Namai pagal Zodiaką: ar stipriai prasilenkiate su tikrove?

Kartais taip nutinka: įeini į kambarį ir pajauti, jog tai vieta, kur galėtum būti valandų valandas, tarsi jis įrengtas tik tau. O būna ir priešingai: rodos, ir sąmoningai renkiesi spalvas, derini baldus, o to gero jausmo sukurti nepavyksta. Pabandykite į pagalbą pasitelkti žvaigždes – astrologai tikina, kad jos turi atsakymą, kokie atspalviai, apdaila ir netgi baldai labiausiai tinka kiekvienam mūsų. 

 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 6:34 AM

“Jūsų horoskopas atskleidžia savybes, kurios jus išskiria iš kitų. Daugelis mūsų natūraliai jas atspindi rinkdamiesi rūbus, tačiau pernelyg dažnai į tai nekreipiame dėmesio dekoruodami namus, – aiškina astrologė Rebecca Gordon. – Kai aplinka atspindi jūsų tikrąją kosminę prigimtį, labiau atsipalaiduojate, jaučiatės lyg karalius savo pilyje, kaip ir turėtų būti”. 

Norite – tikėkite, norite – pažvelkite į tai kaip į žaidimą, tačiau astrologai aprašė, koks būstas labiausiai tinkamas kiekvienam ženklui. 

Avinas: raudona, ryškiai rožinė, oranžinė, aukso spalva

Kadangi Aviną valdo Marso planeta, šio ženklo atstovams reikia tokių namų, kurie išsyk pažadintų energiją, pasitikėjimą ir nuteiktų veiksmui. Tai – stipriausios Avino savybės. 

Kadangi jūs – liepsningas veiksmo žmogus, jums reikia drąsaus interjero su tokiomis pat spalvomis. 

Astrologė Ophira Edut priduria: kadangi Avinų charakteris varantis pirmyn, jiems ir namų reikia tokių, kurie būtų tarsi gyvi, o bet kas užsukęs į svečius jėgą ir sodrumą pajustų nuo pirmų akimirkų. 

Kadangi Avinas – pirmasis zodiako ženklas, jis ir reaguodamas į interjero madas nori būti pirmasis: labai tikėtina, kad tik pasirodžius naujoms sezono tendencijoms jos atsiras Avinų būste. Keblumų gali kilti dėl to, kad nuolatiniai remontai neleis patogiai įsikurti namuose. Todėl Avinams patariama būste pasilikti erdvės, kurioje galėtumėte žaisti taikydami naujoves. Tai galėtų būti sandėliukas ar rūbinė.

Jautis: ruda, kreminė, žemės atspalviai, mėlyna

Jautis – Žemės ženklas, todėl jam būdinga žavėtis arba pastelinėmis mėlyna ir rausva, arba sodriomis ruda, žalia ir mėlyna. Ką daryti patekus tarp šių dviejų kraštutinumų? 

Abejodami nesuklysite pasirinkę paletę, kurioje dominuoja kreminės ar baltos tonai. Mat jus taip pat traukia gėlėti motyvai, derinami su subtiliais spalvotais piešiniais ant tokių interjero akcentų kaip pagalvėlės, pledai ar kilimai. 

Rinkdamiesi baldus Jaučiai linksta prie aukštos kokybės gaminių, tačiau juos perka tik tokiu atveju, jei šie – praktiški. Kadangi šio ženklo atstovai jaučia tvirtą ryšį su planeta, jie turėtų investuoti į sunkius, gerai padirbtus baldus, tvirtai stovinčius ant grindų, nes tai suteikia tarsi įsišaknijimo pojūtį, kurio trokštate. 

Dvyniai: žalsvai geltona, ryškiai geltona, oranžinė, laimo žalumo

Nuotaikingi ir smalsūs Dvyniai patrauklūs išskirtine energija. Minėtos spalvos padeda susieti modernius baldus ir septintojo dešimtmečio įkvėptus grafinius piešinius. Taip sukuriama, ką R.Grodon vadina gyvu, koketišku ir jaunatvišku pojūčiu. 

Nebijokite interjere derinti nauja ir sena, modernų ir vitažinį. Įsivaizduokite, kaip tokie deriniai nustebins jūsų svečius. 

“Universalumas ir įvairovė – tai jūsų ženklo credo. Rinkitės tokius baldus, kurie prireikus gali būti transformuoti į jaukų pasisėdėjimo su bičiuliais kampelį, o užėjus norui šokti – čia pat išstumdomi pasieniui, kad atsirastų erdvės šokiui”, – pataria O.Edut.  

Jūsų nuolat besikeičiančiai nuotaikai reikia erdvių ir šviesių namų. Tad Dvynių būste turėtų tikti pailgos keraminės plytelės, skaidrios kėdės ir šlifuoto metalo įranga. 

Vėžys: balta, sidabro spalva, levanda, vintažinė pastelė, Vedžvudo mėlyna

Po kasdienių klajonių po pasaulį tikrąją ramybę randame namie. Vėžiai gyvenamoje aplinkoje ieško pusiausvyros, todėl jų spalvos – raminančios. Jokiu būdu ne ryškios, griežtos, kontrastingos. 

Jautraus vandens ženklo atstovui namų oazė turi būti jauki. Todėl R.Gordon siūlo nevengti žvakių. Tegul jus namuose pasitinka mėnulio gėlių ar kitų baltai žydinčių augalų puokštė. Vėžys – į šeimą orientuotas ženklas, todėl jį gerai nuteikia šiltas – nors ir gėlių – pasveikinimas namuose. 

Liūtas: aukso, rūdžių, turkio spalva, geltona, bordo

Liūtą valdo ryškiai kitoms planetoms šviečianti Saulė. Astrologai teigia, kad Liūtai laimingiausi, kai jų erdvę užlieja saulės šviesa. 

Šiam ženklui patinka būti dėmesio centre, todėl R.Gordon siūlo ir namus paversti teatro scena. Tegul čia atsiranda kaukių ar kitokių sienų dekoracijų. Tai padės jums atskleisti savo asmenybę. 

O.Edut Liūto namus piešia kaip pilį, kurioje gausu meno dirbinių. Dalį Liūto didybės atspindi jo būstas, todėl šiems žmonėms būtina turėti buveinę, kurią galėtų puoselėti. 

Šio ženklo atstovai linkę į prabangą, tad nesidrovėkite namams suteikti šiek tiek spindesio.  

Mergelė: rusva, ochros spalva, lino balta, tamsiai mėlyna

Kai Mergelė grįžta namo, ji ir nori jaustis kaip namuose. Priešingai nei kai kurie ženklai, kurie mielai į namus kviečiasi bičiulių paplepėjimams, Mergelės nori, kad jų buveinė liktų tyli rami. 

R.Gordon atkreipia Mergelių dėmesį: kukli klasikinė balta ar kreminių spalvų tonai lengvai pritaikomi kone kiekviename kambaryje. Šio ženklo atstovams visuomet įtiks balta siena ar tokios spalvos užuolaidos. Jie visuomet žaidžia su neutraliomis žemės ir Mergelių favorite – balta – spalva. 

Kadangi tikite, jog daug galite pasidaryti pats, O.Edut siūlo pasižvalgyti aplink, gamtoje prisirinkti medžiagų ir iš jų savo namams sukurti ką nors išskirtinio. 

Svarstyklės: šviesiai rausva, levandų, pilka, šviesiai mėlyna

Labiau nei bet ką jūs vertinate ryšį su kitais žmonėmis. Tad namai Svarstyklėms – gyvenimo elegancijos atspindys.

Svarstyklėms patinka subtilūs raminantys šviesiai rausvos atspalviai, levandų spalva, o pilką galite pasitelkti kaip namų dekoro pagrindą. 

Kadangi šio ženklo atstovų namuose viskas turi sietis ir jungtis, bet kokia dantyta, aštri detalė iškrenta iš konteksto. 

Svarstyklėms tinkantys baldai, anot astrologų, turi būti patogūs, bet tuo pačiu tvirti ir ne itin ištaigingi. Dar vienas dalykas, į ką patariama atkreipti dėmesį – baldų poros. Kadangi siekiate puoselėti santykius, tą padaryti padės, tarkime, viena į kitą atsuktos sofos. 

Skorpionas: juoda, kraujo raudonio, tamsiai violetinė, Berlyno mėlis

Jausmingas ir paslaptingas Skorpionas savaime patraukia link pliušinių ir aksomo baldų ar audinių. 

Namuose jums svarbu išlaikyti privatumą ir intymumą, todėl noriai renkatės storesnes tamsesnių atspalvių užuolaidas. Tai tik dar labiau pabrėžia mėgiamiausią jūsų apšvietimą – žvakių šviesą.  

Paslaptingą viliojimo aurą galite sukurti ir namų interjere. O.Edut pataria: „Nedideli užkaboriai, pritemdytas apšvietimas su apgalvotai pakabintomis užuolaidomis ar tinkamai išstatytomis lempomis – ir jūsų namuose sklando slėpininga aura“. 

Šaulys: natūralios spalvos, žalia, tamsiai violetinė, raudona, rūdžių ir turkio spalvos

Šauliai mėgsta keliauti. Tai turėtų atsispindėti ir jų namų interjere, kuris įžengusiems į Šaulių būstą padvelktų laisve. 

Kadangi esate linksmybes ir keliones mylintis ženklas, jūs renkatės spalvingas ir prasmę turinčias detales, jums primenančias galbūt Airijos gamtos žalumą, o gal smėlėtas Belizo gatveles. 

Vietoj to, kad namai Šauliui sietųsi su šeimos lizdu, jam mielesnė asociacija su vasarnamiu, kur kiekvienas kambarys ragina nuotykiams.

Grindų pagalvėlės iš Turkiškų gobelenų, senovinis plokštelių grotuvas, knygų kolekcija pačiomis įvairiausiomis temomis: nuo Afrikos istorijos iki vadovo į astralinę projekciją, – tai Šaulio namai. 

Neslėpkite to, kas rodo jūsų platų interesų ratą, išdėliokite savo patirtų nuotykių detales, kad jos papasakotų istoriją ar įžiebtų pokalbį. 

Ožiaragis: tamsiai mėlyna, balta, tamsiai žalia, pilkšva 

Nors kartais ir norėtumėte būti spontaniškesni, tačiau kaip atsakingiausio Zodiako ženklo atstovai jūs savo namus puošiate tradiciniais tonais ir paveldėtais daiktais. 

Namus dabinantiems Ožiaragiams mažiau yra daugiau. O.Edut teigia: „Jau verčiau įsigysite nesenstančios kolekcijos dalelę nei seksite naujausiomis mados tendencijomis. Jūsų aiškus rafinuotas skonis veda prie senovinių dirbinių ar baldų iš tam tikro istorijos etapo“. 

Vandenis: turkio, sidabro spalvos, elektros mėlynumo, violetinė

Jums forma svarbiau nei funkcionalumas, išraiškingumas ima viršų prieš patogumą. 

„Vandenių namams reikia elektrinių spalvų, atspindinčių, futuristinių daiktų, tokių kaip mirgantis stiklas, plienas“, – teigia R.Gordon.

Jūsų požiūrį į socialinį gyvenimą, bendravimą ar gyvenimą apskritai turėtų atspindėti ir laisvės pojūčiu ir ekspromtu persmelkti namai. Vandeniai nori dalintis savo būstu su būriu bendraminčių. Tad jiems reikia erdvių, neryškių namų su būtiniausiais daiktais

Žuvys: šviesi levandos, sidabro, persiko, jūros žalumo

Žuvys atidžios spalvoms savo namuose. Vanduo – terpė, kuri jums padeda atsipalaiduoti – gali įkvėpti renkantis būsto koloritą. 

“Šis Zodiako ženklas – labiausiai trancendentinis ir itin mėgstantis svajoti. Jam patinka pastelinės spalvos, blankūs natūralūs atspalviai, atkartojantys matomus paplūdimyje, ypač saulėlydžio ar saulėtekio metu“, – aiškina R.Gordon. 

Jie kiekviename kambaryje gali sukurti ramybės nuotaiką. 

Žuvims namai – tai prieglobstis ir SPA centras, kur gali susisukti į saugų kokoną. Beje, centrine Žuvų būsto dalimi gali būti ir klasikinė, lyrinė muzika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.