„Lietuvos“ kino teatro savininkai vėl ketina griauti ir statyti

Vilniaus „Lietuvos“ kino teatro teritorijoje turėtų iškilti modernaus meno centro ir biurų pastatas. Ketinantieji jį statyti jau paskelbė konkursą idėjoms, kaip naujasis pastatas turėtų atrodyti, rašo „Verslo žinios“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-10 08:58, atnaujinta 2018-02-17 17:50

Griauti „Lietuvos“ kino teatrą planuota dar prieš penkerius metus - 2008-aisiais.  Tuomet Vilniaus taryba patvirtino detalųjį planą, pagal kurį sostinės centre vietoj buvusio kino teatro bus pastatytas daugiafunkcinis pastatas su nepriklausomu kino centru. Tačiau tam pasipriešino visuomeninės organizacijos. 

„Lietuvos“ kino teatras buvo privatizuotas 2002 metais. Tuometė „Turto vystymo grupė“, priklausiusi konsorciumui „NDX Development“, kuris buvo „Vilniaus prekybos“ grupės dalis, už 3 mln. litų nupirko 92,6 proc. „Lietuvos“ kino teatro akcijų paketą. „Verslo žinios“ rašo, jog po to objektas keliavo iš rankų į rankas.

2005 metais iš „Vilniaus prekybos“ pastatą įsigijo įmonė „Rojaus apartamentai“, kuri iki 2008-ųjų pabaigos ketino pastatyti 4 aukštų gyvenamosios paskirties pastatą su 280 vietų kino sale.Dabar bendrovei nuosavybės teise priklauso buvusios „Lietuvos“ pastatas ir sudaryta žemės nuomos sutartis iki 2093 m.

„Rojaus apartamentų“ akcininkai - 90 proc. akcijų valdanti bendrovė „Cinema Scotland“ ir įmonė „M2 Invest“, turinti 10 proc. akcijų bei atsakinga už projekto plėtrą ir įgyvendinimą.

Tuo metu prieš kino teatro sunaikinimą rinkti piliečių parašai ir parengta peticija. Ją pasirašė 7000 žmonių. Peticijoje reikalauta, kad būtų svarstoma galimybė suteikti buvusiam „Lietuvos“ kino teatrui nacionalinės svarbos statusą ir atsižvelgti į sostinės gyventojų nuomonę, sprendžiant kino teatro likimą. Šiuo metu objektas priklauso SEB banko nekilnojamojo turto bendrovei „Litectus“. 

Ši įmonė dėl buvusio „Lietuvos“ kino teatro pastato pardavimo dabartiniai savininkai derasi su investiciniu nekilnojamojo turto fondu „Lords LB Opportunity Fund II“, kurį valdo su Mindaugu Marcinkevičiumi, buvusiu VP dešimtuko nariu, siejama bendrovė „Lords LB Asset Management“.

Architektūrinį idėjinį administracinės paskirties pastato su Modernaus meno centru buvusio „Lietuvos“ kino teatro vietoje konkursą skelbia Lietuvos architektų sąjunga su bendrove „LKT projektai“.

Projektuotojai turės išnagrinėti sklypo užstatymo galimybes, išvystant naują biurų pastatą su Modernaus meno centru, kuris sukurs teritorijos urbanistinį-architektūrinį vientisumą bei identitetą, sukurti patrauklią viešąją erdvę ir parengti administracinės paskirties pastato architektūrinio projekto koncepciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.