinga, mat mano mama visą gyvenimą mėgo kapstytis, tad bet kokio dirvono nenorėjo“, – prisiminusi nusišypsojo verslininkė.

Todėl 84 metų Julijos mama pirmoji įvertino žemės riebumą sklype prie sostinės Žaliųjų ežerų, kur šeima nusižiūrėjo namuką.

Visiems viskas tiko, tad greitai buvo suderėta ir kaina – 80 tūkst. litų (apie 23 tūkst. eurų), o kai jau buvo sutvarkyti pirkimo dokumentai, Julija šeimai pareiškė, jog į sodą šiukštu neveš nė vieno seno baldo, ten viskas bus nauja – ir baldai, ir šaukštai.

Negana to, verslininkė pasisamdė interjero dizainerę ir tokiu poelgiu nustebino ne tik sūnaus šeimą, bet ir draugus. Juk vis dar manoma, kad ši paslauga brangi, todėl ją renkasi tik pasiturintys žmonės.

„Kone 70 kv. metrų ploto name norėjau įrengti ir žaidimų vietą anūkui, ir darbo vietą sau, ir patogų kambarį mamai. Apleistas namukas be patogumų turėjo virsti šviesiais šeimos namais su nedidele pirtele, skalbykla, drabužine. Savo vizijose regėjau kuklų, jaukų, bet kartu ir šiuolaikišką būstą.

Ir man užteko proto, kad suprasčiau, jog pati tokių erdvių nesudėliosiu“, – sakė Julija. Jai talkino interjero dizainerė Alina Venskutė.

Pradėjus namo atnaujinimo darbus paaiškėjo, kad daugiausia kainuos ir ilgiausiai užtruks vadinamieji nematomi darbai, – teko išvedžioti naujas santechnikos ir nuotekų vamzdžių sistemas, sutvarkyti rūsio grindis, sutvirtinti palėpės sienas.

„Apdailai buvo skirta mažiausiai dėmesio. Senos grindys pakeistos nebrangiomis laminuotomis, vienos sienos perdažytos, kitos  iškaltos dailylentėmis – atnaujintos: nušlifuotos ir iš naujo nulakuotos. Taupant pinigus vidinės pertvaros nebuvo griaunamos, tik šiek tiek pakeistos durų vietos.

„Pigiai išsisukome ir su laiptais. Iš pirmo žvilgsnio jie atrodė baisiai, bet buvo tvirti ir patogūs, tad su Julija nutarėme juos tik perdažyti ir padekoruoti pigia langų plėvele“, – pasakojo Alina. Visi baldai ir aksesuarai buvo pirkti nebrangiuose baldų prekybos centruose.

Kuriuo savo sprendimu interjero dizainerė labiausiai patenkinta?

„Pamačiusi galutinį rezultatą ir palyginusi su tuo, ką išvydau pirmą kartą, tikrai labai džiaugiausi. Šis sodo namelis tikrai nebuvo svajonių darbas“, – prisipažino 10 metų darbo patirtį turinti interjero dizainerė. Jos darbą įvertino ir Julijos draugai – susirinkę į namo pristatymą pirmiausia puolė klausinėti, kiek atsiėjo toks būsto atnaujinimas.

„Išgirdę kainą mintyse jie pradėjo daryti pertvarkas ir savo namuose“, – kvatojosi laiminga šeimininkė. Dabar ji nekantriai laukia, kada atšils ir prasidės namo fasado rekonstrukcijos ir aplinkos apželdinimo darbai.

Jiems atlikti Julija irgi samdys profesionalus.

Daugiau interjerų – mūsų „Facebook“ !

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.