Būsto rinka vilioja neprofesionalius naujokus

Tie, kas sako, jog aktyviausių Lietuvos nekilnojamojo turto rinkų – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos – būsto segmentams gresia perkaitimas, kalba netiesą. Tuo įsitikinęs Nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas Baltijos šalims Mindaugas Kulbokas. Remiantis jo įžvalgomis matyti, jog rinkoje formuojasi ne kainų, o pasiūlos burbulas.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Feb 8, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:57 PM

Tai rodo, kad NT plėtotojai pradeda gyventi laisvai ir ima nepaisyti rinkos taisyklių.

„Įgyvendinamų būsto projektų skaičius didėja geometrine progresija, o rinka, kuri juos galėtų išpirkti, nėra tokia didelė. Per 2014 metus Vilniuje turėtų atsirasti 2,5-2,7 tūkst. naujų butų. Dar 900 butų likę „sandėlyje“ iš pernai metų. Statybos leidimai išduoti dar 3,3 tūkst. butų. Metų gale galime pamatyti, kad lieka neparduotų 1-1,2 tūkst. butų“, - skaičiuoja M.Kulbokas.

Jam nerimą kelia tai, jog šis kiekis neparduotų butų gali likti rinkos naujokų neprofesionalių žaidėjų „kišenėje“.

„Profesionalai rinką vertina trejus-penkerius metus į priekį. Tačiau rinkoje atsiranda iki šiol negirdėtų įmonių. Jos žengti į NT rinką turi labai atsargiai ir pamatuotai, nes ji – ne bedugnė. Vis dėlto neparduotų butų likutis išeina į naudą pirkėjui: kuo daugiau butų – tuo mažiau prielaidų kainoms kilti“, - galima scenarijų dėliojo „Newsec“ atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?