Neries pakrantėje – nauja menininkų traukos vieta

Vaizdingoje Neries pakrantėje, Vilniuje, šią vasarą duris atvėrė modernus menininkų kūrybos, mokslo ir ekspozicijų centras. Jo įkūrėjos “Šiuolaikinio Meno Asociacijos” (ŠMA) vadovai teigia, kad be ES struktūrinių fondų investicijų toks projektas būtų neįgyvendinamas.

Daugiau nuotraukų (1)

Darius Šimonis

Dec 6, 2013, 3:58 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:57 PM

„Seną, apgriuvusį parduotuvės pastatą pavertėme moderniu ir inovatyviu meno centru. Be Europos Sąjungos paramos projekto tikrai nebūtume įgyvendinę, beveik visus 6 mln. litų gavome būtent iš ES struktūrinių fondų. Toks projektas yra neatsiperkantis, nes patalpos suteikiamos arba nemokamai, arba už simbolinę kainą, kuri vos padengia eksploatacijos išlaidas“, - pasakoja ŠMA vykdantysis direktorius Laimonas Miloševičius.

Pasak ŠMA vadovo, pagrindinis projekto tikslas buvo sudaryti sąlygas menininkams kurti ir pristatyti publikai savo darbus, pradėti nuosavą verslą, plėtoti su menu susijusius verslus, skatinti bendruomenę aktyviau dalyvauti kultūriniame gyvenime.

Šiuo metu inkubatoriuje patalpas nuomojasi jaunieji menininkai, dizaineriai, smulkaus verslo, susijusio su menu ir kūryba, įmonės. Dėmesys skiriamas ne tik tradicinio, bet ir inovatyvaus meno kūrėjams – vieni nuomininkų yra 3D filmų kūrimo bendrovė.

Taip pat Vilniaus meno inkubatoriuje vystoma edukacinė veikla, rengiamos parodos, konferencijos, kūrybinės dirbtuvės, kuriose patirtimi dalijasi Lietuvos ir užsienio menininkai. Projektas „Menų inkubatoriaus Vilniuje sukūrimas“ įgyvendintas pagal Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „Asistentas-2“, jo įgyvendinimui iš 2007-2013 metų ES struktūrinių fondų skirta 5,7 mln. litų.

Priemonės „Asistentas-2“ tikslas – skatinti naujų menų inkubatorių kūrimą ir plėtrą, sudaryti palankias sąlygas steigti smulkiojo ir vidutinio verslo subjektus, juos plėsti, didinti jų gyvybingumą. Iš viso pagal priemonę „Asistentas-2“ finansavimas skirtas 8 projektams, 3 iš jų jau baigti įgyvendinti. Iš ES struktūrinių fondų projektų įgyvendinimui skirta 45,8 mln. litų.

ukmin.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.