Aukcione siūlys išskirtinį objektą Viniuje, pradinė kaina – 11 mln. eurų

Aukcione parduodam Sluškų rūmai – neeilinė proga įsigyti objektą išskirtinėje lokacijoje. Nors diskusijos apie šio objekto likimą netyla, tarptautinės nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovės „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Jurgita Ragaišė tikina, kad potencialas yra didžiulis.

 Aukcione parduodam Sluškų rūmai.
 Aukcione parduodam Sluškų rūmai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 4:01 PM

Trijų T. Kosciuškos g. 10 ir 12 esančių Sluškų rūmų komplekso pastatų plotas siekia per 6,6 kv. m. Kaina aukcione – 11 mln. Eur. Aukcionas planuojamas balandžio 6 d.

„Centrinėje miesto dalyje plėtrai tinkamas NT plotas sparčiai mažėja, o panašaus dydžio objektai tokiose lokacijose parduodami retai. Keli iš buvusių sėkmingų pavyzdžių: paslaugų paskirties Vilniaus Centrinio pašto pastatas (5,4 tūkst. kv. m), parduotas 2020 m., kuriame įsikurs ISM universitetas, visuomeninės paskirties Vilniaus infekcinė ligoninė Žvėryne (3,6 tūkst. kv. m), kur planuojama teikti SPA ir sveikatingumo paslaugas, bei Aguonų g. 24 ir 26 buvusios ESO būstinės du administraciniai pastatai (6,5 tūkst. kv. m), kuriuose planuojama įkurti mokyklą – parduoti 2021 m.“, – teigia J. Ragaišė.

Sluškų rūmai, stovintys pačiame sostinės centre, ant Neries upės pakrantės turi plačias pritaikymo galimybes. Čia išplėtota miesto infrastruktūra, tačiau rūmus supa ir gamta, kuri autentiškam objektui suteikia papildomo grožio. Vieta itin patraukli tiek gyventi, tiek dirbti.

Anot J.Ragaišės, nerimauti dėl objekto rekonstrukcijos ir pritaikymo galimybių nereikėtų. Rinkoje gausu pavyzdžių, kai iš itin prastos būklės pastatų yra sukuriami unikalūs ir vertingi projektai. Tarp jų – vilniečių ir miesto svečių mėgstamos vietos: viešbutis „Pacai“, administracinės paskirties „Bokšto skveras“ bei paslaugų ir parduotuvių kompleksas „Senatorių pasažas“.

Šių statinių – išskirtinė lokacija ir istoriniai autentiški pastatai, kurie buvo sėkmingai atnaujinti ir pritaikyti šiuolaikinių miestiečių reikmėms. Tokių ir panašių objektų pardavimuose vis mažėja ir įsigyti NT centrinėse lokacijose bus vis sudėtingiau“, – teigia J. Ragaišė.

Remiantis Bendruoju Vilniaus miesto planu, Sluškų rūmų teritorijoje galima gyvenamųjų, visuomeninės ir komercinės paskirties objektų statyba. Šalia esantiems kitiems Sluškų rūmų pastatams (T. Kosciuškos g. 6 ir 8) jau parengtas prestižinių butų projektas.

Gali pasirodyti, kad tokio objekto transformavimas – ne kiekvienam, nes reikalauja specifinių kompetencijų bei daug laiko. Tačiau norintys investuoti į unikalų projektą, bet abejojantys dėl vystymo galimybių, visuomet gali pasikonsultuoti su NT konsultacijų bendrovės specialistais bei architektais, kurie gali prisidėti visame objekto transformacijos kelyje – nuo koncepcijos išgryninimo, iki statybų projekto priežiūros bei įgyvendinimo kaštų valdymo.

Nors parduodami pastatai yra kultūros paveldo objektai arba yra kultūros vertybių teritorijoje, jų paskirtis nėra saugoma. Todėl Sluškų rūmų istoriją toliau kurs ir tęs pirkėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.