Tai nebejuokinga: atliktas stogo remontas lietaus vandens nesustabdė

Vieno Kauno A.Baranausko gatvės daugiabučio gyventojai bijo kritulių, nes vanduo skverbiasi į laiptinę. Jiems keista, kad neseniai remontuotas stogas ir lietaus nuotekų sistema vėl kiaura. Namo administratorius kaltina pačius gyventojus.

Daugiabutyje daug metų per kiauras lietaus įlajas sunkiasi vanduo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiabutyje daug metų per kiauras lietaus įlajas sunkiasi vanduo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gyventojams keista, kad remontuotas stogas ir lietaus nuotekų sistema vėl kiaura.
Gyventojams keista, kad remontuotas stogas ir lietaus nuotekų sistema vėl kiaura.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2017-12-30 14:47

A.Baranausko gatvės 28-ojo daugiabučio gyventojai teigė, kad geriausia dovana Naujųjų metų proga jiems būtų džiugi žinia iš jų namą administruojančios įmonės „Būsto valda“.

Šio namo gyventoja Žaneta Jakučiūnienė pasakojo, kad daugiabutis statytas 1975 metais. Ji jame apsigyveno prieš 11 metų. Pasak gyventojos, visą tą laiką antrojoje namo laiptinėje, viršutiniame, penktajame, aukšte pro nesandarų lietaus nuotekų vamzdį sunkiasi vanduo.

Dėl to drėksta ir lauposi laiptinės lubos. Kai lyja, vanduo per lubas ir nesandarų vamzdį bėga tiesiog į laiptinę. Gyventojams tenka ant grindų po vamzdžiu statyti kibirus ar vazonus, kad nuotekos tekėtų į indus.

„Tai trunka visus tuos metus, kiek čia gyvenu. Baisu, kad drėkstant laiptinės luboms ims griūti ir stogas. Dabar dėl nesandaraus vamzdžio jau šlampa ne tik penktojo, bet ir ketvirtojo aukšto laiptinės lubos“, – piktinosi moteris.

Kita šio namo gyventoja Sibilė teigė, kad kol kas vanduo į butus neprasiskverbė. Tačiau jei nieko nebus daroma, netrukus ims šlapti ir gyventojų būstų lubos.

„Keisčiausia, kad pavasarį buvo remontuotas namo stogas, tačiau lietaus nuotekų vamzdis nebuvo sutvarkytas. Mes vis prašome namo administratoriaus – „Būsto valdos“ – pagalbos, bet jos nesulaukiame. Vis dar tikimės naujamečio stebuklo“, – sakė namo gyventojos.

Kalti ir neaktyvūs patys gyventojai

Šarūnas Eidintas

Įmonės „Būsto valda“ direktorius

„Drėkstančių lubų problema šiame name mums žinoma ir gyventojams kelis kartus buvo siūlyta ją spręsti. Tačiau remonto darbus stabdo menkas pačių namo gyventojų aktyvumas priimant bendrus sprendimus.

Atliekant techninę namo priežiūrą A.Baranausko g. 28-ajame name buvo nustatyta, kad šio namo stogo lietaus įlajos yra kiauros, o stogo danga sutrūnijusi.

Esant tokiai stogo dangos būklei būtina keisti visą stogą, nes lokaliai remontuojant pavienes stogo dalis problemos pašalinti nepavyks – būtina atlikti kapitalinį stogo remontą.

Šių metų kovą mūsų specialistai tvarkė stogo įlajas, keliose vietose buvo perlituota stogo danga, tačiau tai naudos davė trumpą laiką.

Kitų metų pradžioje name planuojama organizuoti pakartotinę gyventojų apklausą dėl stogo keitimo. Tikimės aktyvaus gyventojų dalyvavimo ir daugumos pritarimo atlikti kapitalinius stogo remonto darbus, kad atšilus orams juos galėtume pradėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.