Paskelbtos 10 brangiausių pasaulio gatvių

Ši prabangi Eliziejaus laukų kvartalo gatvė vadinama garsiausia pasaulio alėja, nes joje įsikūrę daug aukštosios mados parduotuvių, jas turi ten turi Harry Winstonas, Christianas Dioras ir Salvatore Ferragamo. Tai bene prašmatniausias pasaulio gyvenamasis kvartalas. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-07 15:00, atnaujinta 2018-02-19 22:41

Ši prabangi Eliziejaus laukų kvartalo gatvė vadinama garsiausia pasaulio alėja, nes joje įsikūrę daug aukštosios mados parduotuvių, jas turi ten turi Harry Winstonas, Christianas Dioras ir Salvatore Ferragamo. Tai bene prašmatniausias pasaulio gyvenamasis kvartalas. 

Vidutinė kvadratinio metro kaina: 26 000. JAV dolerių (apie 66 tūkst. litų).

Gyventojai: Marlene Dietrich (prieš mirtį 1992-aisiais), čia yra Kanados ambasada.

9. Penktoji aveniu (Fifth Avenue) Niujorke.

Penktoji aveniu, ypač namai prieš Centrinį parką - nuo 59 iki 96 numerio gatvės jau nuo seno yra turtingų ir žinomų žmonių gyvenamoji vieta. Ten taip daug dizainerių mažų parduotuvėlių ir “Empire State” pastatas, Rokfellero centras, ir, žinoma, pagrindinė “Saks Fifth Avenue” parduotuvė. 

Vidutinė kvadratinio metro kaina: 28 000 JAV dolerių (apie 71 tūkst. Litų). Gyventojai: Billas Murray, Tomas Brokawas.

8. Ostoženkos g. Maskvoje.

Ši gatvė yra Mskvos senamiestyje, Rusijos istorijos, restoranų ir prabangių gyvenamųjų pastatų šerdyje. Butas per penkis aukštus Ostoženkos gatvėje buvo parduotas už 48 milijonus JAV dolerių (maždaug 120 mln. litų).

Vidutinė kvadratinio metro kaina: 29 000 JAV dolerių  (beveik 74 tūkst. Litų).

Gyventojai: Rusijos oligarchas Ališeras Usmanovas.

7. Romazino kalva (Romazzino Hill) Sardinijoje.

Romazino kalva ir jos apylinkės yra milijardierių vieta nuo šeštojo dešimtmečio. 2012 metais Italijos pramonės magnatas Carlo de Benedetti ten pardavė savo vilą “Rocky Ram” už 148 mln. JAV dolerių (276 mln. litų).

Vidutinė kvadratinio metro kaina: 32 900 JAV dolerių (maždaug 84 tūkst. litų). Gyventojai: Saudo Arabijos politikas Ahmedas Zakis Yamanis, Rusijos oligarchas Aleksejus Mordašovas, Kataro karališkoji šeima.

6. Rutho kelias (Chemin de Ruth) Ženevoje.

Daugelis rūmų šioje akmenimis grįstoje gatvėje turi baseinus, sodininkų tvarkomus sodus ir nuostabius vaizdus į šalia esantį Ženevos ežerą bei ir Jungtinių Tautų pastatą. Penki sklypai šio gatvėje buvo parduoti už daugiau kaip po 13 milijonų JAV dolerių (33 mln. litų). Vidutinė kvadratinio metro kaina: 37 000 JAV dolerių (apie 94 tūkst. litų).

Gyventojai: Peugeot šeimyna, buvęs Prancūzijos tenisininkas Henris Leconte, buvęs Prancūzijos kalnų slidininkas Jean-Claude Killy.

5. Patersono kalva (Paterson Hill) Singapūre.

Tai ramus gyvenamųjų namų akligatvis šalia „Orchard Road Shopping Belt“, žinomas dėl daugybės garsių dizainerių parduotuvių ir “Michelin” restoranų. Brangiausias daugiabutis namas šioje prašmatnioje gatvėje yra “Marq”, kurio vieną dalį sukūrė tik „ Hermes“ mados namai.   Vidutinė kvadratinio metro kaina: 42 500 JAV dolerių (106 tūkst. litų). Gyventojai: “Facebook” bendrakūrėjas Eduardo Saverinas, buvusi "Mis Singapūras" Rachel Kum.

4. Generolo de Gaulle bulvaras Ferato pusiasalyje (Boulevard du Général de Gaulle, Cap Ferrat) Prancūzijoje. Šalia Viduržemio jūros esantis pusiasalis yra brangiausia pasaulio neurbanistinė vieta. Šioje gatvėje yra virtinė prabangiausių pajūrio vilų. Vidutinė kvadratinio metro kaina: 79 000 JAV dolerių (200 tūkst. litų). Gyventojai: Bradas Pitas su Angelina Jolie, Paulas Allenas, Čarlis Čaplinas (iki mirties 1977-aisiais).

3. Princesės Grace aveniu (Avenue Princess Grace) Monake.

Kiekvieną gegužę Monake susirenka daugybė pasaulio milijardierių, mat tuo metu čia vyksta F1 “Grand Prix”, tačiau daug turtuolių yra ir šios aveniu gyventojai. Vidutinė kvadratinio metro kaina: 86 000 JAV dolerių ( 218 tūkst litų). Gyventojai: Andrea Bocellis, Rogeris Moore, Lewisas Hamiltonas, Helena Christensen.

2. Kensingtono rūmų sodai (Kensington Palace Gardens) Londone.

Nors žinomiausi gyventojai čia - Kembridžo hercogai Williamas ir Kate, šioje ramioje medžiais apsodintoje gatvėje taip pat yra daug ambasadų, tarp jų - Prancūzijos, Rusijos ir Japonijos. Ji  vadinama Londono milijardierių eile.   Vidutinė kvadratinio metro kaina:107 000 JAV dolerių (271 tūkst. litų). Gyventojai: Kembridžo hercogas ir hercogienė,Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius, Bernie Eklestono dukra Tamara.

1. Pollock's kelias ( Pollock's Path) Honkonge.

Išsidėsčiusi ant kalno viršūnės, kuri nuo seno buvo Honkongo turtingiausiųjų gatvė dabar jau ir brangiausia pasaulyje gatvė, didžiuojasi užburiančias horizonto ir uosto vaizdais. Honkongo nekilnojamo turto rekordai buvo sumušti, kai butas “Sky High” komplekse buvo parduotas už 103 milijonų JAV dolerių (261 mln. litų).  Vidutinė kvadratinio metro kaina:  120 000 JAV dolerių (maždaug 305 tūks. litų). Gyventojai: aktorius Stephenas Chowas, didžiausios pasaulio įmonės HSBC vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.