Paskelbė, nuo ko pradės tvarkytis Kalnų parke

Vilniuje, Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje, pirmadienį visuomenei pristatomas Kalnų parko teritorijos sutvarkymo projektas.

Kalnų parke darbai prasidės nuo laiptų ir takų sutvarkymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kalnų parke darbai prasidės nuo laiptų ir takų sutvarkymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-01 08:50, atnaujinta 2019-07-01 08:51

„Labai konkrečiai – planuojama sutvarkyti laiptus, kurie veda į Bekešo ir Altanos kalnus bei takus. Tie laiptai, kurie dabar yra, jie lūžinėja – mes per savaitę tris, keturias pakopas keičiame“, – BNS sakė Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos patarėja Antanina Jarukaitienė.

Ji teigia, kad laiptai ir takai yra būtiniausi dalykai, kurie bus tvarkomi pirmiausia, tačiau dar norima Trijų kryžių kalne įrengti nedidelį maršrutą turistams.

„Norim padaryti tokį istorinį maršrutą, kuriame kokiuose aštuoniuose stenduose būtų pasakojama apie kalno raidą – kas vyko ant to kalno skirtingais laikotarpiais“, – teigė specialistė.

Numatyta sutvarkyti ir parko teritorijoje esančius želdynus – tiek, kiek reikalinga atnaujinti takams ir laiptams, taip pat ir kalnų šlaitus.

Be to, A. Jarukaitienė teigia, kad po Dainų slėnyje esančia estrada norima įrengti specialias patalpas.

„Jeigu bus lėšų, po ta metaline estrada norėtume įrengti nedidelį informacinį centrą lankytojams. Vykstant renginiams, tai būtų pagalbinės patalpos tų renginių organizatoriams“, – sakė A. Jarukaitienė.

Anot specialistės, darbus ketinama pradėti tik gavus statybos leidimus, o juos pabaigti planuojama per dvejus metus.

Kaip BNS informavo Kultūros ministerija, iš viso projektui planuojama skirti iki 5,35 mln. eurų, iš kurių didžioji dalis – Europos Sąjungos lėšos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.