Ant Kauno marių kranto išdraskė viską – nepavogė tik kraštovaizdžio

Kauno marių regioniniame parke pastatyti suolai, įrengti nauji informaciniai stendai ir laužavietės su kepsninėmis buvo neilgai. Neseniai iš Gastilonių ir Grabučiškių poilsiaviečių buvo pavogtos 5 lauko kepsninės ir vienas informacinis stendas-molbertas.

Vagys iš poilsio vietų nugvelbė penkias tokias kepsnines.
Vagys iš poilsio vietų nugvelbė penkias tokias kepsnines.
Vagys nepajėgūs pavogti tik kraštovaizdžio.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Vagys nepajėgūs pavogti tik kraštovaizdžio.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2020, 10:40 AM

„Artėjant savaitgaliui norėjosi pasidžiaugti gražia diena, bet kažkas kėsinasi ne tiktai į mūsų nuotaiką, bet ir turtą. Lauko kepsninės, kurias neseniai buvome įrengę, surinktos ir išgabentos kaip grybai iš miško.

Vagišiai pasitaikė sentimentalūs ir, matyt, besidomintys istorija, nes nugvelbė ir stendo-molberto apačioje buvusią informacinę lentą apie Kauno marių užlietą Gastilonių kaimą“, – pasakojo regioninio parko kultūrologė Ramunė Mikitiejeva.

Labiausiai gaila kepsninių. Ant laužaviečių, sumūrytų iš akmenų, buvo įrengti Z raidės formos metaliniai strypai, ant jų uždėtos kvadrato formos metalo konstrukcijos. Jas buvo galima pakelti į įvairų aukštį ir reguliuoti laužo ugnies kaitrą.

Kauno marių regioninio parko įranga šiais metais nukentėjo ne pirmą kartą. Sausio mėnesį kažkas išardė naujas ąžuolinių laiptų pakopas.

Šie laiptai buvo įrengti Neveronių apžvalgos aikštelėje. Pakopos taip ir nebuvo rastos, jas teko įrengti iš naujo.

Nepaisant nemalonių įvykių, parko darbuotojai neprarado optimizmo.

„Kai kas vagims neįveikiama – išskirtinio Kauno marių kraštovaizdžio nepavogsite: juo grožėtis galite visi ir visada. Tad gražaus laiko gamtoje – saugokime tai, ką turime ypatingo“, – šypsojosi parko darbuotoja.

Kleboniškio miške taip pat buvo pastatyta medinių suolų, skulptūrų, įrengta laužavietė. Tačiau šių įrenginių likimas kitoks.

Eigulių seniūnijos Kleboniškio seniūnaitis Darius Varanavičius sakė, kad ir suolais, ir skulptūromis, ir nauju prie takų įrengtu apšvietimu labai džiaugiasi.

„Naujas inventorius kol kas niekam neužkliuvo.

Pastebiu, kad kauniečiai labiau vertina tai, kas daroma jų patogumui. Be to, suolai ar skulptūros mažiau kam reikalingi nei kepsninės“, – pridūrė kaunietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.