Populiarios šių metų interjero dizaino tendencijos

Ne paslaptis, kad namų interjero kūrimas atneša daug džiaugsmo ir patenkina įvairias kūrybines vizijas. Egzistuoja daug įvairiausių stilių: visiškai iš mados jie neišeina, tačiau bėgant metams tarytum evoliucionuoja, atneša naujų tendencijų ir toliau mus įkvepia. Atėjus naujiems metams, ateina ir nauji sprendimai: galbūt tai populiarios sienų spalvos, baldai ar smulkios dekoracijos. Aptarkime, kokių interjero dizaino tendencijų atpūs šie metai.

Namų interjeras.
Namų interjeras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 3:39 PM

Aštuntasis dešimtmetis

Tiesa, tendencijos ne visada yra kuriamos naujai – visos mados eina ratu, tad nenuostabu, kad sugrįžta ir spalvingasis bei žaismingasis aštuntasis dešimtmetis. Toks interjero dizaino stilius sugrąžina meilę tiesiog prigulti, pailsėti ir pasimėgauti gyvenimu ar tiesiog praėjusia diena, o minkšti ir neįprasti audiniai visada atneša jaukumą. Šiandien, kai gyvenimo ritmas vis spartėja, tik ir norisi visa tai pajusti, tad bent viena priežastis, kodėl grįžta aštuntojo dešimtmečio tendencijos, yra visiškai aiški. Visa tai pastiprina ir vis populiarėjanti meilė vintažinėms prekėms, randamomis blusturgiuose ar antikvariatuose – ko gero, tokia koncepcija dar niekada nebuvo tokia populiari kaip šiandien.

Atkreipkite dėmesį ir į prie aštuntojo dešimtmečio stiliaus puikiai pritampančius šiltus, žemiškus ir rožinius tonus bei spalvas, pavyzdžiui, molio, medaus ar paprikos. Kombinaciją užbaigs švelnių, apvalių formų baldai ir atpalaiduojanti sėdėjimo schema – pamąstykite apie ypač minkštų medžiagų sofas ir fotelius. Jei netyčia tarp visų šių faktorių jaučiatės kiek pasimetę, pasidomėkite, nuo ko pradėti.

Vonios kambarys – SPA

Šiandien vonios kambarys yra tikra ritualinė erdvė – ten atsipalaiduojame ir ruošiamės miegui ar naujai dienai. Vonios kambarys – SPA – prabangi ir atpalaiduojanti erdvė, kur gamtos elementai derinami su šiuolaikiniais patogumais. Šiltas apšvietimas, švelnios tekstūros ir raminančios spalvos sukuria ramią atmosferą, o gili, plati vonia ir lietaus dušas priverčia jaustis taip, tarsi būtumėte tikrame SPA centre. Ką jau kalbėti apie atmosferą pagilinančius eterinius aliejus ir įvairius vonios priedus – burbulai, pienelis ar putos. Jei norite didelio vonios kambario – SPA, kuris taptų tikra oaze, pamąstykite apie meditacijos kampelį ar net židinį. Kad ir ką nuspręstumėte, pagrindinį dėmesį derėtų skirti savęs palepinimui, atgaivinimui bei galimybei pabėgti nuo kasdieninio gyvenimo.

Jaukumas ir patogumas

Namų jaukumas ir patogumas – vienas iš svarbiausių faktorių. Patogi ir jauki namų aplinka gali turėti didelės įtakos fizinei, psichinei ir emocinei sveikatai, gali padėti sumažinti stresą, paskatinti atsipalaiduoti ar sukelti malonius laimės ir pasitenkinimo jausmus. Ką jau kalbėti apie saugumo jausmą, ypač svarbų šiais vis daugiau iššūkių atnešančiais laikais. Nesvarbu, ar tai būtų šilta ir jauki svetainė, minkšta lova ar tiesiog patogi kėdė, tokios namų aplinkos kūrimas yra būtinas namų ūkio gerovei ir laimei. Kad būtų lengviau visa tai pasiekti, rinkitės raminančias švelnių spalvų tekstūras ir formas, pavyzdžiui, minkšti, pūkuoti kilimai, švelnios sofos, foteliai ir kėdės, bei eterinių aliejų difuzorius – pastarasis atstos aromaterapijos procedūrą.

Kaip bebūtų, sekant šiandienines interjero dizaino tendencijas gali tekti ne juokais paploninti piniginę – kainos, rodos, nemažėja, tačiau naujų ir įdomių daiktų ir baldų kuriama vis daugiau. O kad nereikėtų taupyti ir atidėti išsvajotąjį namų jaukumą, pamąstykite apie vartojimo paskolą – Šeimos Kredito Unija sukūrė patogų tinklapį, kur galite nusistatyti sumas pagal savo galimybes ir prioritetus bei iškart matyti preliminarius grąžinimo terminus ir kitas įmokas. Džiaukitės stilingais namais nieko nelaukdami!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.