Vilniuje „Žirmūnų trikampyje“ neliks kelių šimtų medžių: gyventojams tai netinka

Vilniuje prasideda kompleksiniai „Žirmūnų trikampio“ kvartalo tvarkybos darbai. Žadama, kad iki 2022 metų jame bus įrengti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai su apšvietimu, sporto aikštelė, skveras su poilsio zona, vaikų žaidimų ir sporto aikštelėmis, atsinaujintas apšvietimas, eismo reguliavimas. Vietos bendruomenė visgi labiausiai baiminasi dėl kvartale jau prasidėjusio medžių kirtimo.

Minties g. liepų alėja.<br>D. Jurjono / pilotas.lt nuotr.
Minties g. liepų alėja.<br>D. Jurjono / pilotas.lt nuotr.
„Žirmūnų trikampyje“ suplanuota nemažai pokyčių.<br>Vilniaus savivaldybės / pilotas.lt nuotr.
„Žirmūnų trikampyje“ suplanuota nemažai pokyčių.<br>Vilniaus savivaldybės / pilotas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

pilotas.lt

2019-11-11 12:56

Vadinamojo „Žirmūnų trikampio“ tvarkyba bus pirmas toks kompleksinis visų didelio kvartalo erdvių sutvarkymas Vilniaus miesto moderniojoje istorijoje. Teigiama, kad ES lėšomis dalinai finansuojamas projektas reikšmingai pagerins gyvenimo kokybę Žirmūnuose. Projektuotojas – SĮ „Vilniaus planas“, projekto valdytojas – bendrovė „Vilniaus vystymo kompanija“.

Kaip skelbia Vilniaus savivaldybė, šalia naujų pėsčiųjų ir dviračių takų suplanuota pasodinti beveik dvigubai daugiau nei bus iškirsta – 567 naujų medžių ir 4220 krūmų, kurie sujungs žaliąsias erdves ir bus tarsi „žalieji koridoriai“.

Suprojektuotos naujos poilsio erdvės, kuriose gausu želdinių, ribojančių poilsio zonas nuo gyvenamųjų namų, gatvės triukšmo bei dulkių. Teigiama, kad atsiras dekoratyvios tiek lapais, tiek žiedais medžių ir krūmų rūšys, pavyzdžiui, lanksva, forzitija, jazminas ir kt., gudobelė, slyvos, raudonlapiai klevai ir kt. Želdynai bus papildyti spygliuočiais – serbinėmis, dygiosiomis eglėmis, kalninėmis bei juodosiomis pušimis. Daugiau paukščių į kvartalą turėtų pritraukti jame numatyti šermukšniai, gudobelės ir kt. medeliai.

Pranešama, kad sutvarkytame „Žirmūnų trikampyje“ bus įrengti, o kai kur rekonstruoti pėsčiųjų ir dviračių takai, sporto ir aktyvaus poilsio aikštelės, rekreaciniai pėsčiųjų takai. Šalia Žirmūnų gatvės bus įrengtas pagrindinis skveras, jame formuojama keletas funkcinių zonų su vietomis prisėsti ir bendra vaikų žaidimo aikštelė.

Prie M.Katkaus gatvės suplanuotos automobilių stovėjimo vietos su apšvietimu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.