Rygoje rado 31 nesaugų pastatą

Latvijos ekonomikos ministerijos nurodymu savivaldybės atliko svarbiausių visuomeninių pastatų patikrą. Iš viso Latvijoje nesaugiais buvo pripažinti 38 tokie pastatai, iš jų 31 pastatas yra sostinėje. Tokius duomenis nurodė Latvijos radijui duodamas interviu šalies ekonomikos ministras Danielis Pavliutas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2013, 10:29 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:25 PM

Anot jo, šiuo metu išnagrinėti duomenys, gauti iš 59 savivaldybių, o iš viso Latvijoje statybos valdybos veikia 83 municipalitetuose.

Iš viso tikrinimo metu buvo aptikti 162 netikslumai, pusė jų aptikti įvairiuose dokumentuose, o 38 pastatai nurodomi kaip nesaugūs.

„Žinoma, Rygoje, lyginant su kitoms Latvijos savivaldybėmis, visuomeninės paskirties pastatų statoma daugiau, tačiau audito rezultatai patvirtina, kad municipalitetų statybų valdybos nėra pakankamai kompetentingos“, – pareiškė ministras.

Paklaustas, ar ketinama nesaugius pastatus uždaryti, D. Pavliutas atsakė, kad tai padaryti ne visada pavyksta. Vis dėlto šių objektų savininkai dar turės papildomai pastatus patikrinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.