Visų laukta žinia – paskelbta 2021 metų spalva, kuri sunkmetį įkvėps vilties

Tendencijų prognozuotojai paskelbė 2021 metų spalvą, kuri įsivyraus daugelyje mūsų gyvenimo sričių – interjere, madoje, grožio industrijoje, daiktų dizaine, puošybos elementuose, kultūroje. Pastaroji siunčia optimizmo žinutę.

Tendencijų prognozuotojai paskelbė 2021 metų spalvą – pastaroji siunčia optimizmo žinutę.<br>youtube.com nuotr.
Tendencijų prognozuotojai paskelbė 2021 metų spalvą – pastaroji siunčia optimizmo žinutę.<br>youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 1:21 PM

Jau 22 metus spalvų standartus kuriantis institutas „Pantone“ skelbia metų spalvą, šimet pasirinkti du atspalviai, kaip teigiama, atspindintys akimirkos prasmę – „Ultimate Grey“ ir „Illuminating“.

Naujienų apie vakcinos nuo COVID 19 kūrimo pabaigą fone šios spalvos atspindi gilaus rūko pasitraukimą ar saulės žybsnį apsiniaukusią popietę, rašo www.artnews.com.

„Tai – spalvų derinys, suteikiantis mums gebėjimo atsigauti po sunkumų ir vilties“, – sakoma spalvų instituto „Pantone“ vykdomosios direktorės Leatrice Eiseman pranešime.

Tai – tik antrasis kartas istorijoje, kuomet „Pantone“ pasirinko dvi spalvas.

„Ultimate Grey“ – neautralus atspalvis, tai pirmoji kada nors taip pagerbta pilka spalva. „Pantone“ pranešime spaudai ši spalva apibūdinama kaip artima žemės elementams, kurie yra amžini ir suteikia tvirtą pagrindą.

„Illuminating“ – tik antras geltonas atspalvis, pasirinktas per 22 metus, apibūdintas kaip persmelktas saulės energijos.

„Pasirinkus dvi nepriklausomas spalvas, pabrėžiama, kad skirtingi elementai susijungia perduodami stiprybės ir vilties žinią, iškeldami idėją, kad svarbūs yra ne viena spalva ar vienas asmuo, bet daugiau nei vienas“, – sakė L. Eiseman.

2020-ųjų metų spalvai „Pantone“ buvo pasirinkusi „Classic Blue“ – gilią, bet ne niūrią mėlyną, primenančią „Pepsi“ skardines ir mėlynes.

Spalva buvo skirta perteikti pastovumo jausmą naujojo dešimtmečio pradžioje, kupinoje nežinomų iššūkių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.