Neįtikėtina, kuo pavirto nugyventas 110 kv. m butas prestižinėje Vilniaus vietoje

Vilnietė Dovilė Milašiūtė interjero dizainere dirba jau penkerius metus, tačiau internete gana keblu rasti jos kontaktus – kūrėja neturi nei tinklalapio, nei oficialios paskyros socialiniuose tinkluose. Nepaisant to, savo būstą norintys atnaujinti žmonės dizainerę suranda per pažįstamų rekomendacijas. Dovilė juokauja, kad pagaliau pribrendo ir jau baigia ruošti savo tinklalapį, tačiau kartu ir džiaugiasi, jog kol kas reklama iš lūpų į lūpas jai padeda geriausiai.

Naujai suremontuotame bute prigijo natūralių medžiagų apdaila ir baldai.<br>A.Stepankevičiaus nuotr.
Naujai suremontuotame bute prigijo natūralių medžiagų apdaila ir baldai.<br>A.Stepankevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2016, 5:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:44 PM

„Draugų užtarimas žmonėms yra labai svarbus, dažnas iš jų manęs net neprašo parodyti jau atliktų darbų. Pavyzdžiui, iš šio būsto Antakalnyje šeimininko sulaukiau itin didelio pasitikėjimo – rūpinausi ne tik kapitaliniu buto remontu ir įrengimu, bet ir smulkiausiomis detalėmis, kaip išdėlioti knygas ar kosmetiką lentynose“, – pasakojo dizainerė.

Dvylika metų erdviame 110 kv. metrų ploto bute gyvenantis šeimininkas norėjo visiškai pakeisti savo būstą, kuriame trūko šviesos, dominavo žali, rausvi, gelsvi ir pilki atspalviai. Nors užsakovui buvo aišku, jog namus teks atnaujinti iš esmės, kaip tiksliai turėtų atrodyti naujoji erdvė, jis nežinojo.

„Klientas man leido pateikti pirminę interjero idėją nesuformuluodamas jokių uždavinių, o vos tik ją pristačius suradome bendrą kalbą ir ėmėmės darbų.

Pirmą kartą apsilankiusi bute, pamačiau tamsią koloną koridoriuje, kuri labai rėžė akį, buvau įsitikinusi, jog ją tikrai naikinsime, tačiau pradėjusi rengti funkcinį planą supratau, jog namams reikia skiriamosios ašies. Koloną su joje įrengta spinta išsaugojome, buvo pakeista tik jos apdaila“, – kalbėjo Dovilė.

Nežymiai pakoregavus buto planavimą, retai naudojamą darbo kambarį pakeitė atvira galerijos erdvė, skirta meno kūrinių kolekcijai, kurioje – Šarūno Saukos ir kitų gerai žinomų dailininkų darbai. Tiesa, norint, kad šis ir kiti kambariai neatrodytų pernelyg perkrauti, šeimininkui teko kai kuriuos kūrinius pasilikti kitiems namams, dalis jų nukeliavo į jo biurą.

„Bute palikome tą pačią šildymo sistemą, todėl pasirinkome papildomą radiatorių apdailą. Labai preciziškai derinome net smulkiausias detales, nes kiekviename kambaryje yra po kelis meno kūrinius ar skulptūras, stengėmės sukurti išgrynintą aplinką, kad neatsirastų chaoso“, – kalbėjo Dovilė.

Naujajame interjere naudotos natūralios medžiagos, pavyzdžiui, vilnoniai kilimai svetainėje ir miegamojo kambaryje, baltas marmuras – vonioje, medžio lukšto danga – durims bei spintoms. Didžiąją dalį medinių baldų suprojektavo dizainerė, o iš visų jų išsiskiria pagrindinio miegamojo lova su baldakimu.

„Miegamojo kambarys nėra itin didelis, žinojau, jog čia atsiras nedaug elementų, todėl norėjau, kad lova būti išskirtinė – primenanti dėžutę dėžėje. Šioje erdvėje sužaidėme gana aštriomis linijomis, tačiau kartu kambario nepavertėme netinkamu poilsiui“, – pridėjo dizainerė.

Šiuolaikiško būsto remonto ir interjero darbai truko vienus metus, be pagrindinių erdvių ir galerijos, čia įrengtas ir vaikų kambarys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.