„Kiekvienas restoranas išsiskiria savitu interjeru ir jo paskirtimi. Interjeras nėra tiesiog gražus, jis turi turėti ir tam tikrą funkciją. Galbūt sukurti tam tikra atmosferą, galbūt atspindėti pagrindinę restorano temą ar tikslinių svečių pomėgius. Restoranas nėra tik vieta pavalgyti, čia žmonės renkasi praleisti laiką, tad ir aplinka įgyja svarbią reikšmę. Naujo picerijų tinklo interjero pagrindinė funkcija – papildyti patiekalų skonį. Tai fonas skoniui, kartu ir pačiu interjeru perteikiamas skonis,“ – pasakoja „Plazmos“ architektė Laura Janavičiūtė.
Keisti veidą picerijų tinklą paskatino restoranams lankytojų vis aukščiau keliama kartelė. Ne tik maistas, jo skonis ir kokybė lemia svečių pasirinkimą, kur valgyti, bet ir aplinka. Restoranų interjerui teikiama vis didesnė reikšmė.
„Restoranai nėra tik vieta pavalgyti. Čia žmonės ateina praleisti laiką su šeima, draugais, kolegomis. Ir nori šį laiką praleisti estetiškoje, gražioje aplinkoje. Svečiai renkasi ne tik, ką valgys, bet ir kokioje aplinkoje mėgausis patiekalais. Neabejojame, kad interjeras gali padėti atskleisti maisto skonį. Tad architektams ir pateikėme užduotį sukurti tokį interjerą, kuris savitai papildytų maisto skonį,“ – teigia „Čili“ picerijų tinklo vadovė Giedrė Kvedaravičienė.
Architektė sako didžiausią dėmesį skyrusi interjero estetikai, šviesumui ir gaivumui. Naujajame picerijų interjere dominuoja šviesios ir gaivios spalvos (balta, geltona, žalia), jaukumą kuria medis ir vadinamos „žaliosios zonos“, jaukus apšvietimas. Svarbi detalė – didžiulės drobės ant sienų, perteikiančios skonį. Didelį dėmesį interjero autorė skyrė picų zonai, kuri aiškiai išreikšta ir atvira.
„Jokių ryškių spalvų ir margų derinių – taip galėčiau apibūdinti picerijoms sukurtą foną skoniui. Juk ant margos staltiesės picos galima net nepastebėti, ji tiesiog susilies su aplinka, atrodys nepatraukli. Bet baltame fone ji gali puikiai atsiskleisti ir prašyte prašytis suvalgoma. Kūriau interjerą, siekdama, kad jis ne blaškytų, o padėtų pamatyti ir pajusti maisto skonį,“ – patirtimi kuriant picerijų interjerą dalinasi Laura.
Picerijų interjero kūrimą „Plazmos“ architektė palygino su maisto gaminimu.
„Patiekalų ingredientai gali būti tokie patys, tačiau kūrybiški ir nauji jų deriniai padeda sukurti neįprastą ir visiškai kitokį patiekalą. Taip pat ir su picerijų interjeru. Jis sukurtas iš tradicinių medžiagų ir interjero elementų bei spalvų, tačiau atitinkami jų deriniai leido sukurti kažką naują ir savitą. Galbūt ir tai yra tam tikra sąsaja su „skaniu interjeru“,“ – šypsosi Laura.
Dviejų picerijų architektūrinius sprendimus diktavo ir ypatinga jų vieta – Vilniaus Senamiesčio širdis. Kurdami modernų, bet kartu ir šiltą interjerą picerijoms Didžiojoje ir Vilniaus gatvėse, architektai visus projektus derino su paveldosaugininkais.
„Siekiame, kad atnaujintas interjeras įsilietų į bendrą senamiesčio architektūrinę atmosferą, todėl mums ypač svarbu, kad visiems sprendimams pritartų Kultūros paveldo departamentas. Tiek mes, tiek architektai jaučiame didelę atsakomybę kurdami interjerą senamiestyje. Tikime, kad priimti interjero sprendimai prisidės kuriant estetišką senamiesčio veidą,“ – teigia G. Kvedaravičienė.
Kokia gero restorano interjero paslaptis? Architektė pabrėžė, kad restoranams ypač svarbi teisingai suprojektuota funkcinė schema, kurioje būtina suvaldyti svečių ir personalo srautus. Taip pat svarbu, kad bet kurioje restorano vietoje sėdintis klientas patirtų tokias pačias malonias emocijas. Architektė juokauja, kad kurdama naują picerijų interjerą mintyse pasėdėjo kiekvieno svečio vietoje ir stengėsi visas jas padaryti vienodai jaukias ir patrauklias.
„Čili“ pica atnaujina keturių picerijų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje interjerus ir ketina atidaryti dar dvi naujas picerijas.