Žirmūnus ir Šnipiškes sujungė naujas takas: dabar planuojama, kad jų atsiras ir daugiau

Nuo Šeimyniškių iki Tuskulėnų gatvės nutiestas naujas 1 kilometro ilgio šaligatvis ir dviračių takas sujungė du sostinės rajonus – Žirmūnus ir Šnipiškes.

Naujasis dviračių takas ir šaligatvis sujungė Žirmūnus ir Šnipiškes.
Naujasis dviračių takas ir šaligatvis sujungė Žirmūnus ir Šnipiškes.
Naujasis dviračių takas ir šaligatvis sujungė Žirmūnus ir Šnipiškes.
Naujasis dviračių takas ir šaligatvis sujungė Žirmūnus ir Šnipiškes.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 18, 2020, 5:50 PM

Naujasis takas turi įrengtą silpnaregių vedimo ir įspėjimo sistemą, naujai apšviestas, paženklintas, o netrukus bus apsodintas želdiniais.

„Siekiant tinkamai atskirti skirtingu greičiu judančius srautus Rinktinės gatvės take įrengti aukščio skirtumo tarp dviračių ir pėsčiųjų takų borteliai.

Jie pasiteisina ir kaip svarbus psichologinis veiksnys – mažina konfliktinių situacijų skaičių, užtikrina sklandų ir patogų dviratininkų bei pėsčiųjų judėjimą.

Be to, bortelių nuožulnumas apsaugo nuo galimo kritimo užvažiavus ant bortelio ratu“, – sakė įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Tvaraus susisiekimo skyriaus vadovas Antonas Nikitinas.

Šiemet prasidėjo atnaujinimo darbai ir daugiabučių namų kvartalo, esančio Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvių trikampio, teritorijoje: bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, sporto ir aktyvaus poilsio aikštelės, rekreaciniai pėsčiųjų takai, naujas apšvietimas, pasodinti želdiniai.

Šalia Žirmūnų gatvės atsiras naujas skveras, kuriame bus įrengta ramaus poilsio zona, prie M.Katkaus gatvės bus įrengtos automobilių stovėjimo vietos, apšvietimas.

Žirmūnų gatvėje ties parduotuve „Iki“ bus įrengtas šviesoforas, greičio matavimo ir vaizdo stebėjimo sistema. Apkasų ir Minties gatvių sankirtoje atsiras šviesoforas, o Tuskulėnų gatvėje – greičio matuoklis.

Kitąmet pavasarį tarp Žalgirio ir Lvovo gatvių atsiras nauja beveik kilometro ilgio dviejų eismo juostų Kernavės gatvė.

Per visą gatvę nusidrieks raudono asfalto dviračių takas ir pėsčiųjų šaligatviai, kurie susijungs su kitąmet planuojamu pradėti tiesti beveik kilometro ilgio dviračių taku Žalgirio gatvėje.

Jis susijungs su planuojamu miesto dviračių tinklu: Rinktinės, Apkasų, Ozo, Linkmenų gatvėse bei viešąja erdve Širvintų gatvėje. Šis takas taip pat susijungs su Konstitucijos prospektu ir Ozo gatve ties Vilniaus licėjumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.