Sostinės savivaldybė persigalvojo dėl apžvalgos bokšto Šnipiškėse

2017 m. buvo pristatytas projektas, numatantis atnaujinti dalį Šnipiškių rajono. Miesto savivaldybė tuomet pasiryžo Šnipiškes dar labiau priartinti prie miesto ir čia įkurti šiuolaikišką viešąją erdvę su apžvalgos bokštu.

Šnipiškėse bent jau artimiausiu metu apžvalgos bokštas neiškils.<br>SĮ „Vilniaus planas“ / made in vilnius.lt vizual.
Šnipiškėse bent jau artimiausiu metu apžvalgos bokštas neiškils.<br>SĮ „Vilniaus planas“ / made in vilnius.lt vizual.
Kintų aikštė.<br>SĮ „Vilniaus planas“ / made in vilnius.lt vizual.
Kintų aikštė.<br>SĮ „Vilniaus planas“ / made in vilnius.lt vizual.
Daugiau nuotraukų (2)

Aneta Kurowska, www.madeinvilnius.lt

Nov 20, 2019, 1:55 PM

Apžvalgos bokštas turėjo suteikti miesto žmonėms galimybę apžvelgti išlikusį saugomą istorinį užstatymą ir padėti suvokti paradoksalų modernaus miesto kontekstą.

Prieš keletą dienų visgi buvo priimtas sprendimas nestatyti apžvalgos bokšto.

„Nei patekimas į apžvalgos bokštą, nei į aikštėje suprojektuotą terasą, kuri užima didelę skvero dalį, nebuvo prieinamas judėjimo negalią turintiems žmonėms. Turime tikslą, kad Vilnius taptų draugiškesnis miestas visiems, dėl to naujos viešosios erdvės turėtų būti kuo labiau įtraukiančios, o ne skiriančios ir atribojančios. Projektuotojai turės pasiūlyti kitą alternatyvą dabar planuotai statinio konstrukcijai, kad viešoji erdvė iš tikrųjų taptų šiuolaikiška“ – komentavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ projektuotojai planuoja iki vasaros parengti naują alternatyvų pasiūlymą, kuris būtų prieinamas ir judėjimo negalią turintiems žmonėms. Pasak Šnipiškių bendrovės atstovo Miroslavo Bielinio, skveras visumoje turi būti įgyvendintas, belieka suderinti statybos leidimo formalumus.

Pats skveras bus apskritimo formos su atskiromis zonomis bei skirtingomis dangomis. Pietinėje dalyje numatoma įrengti daugiafunkcę zoną, kuri galės tarnauti kaip sporto zona ar kitai veiklai pritaikoma erdvė. Centrinėje skvero erdvėje numatomos vaikų žaidimo aikštelė, mugių, susirinkimų ir kitos lengvai transformuojamos zonos. Galutinai įgyvendinti Šnipiškių atnaujinimo projektą reikės keliolikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.