Televizijos bokšte jau regi ir viešbutį, ir pramogų parką

Kiekvieną dieną Vilniaus televizijos bokštas regimas iš skirtingų miesto vietų. Būtent tai įkvėpė vilniečių architektų įmonę „Plazma“ dalyvauti šio statinio architektūros idėjų konkurse. Jie laimėjo.

Pagal kūrėjų sumanymą turėtų būti gerokai atnaujintas Televizijos bokšte veikiantis restoranas ir įrengtas apartamentų viešbutis (nuotr.).
Pagal kūrėjų sumanymą turėtų būti gerokai atnaujintas Televizijos bokšte veikiantis restoranas ir įrengtas apartamentų viešbutis (nuotr.).
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-13 10:46, atnaujinta 2018-01-06 23:44

Šią savaitę paaiškėjo, kad jų parengtas projektas, pavadintas „Vilniaus akimi“, laimėjo pirmąją vietą.

Išskirtinė Televizijos bokšto architektūra Ryčiui Mikulioniui, Laurai Janavičiūtei, Margaritai Pantelejevai ir Aydai Grišiūtei padiktavo visą jų sukurto projekto stilių – ir statinio interjere, ir teritorijoje aplink kūrėjai naudojo plastiškas formas.

Šalia bokšto jie siūlo įrengti vasaros lauko kino ir koncertų erdvę su amfiteatru, šalia jos – poilsio zoną.

Pietinėje kiemo pusėje numatyta įrengti mini golfo takelius ir kelias iškylų aikšteles, o vietoj dabartinio administracijos pastato – viešuosius tualetus.

Taip pat kieme galėtų atsirasti aktyvaus poilsio zona su treniruoklių aikštelėmis, riedutininkų ir riedlentininkų parkas.

Pastato rekonstrukciją „Plazma“ siūlo pradėti nuo pagrindinio kelio į Televizijos bokštą – požeminės galerijos.

Ją siūloma išplėsti ties įėjimo ir išėjimo zonomis.

Pirmajame aukšte vilniečių architektų komanda regi vaikų žaidimų kambarį, kavinę, ekspozicijų erdvę ir suvenyrų parduotuvėlę, trečiajame – mokslo ir inovacijų centrą.

Tris pagrindinius bokšto taurės aukštus – devynioliktąjį, dvidešimtąjį ir dvidešimt pirmjį – siūloma sujungti sraigtiniais laiptais.

Šiais laiptais iš devynioliktojo aukšto, kuriame turėtų būti įrengta 3D kino salė, pakylama į restorano aukšte esantį holą.

Iš jo galima patekti į atvirą stiklo siena atitvertą apžvalgos aikštelę bei į patalpą, skirtą lankytojams, besiruošiantiems šuoliui ar nusileidimui lynais nuo bokšto arba pasivaikščiojimui bokšto „lėkštės“ kraštu.

Naujieji sraigtiniai laiptai atvestų ir į viršutinį holą, iš kurio patenkama į viešbutį.

Dvejuose jo apartamentuose vyrauja plastiškos formos, persiliejančios erdvės, šviesūs tonai. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.