Šešerius metus atidėliotą japoniškojo sodo idėją pasišovė realizuoti sostinės valdžia

Pirmos kalbos apie japoniškojo sodo įrengimą miesto centre, visai šalia Linkmenų, Žalgirio ir Geležinio Vilko gatvių, pasigirdo jau 2013 metais. Po to sodo atidarymas buvo atidėtas kelis kartus. Šiemet japoniško sodo irgi dar nesulauksime.

Japoniškojo sodo įrengimą planuojama baigti 2022 m. pavasarį.<br>madeinvilnius.lt vizual.
Japoniškojo sodo įrengimą planuojama baigti 2022 m. pavasarį.<br>madeinvilnius.lt vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska, www.madeinvilnius.lt

2019-12-07 08:58, atnaujinta 2019-12-07 09:03

Rugsėjo mėnesį savivaldybės taryba nusprendė perimti bendrovių „Tokvila“ ir „MG Baltic“ kontroliuojamos „Darnu Group“ dalis viešojoje įstaigoje „Japoniškas sodas“. Taip siekdama išjudinti ilgiau nei penkerius metus stagnuojančius planus įkurti Šnipiškėse japoniškojo stiliaus parką.

„Nors buvę projekto partneriai tiesiogiai nebedalyvaus projekto įgyvendinime, savivaldybė glaudžiai bendradarbiauja perimant partnerių atliktus darbus ir sukauptas žinias. Galutiniai susitarimai dėl dalininkų teisių perleidimo dar nėra pasirašyti. Spalio pabaigoje buvo pateikta projekto paraiška, rengiami kiti projekto įgyvendinimui būtini techniniai dokumentai“, – komentuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Japoniškajam sodui perduotas 5 ha ploto žemės sklypas Linkmenų gatvėje. Sodas turėtų tapti ne tik išskirtine erdve, norintiems pasimėgauti gamta pačiame miesto centre, bet ir skatinti supažindinti vilniečius su japonų tautos kraštovaizdžio tvarkymo tradicijomis.

Priešingai nei anksčiau, savivaldybė žada, kad parką bus galima lankyti nemokamai. Pasak miesto savivaldybės, šiuo metu pateikta paraiška Europos Sąjungos finansavimui gauti. Gavus ES finansavimą, sodo įrengimą planuojama baigti 2022 m. pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.