Geriausio Lietuvoje išrinkto biuro darbuotojai turi ir kino salę

Šiuolaikiška erdvė XIX amžiaus istorizmo pastate Vilniaus senamiestyje tapo geriausiu biuro interjeru antrus metus iš eilės vykstančiuose portalo lrytas.lt, dienraščio „Lietuvos rytas“ ir Lietuvos architektų sąjungos organizuojamame konkurse „Mano Erdvė 2016“.

Geriausiu biuru išrinkta „Treatwell“ būstinė, autorius – Gytis Vaitkevičius.<br>L.Garbačausko nuotr.
Geriausiu biuru išrinkta „Treatwell“ būstinė, autorius – Gytis Vaitkevičius.<br>L.Garbačausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 4:30 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:19 AM

Tai tarptautinės grožio paslaugų užsakymo platformos „Treatwell“ būstinė, kurią architektas Gytis Vaitkevičius sukūrė jaunai komandai. Interjere dominuoja atvira darbo zonos erdvė, minimaliai suskirstyta lengvomis pertvaromis. Čia akcentuotos natūralios medžiagos – betoninės perdangos tarp išlikusių senovinių medinių sijų bei nedengtos, tik lakuotos baldų plokštumos.

Beveik 300 kv. metrų patalpose daug dėmesio skirta ir darbuotojų socialinėms erdvėms, kurių ašis didžiulė virtuvė, atliekanti valgyklos, pasitarimų, pristatymų ir kino salės funkcijas. „Virtuvėje galima nuleisti projektorių ir žiūrėti filmus“,- neseniai įvykusiuose apdovanojimuose sakė G.Vaitkevičius.

Geriausiais biuro interjero nominacijos taip pat buvo skirtos studijos „Demoroom“ ( Dalia Mauricaitė – Kalinauskienė ir Nauris Kalinauskas) biurui „Telegrafas“ bei architektų Edgaro Neniškio ir Tomos Bačiulytės banko DNB būstinės interjeras. Kurdami pastarąją erdvę architektai stengėsi įsileisti gamtą į vidų, sulieti kiemelio pušyną su vidiniu.

Taip biure atsirado interpretuota japoniškų graviūrų grafika, įrėminta stikliniuose tūriuose. Čia panaudotiems baldams būdinga skulptūrinė grafika, tai tęsinys pastatų architektūrinio įvaizdžio, kuriam būdingos aštrios konsolės, atspindžiai.

Kaune, Kultūros paveldo saugomame pastate, įrengtas biuras „Telegrafas“ yra gerokai mažesnis, jis užima vos 25 kv. metrus. Nepaisant mažos patalpos, čia sutilpo dvi darbo vietos, o visos kitos būtiniausios erdvės – baldiniame tūryje. Daugiau nei 4 metrų aukščio balde įrengta virtuvės zona, drabužinė, vonios kambarys, o jo viršuje – poilsio zona su sėdmaišiais.

Konkurso „Mano Erdvė 2016“ darbus vertino tarptautinė specialistų komisija – Zaiga Gailė (Latvija), Gertjanas de Jongas (Olandija) ir Hannesas Praksas (Estija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?