Šventiškai papuošti namai: ką reikia žinoti apie girliandas, lazerius ir išmanias juosteles

Ką paprastai darome, kai ateina gruodis ir dar Kalėdų eglutę puošti per anksti? Taip, įsijungiame žybsinčias girliandas namuose, kad žiemos švenčių laukimas būtų jaukesnis – tarsi lange spindinčia šviesas rodytume kelią Kalėdų senelio elniams, kur tiksliai nusileisti... Prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialistė Laura Aksomitaitė dalijasi patarimais, kaip išsirinkti LED girliandas, tinkamas naudoti viduje ir lauke.

Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 15, 2021, 3:11 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 11:41 AM

Patarimai, kurie padės išsirinkti kokybiškas LED girliandas

Dekoruodami interjerą ar pastato išorę lemputėmis, tikrai turėtumėte pamiršti taisyklę, jog daugiau yra geriau. Svarbiausia skonis, saikas ir tai, kokį įspūdį papuošimais norite sukurti. Būtent nuo norimo efekto priklauso, kokius LED girliandų rinkinius rinktis. Vertėtų pagalvoti ir apie ekonomiją – variantą su mažiausiomis energijos sąnaudomis, taip pat svarbus saugumas.

Į ką reiktų atkreipti dėmesį renkantis girliandas:

1. Paskirtis. Pirmiausia nuspręskite, kam bus skirtos LED girliandos – eksterjerui ar interjerui. Tai labai svarbu, nes lemputės, skirtos naudoti viduje, nėra tinkamos laukui. Lauko girliandomis galima puošti ir vidaus patalpas, o štai tik viduje skirtų girliandų pritaikyti laukui negalima – gali kilti trumpas jungimas. Lauko girliandoms taikoma daugiau reikalavimų: turi būti atsparios šalčiui, drėgmei, saulės spinduliams. SVARBU! Ant lauko girliandos pakuotės turėtų būti ne mažesnė nei IP 44 žyma.

2. Girliandos ilgis. Renkantis LED girliandą eglutei, vienas svarbiausias klausimų yra girliandos ilgis. Patariama rinktis tokią, kuri yra trigubai ilgesnė nei eglutės aukštis.

3. Laidų spalva. Ji neturėtų būti labai pastebima. Todėl, tarkim, eglutėms rekomenduojama rinktis girliandas su žaliu laidu, medžiams ir krūmams – su juodu, vidinių patalpų dekoravimui – su permatomu ar šviesios spalvos laidu.

4. Izoliacija. Patariama rinktis girliandą su dvigubais izoliuotais laidais – apie juos informuoja dviejų kvadratų simbolis.

5. Ilgiklis. Jei norėsite sujungti kelis rinkinius į vieną, rinkitės tokius, kurie turi papildomus lizdus. Tai padės išvengti laidų raizgalynės ir būtinybės naudoti ilgiklį. Taip pat vertėtų pažymėti, jog parduotuvėse yra specialių šakotuvų, kurie leis lengvai sujungti įvairias LED girliandų rūšis.

Kitos kalėdinės dekoracijos

Be lempučių girliandų, savo namų papuošimui galite pasidairyti ir kitokių švytinčių sprendimų. Gal kai kurie jus sužavės ir nurungs girliandas?

  • Kalėdinis projekcinis lazeris. Tai šiuolaikiškas kalėdinių dekoracijų sprendimas, kuris puikiai tinka papuošti namus, medžius ir interjerą. Projektorių paprasta įrengti, jis praktiškai paruoštas – tiesiog naudokite „iš dėžutės“. Gali būti su nustatymu, tarkim, įjungus šviečia 6 valandas, po to išsijungia ir vėl įsijungia po 18 valandų.
  • Išmanioji LED juostelė. Tai dar vienas modernus būdas papuošti namus. Spalvinga LED juostelė puikiai atrodys tiek paslėpta už laiptų turėklų, tiek įrengta visiems matomoje vietoje, suteikdama jūsų namams naują apšvietimo dizaino ir kūrybiškumo lygį. Programėlėje „Twinkly“ galite kurti pasirinktinius šviesos dizainus, rinktis iš daugybės iš anksto paruoštų efektų bei animacijų, taip pat galite kurti savo efektus. Galite naudoti juostelės prailginimo rinkinį, kad dekoracijos taptų ilgesnės.
  • Išmanioji kalėdinė girlianda. Jei LED juostelė pasirodys kukli ir norėsite pasijusti didesniu menininku bei dizaineriu, jums neabejotinai patiks daug apšvietimo galimybių ir raštų išdėstymo variantų suteikianti išmanioji lempučių girlianda. Jums tereiks papuošti ja eglutę (ar kitą sumanytą objektą – pliušinę mešką, sieną kaktusą vazone), o visa kita padarys „Twinkly“ programėlė. Girliandos lemputės yra kaip ekranas: kiekvienas šviesos diodas – pikselis, kurį galima valdyti atskirai. Naudodamiesi programėlėje esančiu efektų vedliu, galėsite sukurti savo unikalius apšvietimo variantus. Girlianda tinkama naudoti tiek vidaus, tiek lauko dekorui.
  • Nuotaikingos dekoracijos. Jei gyvenate name, galite dairytis erdvinių puošmenų, tarkim, namų kieme įkurdinti elnių porelę su rogutėmis, mešką, pastatyti nuotaikingą šviečiantį sniego senį, papuošti aplinką skirtingo dydžio gigantiškomis žvaigždėmis. O jei nėra medžio, galite jį visą žybsintį ir patys pastatyti – tegu pasitinka visus, kurie ateina į jūsų namus pasisvečiuoti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.