Studento idėja – stiklo kupolai biuro viduje

Kauno kolegijos Interjero dizaino studijų programos absolventas Arnas Vilčinskas sukūrė originalų interjerą, skirtą bendradarbystės erdvei. Šį projektą numatyta įgyvendinti Kaune.

A.Vilčinsko sukurtas bendradarbystės biuro interjeras yra bakalauro darbas, kurį jau puikiai įvertino komisijos nariai.<br> Vizualizacija
A.Vilčinsko sukurtas bendradarbystės biuro interjeras yra bakalauro darbas, kurį jau puikiai įvertino komisijos nariai.<br> Vizualizacija
Interjeras, skirtas bendradarbystės erdvei.<br>Vizualizacija
Interjeras, skirtas bendradarbystės erdvei.<br>Vizualizacija
A.Vilčinskas.
A.Vilčinskas.
Daugiau nuotraukų (3)

Dalia Stundžytė

Nov 14, 2018, 2:36 PM

Mieste yra dvylika erdvių, kuriose darbo vietą gali išsinuomoti individualiai dirbantys skirtingų specialybių atstovai, bet paklausa šiuo metu viršija pasiūlą.

„Aš pats ieškojau vietos, kur galėčiau dirbti ir susitikti su užsakovais, – teigė šiuo metu įmonėje „Nova Visuals“ dirbantis dizaineris. – Tokių erdvių reikia daugiau.“

Stiklo ir metalo kūriniai

Apsilankymas keliose bendradarbystės vietose 22 metų vaikinui sužadino idėją studijų baigiamajam darbui sukurti tokios erdvės projektą.

Taip atsirado vientisas ir skaidrus bendradarbystės biuro interjeras, kurio ryškiausiu akcentu tapo didžiuliai stiklo kupolai.

A.Vilčinskui su kupolų konstrukciją sukūrusia įmone  jau yra tekę dirbti ir anksčiau – tada vaikiną sužavėjo šie stiklo ir metalo kūriniai.

Jie išsiskiria ne tik dizainu, bet ir garsą atspindinčia danga bei mikroventiliacija, kuri pašalina perteklinę drėgmę.

Numatė ir miegamuosius

Skaidrūs kupolai dizaineriui tapo puikiu pasirinkimu kuriant atskiras darbo zonas: „Norėjau sukurti kelias erdves atskiroms darbuotojų grupėms, bet kartu išlaikyti bendruomeniškumo dvasią.“

Po stiklo uždanga įrengtos dvi darbui ir dvi pasitarimams skirtos erdvės. Darbo vietos numatytos ir bendroje erdvėje, o iš viso jų yra 80. Didelėje, 650 kvadratinių metrų, erdvėje dar yra dušai, virtuvė ir pailsėti nuo darbų kviečiantys du miegamieji.

Erdves apšviečia juostiniai LED šviestuvai, pabrėžiantys funkcines zonas ir lubų konstrukcijas. Interjere vyrauja ramus ir neblaškantis pilkos spalvos bei medžio duetas. Baldai ir kitos interjero detalės išdėstytos sukuriant simetriškas ašis.

Jau parinktas pastatas

Šiam projektui puikiai tiko administracinės apskrities dviaukštis pastatas Kaune, Partizanų gatvėje. A.Vilčinskas vylėsi, kad ilgą laiką nenaudotas pastatas bus prikeltas naujam gyvenimui: „Tikiuosi, kad mano projektas bus įgyvendintas šiame neseniai renovuotame pastate.“

Puikiai bakalauro komisijos įvertintas ir nemažo susidomėjimo interneto erdvėje sulaukęs bendradarbystės erdvės projektas dizaineriui – gera karjeros pradžia. A.Vilčinsko darbo vadovė Gražina Šutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.