195 kv. metrų šeimos name svarbiausias dalykas – ne jo viduje

Amerikiečių architektų biuras „Renée del Gaudio Architecture“ sukūrė ramybės oazę atokiame gamtos prieglobstyje. Šio būsto šeimininkai gavo ypatingą dovaną – nepakartojamus vaizdus.

 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Interjere išlaikyti kaimo gyvenimui būdingą atmosferą padeda sienoms ir luboms parinktas medis.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Interjere išlaikyti kaimo gyvenimui būdingą atmosferą padeda sienoms ir luboms parinktas medis.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Interjere išlaikyti kaimo gyvenimui būdingą atmosferą padeda sienoms ir luboms parinktas medis.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Interjere išlaikyti kaimo gyvenimui būdingą atmosferą padeda sienoms ir luboms parinktas medis.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Interjere išlaikyti kaimo gyvenimui būdingą atmosferą padeda sienoms ir luboms parinktas medis.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Interjere išlaikyti kaimo gyvenimui būdingą atmosferą padeda sienoms ir luboms parinktas medis.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
 Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.<br> Renée del Gaudio/archdaily.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Apr 15, 2018, 12:19 PM

Iš dviejų pastatų sukomponuoto būsto sienos dengtos kedru, virš kurių – šlaitiniai stogai. Kad statiniai susilietų su aplinka, kedro sienos nudažytos juodai.

Netoli Ferplėjaus (JAV) pastatytas būstas pavadinimu „Didelė trobelė, maža trobelė“ stovi ant aukšto uolėto kalno. Du statinius architektai ant jo išdėstė taip, kad jie teiktų užuovėją.

Nors pastatų forma vienoda – abu jie stačiakampiai – skiriasi judviejų dydis. Erdvesniajame atviroje zonoje įrengtas valgomasis, svetainė, virtuvė, sporto salė ir šeimininkų kambarys. Mažesniajame – du miegamieji ir vonia.

Interjere išlaikyti kaimo gyvenimui būdingą atmosferą padeda sienoms ir luboms parinktas medis.

Dideli stiklo intarpai, įskaitant ir stumdomas stiklines duris, neužgožia vaizdingo kraštovaizdžio.

Dėl atviro ir paprasto išplanavimo į 195 kv. m ploto patalpas patenka daug šviesos.

Šeimininkams privatumo suteikia iš vienos pusės būstą dengiantis tankus pušynas, rašo dezeen.com.

Kad statybos turėtų menkesnį poveikį gamtai, būstas iškeltas ant atramų, ant kurių pritvirtina plokštuma, o ant šios – jau ir pačios trobelės. Platformai parinktas neslidaus plieno tinklas, kad galėtų ant žemės pakliūti iškritęs sniegas. Šiame paviršiuje palikta ertmė pušiai augti – saugant gamtą per statybas medis nebuvo nukirstas.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.