Lietuvos viešbučiai, kurie stebina net visko mačiusiuosius

Šiandien Lietuvos viešbučiais su savo interjerais gerokai lenkia daugelio Europos šalių viešbučius. Nes jie elegantiški, su daug natūralių medžiagų. Tuo neabejoja Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Evalda Šiskauskiene.

Įsikūręs prieš 15 metų ir šiais metais gavęs 5 plius žvaigždučių įvertinimą, nuolat gražėjantis viešbutis "Stikliai" kasdien gali priimti iki 76 svečių.<br>Viešbučio "Stikliai" nuotr.
Įsikūręs prieš 15 metų ir šiais metais gavęs 5 plius žvaigždučių įvertinimą, nuolat gražėjantis viešbutis "Stikliai" kasdien gali priimti iki 76 svečių.<br>Viešbučio "Stikliai" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2013, 12:22 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:54 PM

„Daugelis naujų viešbučių – itin žavūs, mat jų šeimininkai jau supranta, kad nebeužtenka svečiui parduoti lovą, jam reikia pasiūlyti temą, išskirtinumą, - sako E.Šiskauskienė. - Tvarkingi gelsvai rudi interjerai svečiams nebeįdomūs. Beje, nereikėtų pamiršti, kad viešbučiai kuriami ne lietuviams, o į mūsų šalį atvykstantiems svečiams.“

Lrytas.lt skaitytojams - Lietuvos viešbučiai, kurie jus nustebins.

Stikliai“ Vilniuje

Įsikūręs prieš 15 metų ir šiais metais gavęs 5 plius žvaigždučių įvertinimą, nuolat besigražinantis Stiklių viešbutis kasdien gali priimti iki 76 svečių iš įvairiausių pasaulio kraštų. Nakvynės kaina viešbutyje svyruoja nuo 160 EUR iki 1200 EUR. Kambarių asortimentas gana įvairus, nuo klasikinių standartinių iki ištaigingų apartamentų, kiekvienas kambarys turi skirtingą spalvinę gamą. Dažną svečią, ypač atvykusį iš svetur, „Stikliai“ s stebina savitu, originaliu ir išsiskiriančiu interjeru bei jaukia namų atmosfera, kurioje daugybė gyvų gėlių, paveikslų, įvairių smulkių interjero puošybos elementų.

Viešbučio interjerą kūrė prancūzų dizaineriai, aktyviai bendradarbiaudami su „Stiklių“ savininkais, tai ir (Anapilin išėjusi) A.Toulous ir šiuo metu jos idėjas ir darbus tęsianti ilgametė jos kolegė ir draugė D.Brosselin.

Stilingas ir elegantiškas viešbutis „Stikliai“ sulaukė ir karališkų šeimų atstovų, ir daugelio žinomų pasaulio politikos, verslo, kultūros veikėjų, talentingų atlikėjų dėmesio.   Ruošiantis pasitikti svečius ir stengiantis jiems įtikti, neretai pasitaiko ir kuriozinių situacijų. Gerai žinoma ir ypatingo reiklumo šiuolaikinės rusų estrados žvaigždė, kuriai buvo skirtas pats geriausias viešbučio kambarys, labai nusiminė, kad negalėjo apsigyventi nors ir kiek kuklesniame kambaryje, bet kuriame apsistodavo Ala Pugačiova. 

Nuolat puoselėjamas viešbutis kasmet pasipildo vis naujais interjero akcentais. „Stikliuose“ yra 43 kambariai, 2 restoranai, baras, baseinas, sporto salė, biliardas, sauna, biblioteka, konferencijų salė ir verslo centras.  

 „IDW Esperanza Resort“ Trakų rajone

Trakų rajone 2009 metais įkurtame elegantiškame „IDW Esperanza Resort“ komplekse, kartu su prabangiu viešbučiu, yra keli gurmaniško maisto restoranai, modernus verslo ir konferencijų centras, poilsio ir pramogų zonos, grožio kabinetai ir sporto salės bei aikštynai.

Aukščiausiai - „penkių žvaigždučių plius“ viešbučių klasei priklausančiame „IDW Esperanza Resort“ yra 34 įvairaus dydžio kambariai, kuriuose vienu metu gali viešėti apie 80 svečių. Kambarių kainos - nuo 617 iki 1363 litų už parą.

Ypatingiems svečiams siūloma vila, kurios kaina, priklausomai nuo sezono, siekia 17 250 litų už parą.

„IDW Esperanza Resort“ lankosi daug ypatingų svečių: esame priėmę užsienio valstybių vadovus bei ministrus,  milijardierius,  meno bei sporto garsenybes, - džiaugiasi viešbučio atstovas Vytis Mackevičius. - Žinoma, ypatingo dėmesio reikalauja karališkų šeimų atstovai: nuostabu, kad šią vasarą mūsų viešbutį savo ramioms atostogoms Lietuvoje pasirinko vienas iš Saudo Arabijos Karalystės Vyriausybės ministrų.“

Komplekso interjeras jau buvo tobulintas kelis kartus, o šiais metais - gerokai  atnaujintas. Jo autorė dizainerė Riina Ailio iš interjero studijos „Sortimenti“. „IDW Esperanza Resort“ pastatų ir teritorijos architektai - Laimis Keizikas (Lietuva) ir Jūratė Muzniece (Kanada).

Vienetinių nedidelių prabangių viešbučių pasauliniam tinklui „Small Luxury Hotels of the World“ priklausantį „IDW Esperanza Resort“ šias metais didžiausias pasaulyje kelionių interneto portalas TripAdvisor pripažino geriausiai svečių vertinamu 2013 metų viešbučiu Lietuvoje.

 „Apvalaus stalo klubas“ Trakuose   Keturių žvaigždučių viešbutis „Apvalaus stalo klubas“ įsikūręs vienoje gražiausių Lietuvos vietų: istorinėje Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės sostinėje Trakuose, ant Galvės ežero kranto. Nepakartojami vaizdai keri kiekvieną svečią bet kuriuo metų laiku. Viešbutis pradėjo veikti 2007 metais.

Nedidelis, jaukus ir rafinuotas šeimos viešbutis, vos 30 kilometrų nutolęs nuo Vilniaus centro - ieškantiems atotrūkio nuo miesto, poilsio gamtos apsuptyje ir išskirtinės vietos auros. Kiekvienas viešbučio kampelis kurtas prancūzų užmiesčio vilos stiliumi. Siekdami šiltos namų atmosferos šeimininkai ypač daug dėmesio skyrė interjero detalėms.

Kambariai dekoruoti prancūzų užmiesčio vilos stiliumi: sienos apmuštos audiniais su skirtingais gamtos vaizdais ir ornamentais, subtilios interjero detalės (rankų darbo šviestuvai, vietos kalvių gamintos konsolės, rytietiškų motyvų kilimai) sukuria elegantiškų ir svetingų namų nuotaiką. Visi audiniai bei medžiagos yra autentiškos ir atvežtos iš Prancūzijos.

Viešbučio puošybai panaudota apie 40 skirtingų ornamentų audinių. Kiekviename kambaryje akį džiugina 6-8 ornamentų audinių deriniai, todėl kambariai skiriasi: galima rinktis spalvų gamą pagal nuotaiką.

17 skirtingo dydžio ir skirtingai dekoruotų kambarių skirtingose viešbučio dalyse - „Ežero“ ir „Karaimų“ vilose. Vienu metu viešbutyje gali ilsėtis 38 svečiai. Nakvynės kaina skiriasi priklausomai nuo kambario tipo ir sezono. Žiemos laikotarpiu ji svyruoja nuo 210 iki 770 litų, o vasarą kambarys gali kainuoti nuo 310 iki 870 litų.

Norintys atsipalaiduoti gali tai padaryti marokietiškų pirčių komplekse, kur rytietišką dvasią kuriančioje aplinkoje svečiai gali mėgautis garine pirtimi, sauna ar sūkurine vonia. Taip pat siūlome pirtininko, masažo ir kitas sveikatos bei grožio paslaugas. O jeigu reikia privačios erdvės padirbėti kompiuteriu ar tiesiog jaukiai pasišnekučiuoti su draugais prie puodelio arbatos, viešbučio svečiai gali naudotis angliško kabineto stiliumi įrengta biblioteka.

Natūralaus medžio lentynos su daugybe knygų, Česterio stiliaus baldai, minkštasuoliai, sodri spalvų gama ir pagrindinis akcentas - židinys kuria solidžią ir jaukią atmosferą.

Viešbučio interjero dizainą kūrė Neringa Intaitė. „Moon Garden“ Vilniuje

Keturių žvaigždučių „Moon Garden“ viešbutis Vilniuje atsidarė vos prieš du mėnesius. Nakvynės kaina: nuo 380 iki 1035 litų už naktį. Art deco stiliaus viešbutis įsikūręs Vilniaus senamiestyje, Bazilijonų gatvėje, kur iki XIX amžiaus pradžios buvo Vilniaus gynybinė siena.  „Dabar „Moon Garden“ – išskritinis pastatas, kuriame suderintos senoji ir naujoji architektūra bei šiuolaikinio dizaino elementai. Šis viešbutis nesiekia apgyvendinti dideles turistų grupes, todėl čia  – tik 18 prabangiai įrengtų skirtingų kambarių, kuriuose gali apsistoti 43 svečiai.

"Mūsų niša – verslo klientai, tad stengiamės sukurti jaukią, ramią ir komfortišką aplinką poilsiui bei darbiniams susitikimams“, – sakė  „Moon Garden“ projekto ir interjero autorė Olga Rusakova.

Pasak moters, išskirtinis viešbučio interjeras buvo kuriamas dvejus metus, o ją įkvėpė japonų vienuolių estetika: kiekvienas kambarys čia turi savitą stilių, o daiktų išdėstymą, apipavidalinimą ir kiekvieno kambario detales galima laikyti unikaliais meno kūriniais.

Viešbutyje įsikūrė ir „Moon Garden“ restoranas, į kurį kviečiami ramią išskirtinę aplinką vertinantys maisto gurmanai.

Comfort Hotel LT“ Vilniuje

Viešbutis „Comfort Hotel LT“ atsidarė 2012-aisiais, vienu metu jis gali priimti 415 svečių, nakvynės kaina nuo 141 iki 552 litų. Projektavo ir kūrė interjerą architektų grupė „ Unitectus“.

Įsimintiniausias svečias? Italas lakūnas Antonio Gaetano, šiame viešbutyje ji gyveno septynis mėnesius.

„Labai mielas svečias, susidraugavo su visu kolektyvu – ir su kambarinėmis, ir su viešbučio vadovais. Jis tapo tiesiog vienu mūsų komandos nariu, viešbučio siela. Net dalindavosi su mumis itališkais skanumynais, kuriuos jam iš Sicilijos atsiųsdavo mama“, - sakė „Comfort Hotel LT“ atstovas.

Šekspyras“ Vilniuje

Viešbutis „Šekspyras“ Viniuje svečius priima nuo 1999 metų. Įsikūręs jis XVII amžių menančiame barokiniame pastate, kurį paeiliui valdė ir rekonstruodavo garsios Lopacinskių, Kosakovskių ir Olizarų šeimos.

Dar vėliau, 1828 metais pastatą įsigijo garsus leidėjas ir spaustuvininkas Juozapas Zavadskis, kuris iš pradžių valdė spaustuvę Vilniaus universitete, o vėliau ją perkėlė į Bernardinų gatvę.

Spaudė vadovėlius Vilniaus universitetui, knygas, laikraščius, kalendorius. Be to, šeimininkai dažnai nuomodavo ir kambarius. Zavadskių spaustuvė čia veikė daugiau kaip 100 metų, iki pat II-ojo pasaulinio karo. Okupacijos metais čia taip pat veikė spaustuvė, buvo įsikūrusios laikraščių ir žurnalų redakcijos.    Spaustuvininkų ir literatų dvasia ilgą laiką plevenusi tarp šių rūmų sienų padiktavo čia įsikūrusio viešbučio "Šekspyras" pavadinimą.

Literatūrinė dvasia išlaikyta pavadinant 31 kambarį skirtingų rašytojų ar iškilių veikėjų vardais.

Kiekvienas kambarys vis kitoks, kad pabrėžtų ir įkūnytų itin turtingą nutikimais, gyventojais ir lankytojais pastato istoriją. Jų kaina – nuo 360 iki 760 litų už naktį.

Garsesnės asmenybės, kurios buvo apsistojusios viešbutyje pastaruoju metu: rašytojai Simonas Sebagas Montefiore, Tahiras Shahas, Tibeto dvasinis lyderis Jo Šventenybė Dalai Lama, aktoriai Johnas Malkovichus, Jevgenijus Mironovas.

Viešbučio interjerą kūrė patys jo šeimininkai pasikvietę į pagalbą savo verslo partnerius. „Monte Pacis“ Kaune 2013 metais atidarytas svetingumo kompleksas „Monte Pacis“ įsikūręs išskirtinėje vietoje - Pažaislio vienuolyno ansamblyje, pastatyme beveik prieš 350 metų. XVII a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kancleris Kristupas Žygimantas Pacas vienuoliams kamalduliams pastatydino šventovę, tuo metu atokiame miške ant kalno. Fundatoriai K. Ž. Pacas ir jo žmona Klara Izabelė prie vienuolyno sau ir atvykstantiems svečiams pastatydino atskirą namą - foresteriją, kuriame šiandien ir įsikūrė svetingumo kompleksas „Monte Pacis“.

Šiandien Pažaislio vienuolynas - ne tik veikiantis vienuolynas, kuriame gyvena, juo rūpinasi bei išlaiko šv. Kazimiero seserų kongregacija, bet ir valstybės saugomas kultūros paminklas, vienas ryškiausių brandžiojo baroko pavyzdžių Šiaurės ir Rytų Europoje.

Norintys pagyventi vienuolių gyvenimo ritmu, pajausti veikiančio vienuolyno dvasią bei regioninio parko ramybę svečiai gali apsigyventi nedideliame svetingumo komplekso viešbutyje, kuriame kruopščiai saugant istoriją ir kultūrinį paveldą, įrengti du karališki apartamentai, septyni liuksai ir 13 standartinių kambarių.

Kambarių kainos dviems asmenims su pusryčiais – nuo 240 iki 750 litų už naktį. Piligrimai standartiniuose kambariuose priimami už 80 litų svečiui.

Viešbučio interjerą kurti padėjo architektas Rimantas Giedraitis. Didžiausią įspūdį palikusi metų viešnia - Kristina Sabaliauskaitė – rašytoja, dailės istorikė, menotyros mokslų daktarė. Santūri, maloni, žingeidi ir savo sukauptomis žiniomis bei patirtimi noriai besidalijanti pašnekovė.

Šturmų švyturys“ Šilutės rajone

Ant Kuršių marių kranto įsikūręs viešbutis „Šturmų švyturys“ gali didžiuotis savo XIX a. Mažosios Lietuvos dvasią atspindinčia architektūra.

Restauruotas ir pritaikytas šiuolaikiniams poreikiams, jis išsiskiria unikaliais kambarių interjerais ir sprendimais, pro langus atsiveriančiais Kuršių marių ir Kintų kaimelio vaizdais.

Šiuo metu viešbutyje yra 10 numerių: 2 apartamentai, 3 keturviečiai, 1 trivietis ir 4 dviviečiai. Nakvynės kaina su pusryčiais nuo 250 iki 350 litų.

Interjero projekto autorius - architektas Saulius Šimelionis.

,,Sofijos Rezidencija“ Birštone 2007 metais pradėjęs veikti viešbutis ,,Sofijos Rezidencija'' pavadintas vienintelės Vytauto Didžiojo dukters garbei, nes Birštono šaltiniai byloja, kad Vytautas dažnai lankydavosi Birštono pilyje, čia buvo ne tik mėgstamiausi jo medžioklės plotai, bet ir mėgstama vieta poilsiauti su savo žmona ir dukra Sofija.

Visi 14 viešbučio kambarių pavadinimai yra susiję su Birštono istorija.

Šiame viešbutyje jums pasiūlys dalyvauti įvykiuose, o ne juos stebėti. Pasipuošite tikrais viduramžių kostiumais ir drauge su šaunia kompanija nusikelsite į XIV amžių, turtingą Lietuvos didikų gyvenimo peripetijomis.

Romantiškas detektyvas "Karališkojo Birštono paslaptis" - 3 valandas trunkantis žaidimas už 159 litus vienam žmogui. Į kainą įskaičiuota: viduramžių rūbai,fotografo paslaugos ( foto sesija), vakarienė (specialus karštas patiekalas, raudono vyno taurė), žaidimo vedėjo paslaugos.

Viešbučio ,,Sofijos Rezidencija'' interjerą projektavo ir kūrė Evelina Liaugaidaitė, Inga Kažemekienė, Šarūnas Karosas. Bistrampolio dvaras Panevėžio rajone

Apsuptas gražaus seno parko, naujai rekonstruotas XIX a. vidurį menantis Bistrampolio dvaras yra įsikūręs Šiaurės Lietuvoje 700 metrų nuo Via Baltica greitkelio, 14 kilometrų nuo Panevėžio.

Neoklasikinio stiliaus dvaro sodybos kompleksą sudaro viešbutis, restoranas, koncertinė salė, įvairių dydžių dvaro rūmų salės seminarams ir banketams, atokiau, dvaro parke, koplytėlė – knygnešystės muziejus.

Aktyvesniam poilsiui – sporto aikštynas su jame įrengtais teniso kortais, krepšinio aikštele. Dvaro vežiminėje įrengtas SPA centras.

Dvaro sodybos viešbutis išsidėstęs trijuose pastatuose: centriniuose rūmuose, buvusioje dvaro vežiminėje, buvusiame sodininko namelyje.

Viešbučio kambariai apstatyti ekologiškais baldais, kurie gaminami vien tik iš natūralios medienos, paviršiai dažomi, vaškuojami ir alyvuojami naudojant natūralias ekologiškas medžiagas. Tai turėtų būti svarbu ne tik viešbučio svečiams, kenčiantiems nuo alergijos, bet ir visiems, kurie vertina sveiką gyvenimo būdą ir aplinką.      Šiuo metu dvare gali svečiuotis iki 80 žmonių. Nakvynės kaina su pusryčiais - nuo 110 iki 440 litų. Interjerą projektavo ir kūrė architektas Rimas Valeckas.

"Palanga SPA Design" Palangoje

Jeigu  vilioja estetika, norite pasinerti į komfortą ir SPA malonumus, "Palanga SPA Design" aukščiausio lygio viešbutis kaip tik jums. Čia kiekviename žingsnyje  sups garsių dizainerių kurtas interjeras ir natūralių medžiagų harmonija. O SPA malonumų įvairovė ir procedūrų atlikimo profesionalumas daro įspūdį net išrankiausiems poilsiautojams.

2011 metais pradėjęs veikti viešbutis įsikūręs itin patogioje vietoje. 50 metrų iki jūros ir vos 200 metrų iki šurmuliuojančios Basanavičiaus promenados, kuri nuo pat pavasario iki gilaus rudens visada pilna poilsiautojų ir pramogų.

"Palanga SPA Design" – vienintelis pasaulyje viešbutis, kurio grindys yra pasvirusios 7 laipsnių kampu. Pasak čia viešėjusių žmonių, toks architekto Donato Rakausko sprendimas suteikia svečiams neįprastą kitos realybės jausmą.

Viešbučio lauko, vestibiulio ir SPA baldai kurti žymių Italijos meistrų: dizainerės Paolos Lenti ir kompanijos „Baxter“.

Išskirtiniai  vestibiulio akcentai – italų kompanijos „Catellani & Smith“ šviestuvai. Kambarių interjerą, baldus sukūrė ir įgyvendino dizaineris Darius Budrys. Viešbutyje naudotos tik natūralios aukščiausios kokybės medžiagos: graikiškas marmuras, norvegiškas kvarcitas, alyvmedžio ir kedro mediena, autentiški persiški kilimai, daug varinių interjero detalių. Kambariuose - tik natūralios vilnos kilimai.

Numerio kaina nuo 550 iki 1850 litų, vienu metu čia  patogiai gali gyventi 90 svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.