Sostinės Šeškinę kausto nerimas dėl vaikų – ankšta gatvė čia tapo aplinkkeliu

Vaikų darželių kaimynystė vilniečiams paprastai nekelia galvos skausmo, tačiau Musninkų gatvės Šeškinėje gyventojai neramiai skaičiavo iki naujų mokslo metų likusias dienas. Kiemai virs į darželį vedančiu greitkeliu.

Šioje gatvėje netrukus rytais ir vakarais susidarys automobilių spūstys.<br>T.Bauro nuotr.
Šioje gatvėje netrukus rytais ir vakarais susidarys automobilių spūstys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2017, 11:10 AM

Šeškinėje esančios Musninkų gatvės 6-ojo namo gyventojai rytais ir vakarais iš butų stengiasi nekišti nosies. Per jų kiemą į visas puses zuja automobiliai, kurių vairuotojai dažnai pamiršta, kad važiuoja ne greitkeliu.

Vairuotojų tikslas vienas – šioje gatvėje įsikūręs vaikų darželis „Pelėda“. Rytais jie skuba atvežti vaikus ir suspėti į darbą, vakarais beveik visi vienu metu važiuoja jų pasiimti.

Tiesiai į šį darželį vedančios gatvės nėra, todėl tenka važiuoti daugiabučių namų kiemais. Rytais ir vakarais juose susidaro net spūstys. Pravažiavimai tarp kiemų siauri, todėl keli automobiliai juose neprasilenkia.

Čia vaikšto ir pėstieji. Kelių Musninkų gatvės daugiabučių gyventojams tai vienintelis kelias į Šeškinės centre įsikūrusias parduotuves ir turgų.

Dėl aplinkkeliu tapusių kiemų jie kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę. Gyventojai prašė ne tik įrengti privažiavimą prie vaikų darželio, bet ir sutaisyti šalia Musninkų gatvės 6-ojo namo esančius šaligatvius.

Namo atstovų teigimu, jų plyteles sulaužė sunkvežimiai, į „Pelėdą“ vežantys maisto produktus ir išvežantys šiukšles.

Tačiau savivaldybė atsakė, kad šiuo metu dėmesys skiriamas greito eismo ir pagrindinėms gatvėms bei toms, kuriomis važinėja viešasis transportas.

Aplenkdavo spūstis

Maždaug prieš dešimtmetį aplinkkeliu buvo tapę ir Kalvarijų gatvės daugiabučių, esančių netoli sankryžos su Ozo gatve, kiemai.

Norėdami aplenkti sudėtingą Kalvarijų, Kareivių ir Ozo gatvių sankryžą, kiemais nuolat važiuodavo maršrutinių taksi vairuotojai.

Savivaldybė gyventojus išgelbėjo įrengdama įvažiuoti į kiemus draudžiančius kelio ženklus, tačiau nusižengti taisyklėms ir per spūstis sutrumpinti kelią vairuotojai ryžtasi ir dabar.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.