Kėdainių rajono gyventojai kitąmet švęs naujame stadione

Šį pavasarį Kėdainių rajono Pelėdnagių kaimo stadione pradėti darbai eina į pabaigą. Stadione jau iškilo nauja scena, amfiteatras, nutiesti keliukai ir takai, įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės. Statybininkams liko atlikti tik smulkius aplinkotvarkos darbus.

Stadione jau iškilo nauja scena, amfiteatras, nutiesti keliukai ir takai, įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės. <br>D. Kuprijanovo nuotr.
Stadione jau iškilo nauja scena, amfiteatras, nutiesti keliukai ir takai, įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės. <br>D. Kuprijanovo nuotr.
Pelėdnagiškiai netrukus džiaugsis atnaujintu stadionu. <br>D. Kuprijanovo nuotr.
Pelėdnagiškiai netrukus džiaugsis atnaujintu stadionu. <br>D. Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

Dec 4, 2019, 7:15 PM

Savivaldybės, Pelėdnagių bendruomenės bei kultūros atstovai sako, kad kaimui ir jo žmonėms šis projektas buvo būtinas ir pasitarnaus jau ateinantį pavasarį, mat čia planuojama organizuoti įvairias šventes, kultūrinius renginius, edukacijas, sporto varžybas.

Reikėjo išardyti

Dar pavasarį senojoje Pelėdnagių sporto bazėje buvo pradėti senojo stadiono griovimo darbai. Išardžius senas konstrukcijas jos buvo išvežtos ir utilizuotos. Tuomet intensyviai vyko šiuolaikiško stadiono ir šiuolaikinės poilsio erdvės statybos.

„Dar pavasarį buvo išardyta sena stadiono danga, išvežtas gruntas. Kasdien čia dirba darbininkai. Pašalinus visas konstrukcijas prasidėjo stadiono atnaujinimo darbai. Dabar matome, kad darbai artėja pabaigos link. Darbų padaryta labai daug. Štai jau pastatyta nauja scena, įrengtos kėdės atsisėsti renginių žiūrovams.

Jau nutiestos aikštelių dangos, pakloti takeliai ir takai. Taip pat jau įrengta didelė krepšinio aikštelė, o šalia jos ir tinklinio aikštynas. Bus įrengta treniruoklių aikštelė. Stadionas tapo ne tik sporto renginių, bet ir bendruomenės susibūrimo vieta, mat čia bus galima švęsti šventes.

Visų patogumui jau įrengtas ir tualetas. Stadiono sutvarkymui yra skirta 400 tūkst. eurų, tačiau tai yra tik dalis projekto, kuris kelis pastaruosius metus įgyvendinamas Pelėdnagiuose“, – dėstė Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas.

Bendruomenė netveria džiaugsmu

Pelėdnagių bendruomenės bei kultūros atstovai sako, kad kaimui ir jo žmonėms šis projektas buvo būtinas ir pasitarnaus jau ateinantį pavasarį, mat čia planuojama organizuoti įvairias šventes, kultūrinius renginius, edukacijas, sporto varžybas.

„Atliktus darbus vertiname teigiamai. Labai džiugu, kad atsiranda dar viena puikiai sutvarkyta erdvė. Tokie pokyčiai tik į naudą gyventojams, Pelėdnagiai tampa dar labiau patrauklesni. Dabar dar labiau didžiuosimės savo kaimu“, – pabrėžė Pelėdnagių bendruomenės centro pirmininkė Virginija Vilkelienė. Jai antrino ir ne vienerius metus Pelėdnagiuose dirbusi kultūros atstovė Sandra Jasudavičienė.

Sutvarkyta gyvenvietė

Pelėdnagių kaime baigti dideli darbai, čia įvykdytas grandiozinis projektas, skirtas viešųjų erdvių atnaujinimui. Darbai Pelėdnagių seniūnijoje buvo pradėti dar pernai. Prie maudymvietės ir dalyje gyvenvietės buvo atnaujinti seni takai bei nutiesti nauji.

„Abi prie tvenkinio esančios aikštės jau atnaujintos, jos išgrįstos trinkelėmis. Taip pat įrengti takai pasivaikščioti tiek vaikams, tiek senjorams. Takai nutiesti palei tvenkinį, prie stadiono. Visos mūsų viešosios erdvės dabar bus pritaikytos ne tik jaunimo, bet ir vyresniųjų poreikiams. Ten atsirado nauji suoliukai. Ašarėnos gatvėje buvo atnaujinami ir šaligatviai, gatvėje taip pat buvo paklotas naujas asfaltas. Vaizdas pasikeitė nuo pat seniūnijos pastato iki pat maudyklos“, – dėstė seniūnas E. Pagirskas primindamas, kad Pelėdnagiuose iš viso vyko šešių dalių Europos Sąjungos projektų įgyvendinimas. Europos Sąjunga Pelėdnagiams skyrė 870 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?