Nepamirštamoms atostogoms – viešbutis Atlanto vandenyno viduryje

Atlanto vandenyne, 50 km nuo artimiausios pakrantės, veikia neįprastas viešbutis. Jis įkurdintas vietoje, kur siaučia smarkios audros, taip pat gausu ryklių.

Viešbutis „Frying Pan Tower“, įsikūręs Atlanto vandenyne, yra toks ekstremalus pastatas, kad tik nedaugelis žmonių nusprendžia ten atostogauti.<br>wbdiving.com/ atlasobscura.com / novate.ru nuotr.
Viešbutis „Frying Pan Tower“, įsikūręs Atlanto vandenyne, yra toks ekstremalus pastatas, kad tik nedaugelis žmonių nusprendžia ten atostogauti.<br>wbdiving.com/ atlasobscura.com / novate.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2020, 10:08 PM, atnaujinta Jun 2, 2020, 6:52 AM

Iš tiesų, šis objektas buvo pastatytas kaip platforma su švyturio bokštu ir aikštele sraigtasparniams nusileisti bei buvo skirtas JAV karinio jūrų laivyno pakrančių apsaugos tarnybai. Dabar ši vieta tapo prieglobsčiu tiems, kurie išsiilgę nepamirštamų įspūdžių.

Viešbutis „Frying Pan Tower“, įsikūręs Atlanto vandenyne, yra toks ekstremalus pastatas, kad tik nedaugelis žmonių nusprendžia ten atostogauti, rašo novate.ru.

Įdomus faktas: statant objektą, architektai ir inžinieriai net negalėjo įsivaizduoti, kad suprojektuota plieninė platforma virs viešbučiu, nes tai buvo tik kariškių reikmėms skirtas objektas. 

Platforma, pavadinta „Atlanto kapinėmis“, buvo pastatyta seno švyturio, kuris mažiausiai 100 metų įspėjo jūreivius, artėjančius prie pavojingos zonos, vietoje.

Strategiškai svarbaus objekto statybos buvo baigtos 1960 m.. Ant aukštų plieninių atramų vandenyne  pastatytą platformą vietos gyventojai vadino „didžiule keptuve“.

Daug metų švyturį aptarnavo pakrančių apsaugos operatorių įgulos, laikui bėgant juos pakeitė automatinė stotis, tada šios bazės poreikis visiškai išnyko, kol 2004 m. ji buvo uždaryta.

Po 6 metų karinė vadovybė šį objektą pardavė, jį įsigijo žmogus, nusprendęs savo vaikystės svajonę paversti realybe.

Programinės įrangos inžinierius Richardas Nealas visuomet norėjo turėti nuošalų namą medyje, todėl, kai tik atsirado galimybė įsigyti šį objektą, šiek tiek panašų į jo svajonių namą, nedvejodamas jį įsigijo. 

Kartu su žmona, vaikais ir keliais savanoriais Neilas dvejus metus jį nuolat remontavo. Reikėjo atkurti vandens ir elektros tiekimą, išvežti tonas šiukšlių, kurios ten gulėjo daugiau nei 20 metų.

Taip pat prireikė paties bokšto ir malūnsparnio aikštelės rekonstrukcijos, kad savininkai svečiams atgabentų ne tik maisto ir patalynės, bet ir galėtų teikti pramogas.

Svečių patogumui viešbutyje įrengti du vonios kambariai su dušais, valgomasis, biliardo kambarys ir net minigolfo aikštynas, čia veikia internetas.

Atsižvelgdamas į tai, kad tai buvo karinis objektas, savininkas nusprendė interjero per daug nekeisti.

Įprastos pramogos „Frying Pan Tower“ bokšto svečiams – šaudymas biologiškai skaidžiomis kulkomis, biliardas, povandeninė žvejyba ar nardymas tarp rifų, apsuptam ryklių, taip pat pats nekenksmingiausias užsiėmimas – deginimasis sraigtasparniams nusileisti skirtoje aikštelėje.

Golfo žaidėjai gali nesijaudinti, jei kamuoliukas patenka ne į skylę, o į vandenyną, nes jie pagaminti iš pašaro žuvims, todėl daugelis žmonių juos ten meta specialiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.