Neseniai atrastame sostinės rajone – jaukus 145 kv. metrų šeimos namas

„Pasibaigus darbams paklausiau užsakovų: „Ar ką nors keistumėte?“ Jie atsakė, kad gavę progą viską darytų lygiai taip pat. Žmonės džiaugėsi turėdami svajonių namus“, – šiuos žodžius, išgirstus iš klientų, interjero dizainerė Gabija Pažarskytė vadina didžiuliu įvertinimu.

Namuose juntama retro stiliaus nuotaika, kurią sukuria ne senoviniai baldai, o smulkios jų detalės ar aksesuarai.<br>K.Pauliukonio nuotr.
Namuose juntama retro stiliaus nuotaika, kurią sukuria ne senoviniai baldai, o smulkios jų detalės ar aksesuarai.<br>K.Pauliukonio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 10:47 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:05 PM

Skandinaviškas 145 kv. metrų ploto namo interjeras neseniai atrastame Vilniaus Kalnėnų rajone yra vienas iš naujausių kūrėjos darbų. Nors tai pirmieji jaunos keturių asmenų šeimos namai, jie gana tiksliai žinojo, kaip interjeras turėtų atrodyti ir į kokią kūrėją reikėtų kreiptis.

„Šeimininkai prašė, kad namuose būtų kuo mažiau nenatūralių paviršių, todėl čia panaudojome medinius baldus, grindis dengia alyvuotos ąžuolo parketlentės, o svetainės luboms parinkome dekoratyvines sijas iš medžio masyvo. Nesinorėjo lubų apkalti dailylentėmis, todėl sijos tapo gražiu, natūraliu akcentu.

Klientai taip pat norėjo, kad būtų sąsaja tarp kiekvieno baldo, todėl dalį jų projektavau pati. Kai kurie teiraujasi, kur pirkau indaują ar komodą, o kai atsakau, kad jas kūriau pati, nustemba.

O man atrodo, kad tuo visai nereikėtų stebėtis – juk jei žmogus atsakingai dirba nuo projekto pradžios iki galo, tuomet tik jis ir gali viską sudėlioti“, – pabrėžė Gabija.

Namuose galima pajusti ir retro stiliaus nuotaiką, kurios pageidavo šeimininkė. Nors moteris itin vertina išlaikytus senus baldus, suprato, kad senoviniai daiktai naujos statybos name neprigis ir atrodys tarsi svetimkūniai. Vietoj senovinių daiktų dizainerė pasiūlė alternatyvą – subtilias šį stilių atspindinčias detales, pavyzdžiui, stalų, sofų ir kėdžių kojeles, šviestuvus, grafines plyteles.

„Visiems sprendimams man buvo suteikta didelė laisvė, pamenu, sulaukiau užsakovės skambučio, kai jau buvome įvykdę trečdalį sutartų darbų.

Ji pripažino projekto pradžioje maniusi, kad reguliuos ir kontroliuos kiekvieną namų detalę, tačiau galiausiai nusprendė visus darbus atiduoti man. Vėliau nė viena pasiūlyta spalva ar detalė nebuvo pakeista.

Profesionalai sugeba žvelgti į priekį, supranta, kas turi išliekamąją vertę ir kaip sukurti namus, kad po penkerių metų  interjeras neatrodytų juokingai. Juk kuriame ne laikinai ir ne dėl gražių nuotraukų. Norime, kad interjeras būtų individualus ir tik tam užsakovui“, – pasakojo dizainerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.