4 būdai, kaip įrengti apetitą žadinantį valgomąjį

Pastaruoju metu mūsų mitybos įpročiai neabejotinai pasikeitė, o tai keičia ir reikalavimus erdvei, kurioje esame įpratę valgyti. Gali būti, kad ši erdvė pastaruoju metu atlieka visai kitokią funkciją, pavyzdžiui, studijų ar darbo kambario. Jei dėl pasikeitusių įpročių atrodo, kad nebeturi valgomojo erdvės, laikas prie jos sugrįžti ir įsirengti iš naujo – tam pasitarnaus praktiški JYSK patarimai. Linkime skanių patiekalų!

Patalpoje, kurios viduryje yra erdvės, gerai atrodys kvadratinis stalas.
Patalpoje, kurios viduryje yra erdvės, gerai atrodys kvadratinis stalas.
Patalpoje, kurios viduryje yra erdvės, gerai atrodys kvadratinis stalas.
Patalpoje, kurios viduryje yra erdvės, gerai atrodys kvadratinis stalas.
Apšvietimas, nuotraukų rėmeliai, paveikslai ir kiti dekoratyvūs daiktai sukurs kūrybišką atmosferą ir virtuvėje ar valgomajame.
Apšvietimas, nuotraukų rėmeliai, paveikslai ir kiti dekoratyvūs daiktai sukurs kūrybišką atmosferą ir virtuvėje ar valgomajame.
Tie, kurie mėgsta prie stalo valgyti reguliariai ir ilgai, galėtų pagalvoti apie minkštų valgomojo kėdžių pasirinkimą.
Tie, kurie mėgsta prie stalo valgyti reguliariai ir ilgai, galėtų pagalvoti apie minkštų valgomojo kėdžių pasirinkimą.
Mažesnėse patalpose, įskaitant virtuvę, daiktus patogu laikyti vitrinoje su stiklinėmis durimis.
Mažesnėse patalpose, įskaitant virtuvę, daiktus patogu laikyti vitrinoje su stiklinėmis durimis.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 9:00 AM

Stalas – apvalus ar stačiakampis?

Jei valgomojo zona yra gana ribota (studijos tipo butas ar virtuvė kartu su valgomuoju), rekomenduojame rinktis iš apvalių stalų, kurie neapsunkina vaizdo ankštose patalpose. Savo funkciją mažose patalpose atlieka ir baro baldai – išnaudojant vietą vertikaliai, galima įsirengti visavertę valgomojo zoną, užimančią minimalų virtuvės plotą.

Prie mažų baldų kategorijos taip pat galėtume pridėti stalus, kuriuos galima prisukti prie sienos ir pastatyti tik pakeliant paviršių į viršų, o vėliau nuleidžiant. Tokiu būdu, kai stalas nenaudojamas, vietos sutaupoma beveik šimtu procentų. Jei svarbu sutaupyti vietos, tačiau prie stalo sėda gana daug žmonių, rinkis ištraukiamąjį pietų stalą. Kasdien galima naudotis standartinio dydžio stalu, o per šventes ar vakarienę didesniame šeimos ir draugų rate – ištraukti papildomą stalo dalį.

Patalpoje, kurios viduryje yra erdvės, gerai atrodys kvadratinis stalas. Jeigu namuose gyvena didesnė šeima, o kambarys gana nedidelis, ieškok stalo kuo siauresnėmis kojomis – jis vizualiai neužpildys kambario, o jo paviršius suteiks pakankamai vietos. Jei turi didelę virtuvę, nebijok rinktis masyvaus modelio stalą, pavyzdžiui, iš natūralaus medžio.

Toks stalas atmosferai suteiks gyvumo, o jei prie jo pasirinksi odines ar dirbtinės odos kėdes, sukursi iš tiesų elegantišką valgomojo interjerą. Šis derinys taip pat atvers naujas stalo panaudojimo galimybes – prie didelio stalo bus patogu dirbti sėdimą darbą su dokumentais, užsiimti rankdarbiais ar žaisti stalo žaidimus.

Praktinis aspektas renkantis kėdes

Kėdės taip pat turi būti praktiškos, priklausomai nuo valgymo įpročių. Jei po valgio dažniausiai keliauji į kitą kambario dalį, pavyzdžiui, ant sofos, tuomet rinkis lengvai pernešamas plastikines arba medžiaga aptrauktas kėdes, kurių dizainas maksimaliai dera prie jau esamo valgomojo interjero.

Šeimoms, auginančioms vaikų, siūlome pasidomėti gryno plastiko arba medinių kėdžių asortimentu – jas bus lengviau valyti ir išlaikyti švarias net po didžiausių išdaigų.

Tie, kurie mėgsta prie stalo valgyti reguliariai ir ilgai, galėtų pagalvoti apie minkštų valgomojo kėdžių pasirinkimą. Aksominės kėdės subtiliomis elegantiškomis kojomis patiks minimalistinio stiliaus gerbėjams, ypač – pasirinkus tamsius atspalvius. Šviesesnės audiniu aptrauktos minkštos kėdės patalpoje sukurs šviesesnę, jaukesnę atmosferą ir geriausiai tiks vidutinio dydžio valgomiesiems. Siūlome plastikines kėdes su integruotomis minkštomis pagalvėlėmis arba gali pagalvėles išsirinkti atskirai – jos atliks ir dekoratyvinę funkciją.

Daiktų laikymo funkcija

Prisimink, kad valgomasis – tai ne vien stalas patalpos vidury ir aplink išdėliotos kėdės. Išnaudok vietą aplink valgymo centrą – išsirink derančio stiliaus bufetą ar indaują indams ir kitiems daiktams laikyti. Daiktams paslėpti rinkis bufetus su uždaromis lentynomis ir durelėmis, ant jų dėk tik svarbiausius ir dekoratyviausius daiktus. Baldo dizainą derink prie valgomojo stalo, kad abu baldai sujungtų patalpos vaizdą. Balta indauja su medžio spalvos elementais vizualiai išplės erdvę ir sukurs skandinaviško minimalizmo nuotaiką.

Mažesnėse patalpose, įskaitant virtuvę, daiktus patogu laikyti vitrinoje su stiklinėmis durimis. Ji yra pakankamai siaura, kad neužimtų daug vietos nuo sienos, tačiau pakankamai talpi dėl savo aukščio. Vitrina su aukštesnėmis kojomis taip pat vizualiai paaukštins pačią patalpą ir palengvins virtuvės valymą – laisvai pasieksi erdvę po baldu ir už jo.

Nepamiršk į vitrinos lentynas įdėti ryškesnį dekoratyvinį akcentą, pavyzdžiui, kambarinį augalą ar spalvingą daiktų laikymo dėžutę. Ant vitrinos viršaus taip pat gerai atrodys kokia nors apgalvota dekoracija, pavyzdžiui, nedidelis paveikslas, atremtas į sieną.

Esminiai niuansai ir mažesniems pokyčiams

Ir mažmožiai gali sukurti kambaryje visai kitokią nuotaiką. Jeigu mėgintum pakeisti valgomojo interjerą, bet neketini įsigyti nieko daugiau, išskyrus vieną kitą nedidelį daiktą, pradėk nuo tekstilės, pavyzdžiui, kilimo, kėdžių pagalvėlių ar dekoratyvinių pagalvėlių. Tekstilės gaminius rinkis iš derančių atspalvių paletės. Jei norisi patalpą tiesiog pagyvinti, pabandyk derinti kelias minėtų tekstilės gaminių spalvas ir tekstūras.

Apšvietimas, nuotraukų rėmeliai, paveikslai ir kiti dekoratyvūs daiktai sukurs kūrybišką atmosferą ir virtuvėje ar valgomajame. Skirtingame aukštyje pakabinus ne vieną, o kelis šviestuvus galima sukurti kelių lygmenų struktūrą, kuri valgomajam suteiks originalumo. Jaukumo valgomajam galima suteikti ant pietų stalo padėjus stiklinių indų, žvakidžių, dirbtinių augalų kompozicijų.

Kaip matai, tinkamą sprendimą galima rasti kiekvienam valgomojo ir virtuvės kampeliui. Nepriklausomai nuo patalpos dydžio, po kelių pakeitimų joje valgyti kasdien bus daug smagiau. Ir toliau semkis įkvėpimo interjero pokyčiams iš JYSK.lt ir paversk savo namus tokia vieta, kur visada malonu sugrįžti!

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su JYSK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.