Buvusių emigrantų pora – patys geriausi vilnietės architektės klientai

„Ši pora, ko gero, yra patys geriausi ir lanksčiausi klientai per visą mano darbo dešimtmetį. Jie ne tik suteikė mano komandai didžiulę kūrybinę laisvę, palaimino mūsų pasiūlytas idėjas, bet ir, negana to, beveik visą projekto laiką praleido užsienyje“, – apie savo naujausią interjero projektą pasakojo vilnietė architektė Indrė Sunklodienė.

103 kv. metrų ploto kotedžo interjeras – minimalistinio ir industrinio stiliaus mišinys.<br>L.Garbačausko nuotr.
103 kv. metrų ploto kotedžo interjeras – minimalistinio ir industrinio stiliaus mišinys.<br>L.Garbačausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 1:55 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:22 PM

Šiek tiek daugiau nei 100 kv. metrų ploto būstas – tai du sujungti butai naujos statybos kotedže, Santariškių rajone. Erdvų būstą įsigijo į Didžiąją Britaniją emigravusi pora, kuri sukūrusi savo verslą nusprendė grįžti gyventi į Vilnių.

„Būsto patalpos – labai siauros ir pailgos, todėl reikėjo pasirūpinti patogiu erdvių suplanavimu. Pavyzdžiui, pirmajame aukšte buvo gana sudėtinga įkomponuoti valgomojo stalą, todėl sėdimąją dalį sujungėme su baldu, skirtu televizoriui.

O antrajame aukšte, itin mažame miegamojo kambaryje, stengėmės pabrėžti patalpų aukštį, todėl vieną sieną paryškinome originaliomis, frezuotomis MDF plokštėmis, o langų užuolaidas kabinome nuo pat lubų. Tokie sprendimai nukreipia dėmesį nuo patalpos dydžio ir paryškina jos aukštį“, – vardijo Indrė.

Įėjimą į buvusį antrąjį butą kūrėja užmaskavo veidrodine spinta, kuri suteikė kiek didesnės erdvės įspūdį, taip pat atliko sandėliavimo funkciją. Tiesa, architektė pabrėžė, jog kartais veidrodiniai paviršiai nėra itin praktiška idėja, todėl siauroms ar nedidelėms patalpoms rekomenduojama rinktis spalvotus veidrodžius. Siaurų patalpų savininkams kūrėja rekomendavo rinktis ergonomišką patalpų ir baldų išdėstymą bei vientisą sienų dažymą, kuris nesukurtų tunelio efekto.

„Susipažinę su mumis klientai apibrėžė, kokio stiliaus namų norėtų ir kokių patalpų jiems reikės, visa kita jie paliko spręsti mums. Tokia kūrybinė laisvė yra labai smagi, tačiau, kita vertus, kartais nebežinai, ką daryti, nes atsiranda daug įvairių variantų, kuriuos gali panaudoti.

Išgirdę šeimininkų norus pasirinkome skandinaviško ir industrinio stiliaus mišinį. Namuose galima pastebėti įvairių grubių detalių, pavyzdžiui, tinkuota į betoną panaši lubų danga, metalinė vyninė ar metalinė spinta darbo kambaryje.

Tačiau kartu interjere nemažai medinių detalių, atspindinčių skandinavišką stilių“, – kalbėjo architektė.

Į įrengiamą būstą pora buvo atvykusi tik porą kartų, baldus ir interjero sprendimus jie su architekte rinkosi internetu. Po aštuonių mėnesių darbų šeimininkai iš Londono galėjo atsikraustyti tik su lagaminais – namuose jau buvo pasirūpinta ne tik baldais, bet ir smulkiausiomis interjero detalėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.