Sąskaita už balkono remontą pašiurpino vilniečius

Daugiaaukščio Konstitucijos prospekte gyventojai pakraupo, prieš Kalėdas gavę sąskaitą už dviejų balkonų remontą. Ji siekė per 4 tūkst. litų, nors statybininkai tik palopė du skylėtus balkonus, pro kuriuos ir po remonto į butus sunkiasi vanduo.

Darbininkai apskaičiavo, kad du balkonus jie remontavo net 960 valandų.
Darbininkai apskaičiavo, kad du balkonus jie remontavo net 960 valandų.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2014-01-04 09:49, atnaujinta 2018-02-17 23:23

Konstitucijos pr. 13 septyniolikos aukštų namo įgaliotinis Silvestras Verbus bando išsiaiškinti, kaip galėjo atsitikti, kad kelias dienas balkoną lopę statybininkai ataskaitoje nurodė triūsę net 960 valandų tvarkydami du stogo balkonus, kurių bendrasis plotas – 30 kvadratinių metrų.

O remonto darbus užsakęs namo administratorius viso namo gyventojams pateikė net 4350 litų sąskaitą.

Už tokią sumą, S.Verbaus nuomone, buvo galima įrengti visiškai naujus balkonus.

Nesvarbu, kad ir po 960 valandų triūso į kai kurių gyventojų butus vanduo tebesisunkia pro lubas. Šie balkonai nėra butų priklausiniai. Tai stogo konstrukcijos dalys.

Konstitucijos pr. gyventoja Veronika griežtai atsisako mokėti namą administruojančiai įmonei per 50 litų už stogo konstrukcijai priklausančio stogo balkonų remontą. Tiek jai, gyvenančiai 50 kvadratinių metrų dviejų kambarių bute, apskaičiuota išdalijus visam namui skirtas remonto išlaidas.

„Rudens pradžioje ėmė drėkti lubos. Lapkritį suremontavo. Palopė kažkiek, bet vanduo toliau sunkėsi.

Gruodį pasiskundžiau vėl, tai jie, gudruoliai, pareikalavo mokėti kaip už naują remontą, esą kitoje vietoje vanduo prateka. Tik kai užsispyriau, nusileido ir iš naujo užlopė“, – kalbėjo vilnietė.

Namo įgaliotinis S.Verbus ketina sušaukti gyventojų susirinkimą ir kreiptis į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją ketindamas išsiaiškinti, kiek iš tiesų gali kainuoti dviejų stogo balkonų remontas ir kiek laiko tam realiai sugaištama.

Vyriškiui nepavyko susišnekėti su namo administratore įmone „Žirmūnų būstas“.

„Jie sakė, kad dirbo naudodami sudėtingą techniką, todėl darbai tokie brangūs. Darbų vykdytojui turėjau pirštu rodyti, kur blogai padaryta, aiškintis, kokie darbai ir už kiek atlikti, bet vis tiek neišsiaiškinau.

Parodžiau tuos balkonus pažįstamiems statybininkams. Jie tik juokėsi, sakė, už 200 litų sutaisytų. Bet negalime samdyti savo nuožiūra, tik administratorius gali užsakyti darbus“, – širdo S.Verbus.

Tikina, kad įsivėlė techninė klaida

Paulius Ugianskis

Bendrovės „Mano būstas“ atstovas

„Pagal „Mano būsto“ pastatų priežiūros standartą dirbantis „Žirmūnų būstas“ pernai sulaukė gyventojų pranešimų, kad į butą pro stogą sunkiasi vanduo.

Surašius defektinį aktą ir atlikus remonto darbus paaiškėjo, kad vien to nepakanka, nes danga pernelyg susidėvėjusi.

Tuomet buvo papildomai atliktas sujungimo tarp sienos ir balkono remontas. Šiuo metu avarijos židinys jau lokalizuotas, vanduo į butą nebesisunkia.

O dėl darbo valandų skaičiaus įsivėlė techninė klaida. Kiek tiksliai buvo sugaišta laiko šalinant problemą, paaiškės atlikus pakartotinius skaičiavimus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.