Nuo šiol ir Anykščiuose - prabangus sveikatingumo centras

Penktadienį Anykščiuose duris atveria pirmasis šiuolaikinis sveikatingumo ir poilsio centras „SPA Vilnius Anykščiai“. Anykščių šilelio ir Šventosios upės prieglobstyje įsikūrė 4 žvaigždučių viešbutis, tarptautinius SPA klasifikacijos standartus atitinkantis gydomojo SPA centras su mineralinio vandens procedūromis ir baseinu, sveiko maisto restoranas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir lrt.lt inf.

Feb 14, 2014, 10:34 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:19 AM

„Sveikatingumo centrą atidarome legendiniame Anykščių šilelyje. Pušynų kvapas ir grynas oras sukuria tinkamiausią aplinką poilsiui“, - kalbėjo „SPA Vilnius“ generalinis direktorius Valdas Trinkūnas.

Kuriant sveikatingumo centrą norėta jį pritaikyti tiek kurortiniam gydymui, tiek sveikam poilsiui su šeima ir vaikais. Mažiesiems įrengtas atskiras baseinas, žaidimų kambarys. Anykščiai turėtų suvilioti ir SPA procedūrų gurmanus. Čia vienintelė vieta Lietuvoje, kur jie galės pasilepinti procedūromis su viena garsiausių SPA kosmetikų pasaulyje – ESPA iš Didžiosios Britanijos.

Buvusių Anykščių poilsio namų teritorijoje įkurtas naujasis sveikatingumo ir poilsio centras turėtų užpildyti rekreacinių paslaugų spragą šiaurės rytų Lietuvoje. Anykštėnai viliasi, kad atsiradus SPA kompleksui regione pagyvės turizmas, mažės nedarbas, o Anykščiai galės lengviau siekti kurortinio miesto statuso.

Į 120 vietų viešbutį su SPA paslaugų ir maitinimo infrastruktūra „SPA Vilnius“ investavo beveik 16 mln. litų. Sveikatingumo ir poilsio komplekse įdarbinta 80 gyventojų, planuojama, kad po pusmečio darbuotojų skaičius išaugs iki 100.

Paskutiniai darbai ir naujas sveikatinimo paslaugų centras, per keletą metų išdygęs vietoj nugriautų poilsio namų, klientus priims nuo pirmadienio. Viešbutyje vienu metu galės gyventi apie šimtą dvidešimt žmonių, panašiai tiek numatoma ir teikti paslaugų, tarp jų – kineziterapijos, mineralinio vandens baseino procedūros.

Nors finansų analitikai šį projektą vertino kaip rizikingą ir verslininkams siūlė geriau investuoti į Birštoną ar Palangą, pasak centro savininko, įsikūrimas Anykščiuose – naujų rinkų paieška.

„Į 80 darbo vietų mes buvome gavę virš 700 pareiškimų. Įdomu, jog dalis būsimų darbuotojų yra grįžtantys iš užsienio“, – džiaugiasi „SPA Vilnius-Anykščiai“ generalinis direktorius V.Trinkūnas.

Verslininko teigimu, kainos čia bus šiek tiek mažesnės negu Druskininkuose, tačiau abejojama ar lietuviai vietoj Druskininkų rinksis Anykščius. Čia tikimasi daugiau užsieniečių, kad ir iš Latvijos.

„SPA gamins gerą kokybišką maistą, tam maistui reikės žaliavų. Jau dabar, kiek žinau, SPA sudarė sutartis su vietos ūkininkais dėl avienos ir kitos mėsos tiekimo, dėl pieno produktų, daržovių. Taigi ūkininkų pajamos padidės“, – mano Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.