Laikas atnaujinti savo žinias apie odinių baldų priežiūrą

Odiniai baldai namams suteikia prabangos. Natūrali oda suteikia šilumos žiemą, o vasarą neleidžia jums perkaisti. Dauguma pirkėjų sutinka, kad į geros kokybės baldus reikia investuoti nemažai pinigų, tačiau dalis pamiršta, kad norint jog investicija atsipirktų ir džiugintų Jus ilgesnį laiką, jais reikia rūpintis ir prižiūrėti. Štai keli pamiršti patarimai, kurie padės tausoti odinius baldus:

Kas puse metų odinius baldus įtrinkite odos kondicionieriumi.<br>123 rf nuotr.
Kas puse metų odinius baldus įtrinkite odos kondicionieriumi.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 12:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:29 PM

1. Kaip ir medis, oda gali trauktis. Pagrindinės priežastys dėl kurių oda išdžiūsta – saulė, karštis ir ugnis. Namuose renkant vietą odiniams baldams reikia vengti juos statyti prie šildymo įrenginių, židinių ar ten kur būna tiesioginių saulės spindulių.

2. Kas porą savaičių su švaria šluoste nuvalykite dulkes. Nepamirškite apatinės baldo dalies ir detalių.

3. Prieš odinį baldą valant šlapia šluoste, mažai pastebimoje vietoje nedideliame plote patikrinkite, ar oda nesureaguos su vandeniu. Jei oda pakinta ar atsiranda dėmės, baldą valykite tik sausa šluoste.

4. Jei netyčia ant baldo išsilieja skysčiai, su sausa šluoste stenkitės juos sugerti, neįtrinkite skysčių į neužlietą baldo paviršių. 

5. Niekada nenaudokite rūgštinio muilo, tirpiklių, ploviklių arba amoniako dėmių valymui.

6. Nemirkykite dėmės.

7. Dėmes stenkitės naikinti palaipsniui ne iš karto, tačiau jei norite išvengti nepageidaujamų odos pažeidimų, kreipkitės į specialistus.

8. Odinius baldus pažeisti lengva, todėl venkite aštrių daiktų netoliese. Atsiradusius nedidelius įbrėžimus galite panaikinti juos pavalę zomšiniu ar medvilninių audiniu. Jei įbrėžimai neišnyksta suvilgykite šluostę distiliuotu vandeniu.

9. Oda lengvai sugeria dažus. Nepatartina ant odinių baldų palikti spaudos leidinių, piešinių ar kitų rašalo šaltinių, nes norint panaikinti rašalo dėmes jums tikrai teks pavargti.

10. Kas puse metų odinius baldus įtrinkite odos kondicionieriumi.

11. Jei planuojate įsigyti odinius baldus, tačiau turite augintinių, pasidomėkite apie priemones, kurios atbaidys jūsų pūkuotąjį draugą, nuo baldų gadinimo.

„Prieš vadovaudamiesi įvairiais patarimais kaip prižiūrėti odinius baldus, pirmiausia pažiūrėkite, ką Jums pataria perkamo baldo gamintojai. Kiekviena oda yra skirtinga ir kiekvienai reikia skirtingos priežiūros, todėl rizikuosite iš pradžių neįsitikinę kokios priežiūros reikalauja kūsų pasirinkta.

Taip pat prieš naudojant įvairias priemones išbandykite ant mažesnio paviršiaus ar cheminė medžiaga nesureaguos su oda, nerizikuokite net tada, kai nurodoma, kad priemonė skirta būtent jūsų pasirinktai baldų odai.“ – įspėja baldų ekspertas ir “Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.