Žinomos atlikėjos namas areštuotas ir parduodamas iš varžytinių

Devynis kartus tarptautinio "Eurovizijos" konkurso atrankos neįveikusios dainininkės Aistės Pilvelytės namas ir sklypas prestižinėje Žvėryno vietoje parduodami iš varžytynių. Bet ir čia jos laukė nesėkmė - pirmosios neįvyko.

Namas ir sklypas - už 1 mln. 120 tūkst. litų. Už tiek 34 metų A.Pilvelytės nekilnojamasis turtas buvo nesėkmingai parduodamas iš varžytinių.<br>Archyvo nuotr.
Namas ir sklypas - už 1 mln. 120 tūkst. litų. Už tiek 34 metų A.Pilvelytės nekilnojamasis turtas buvo nesėkmingai parduodamas iš varžytinių.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Mar 2, 2014, 5:36 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:09 PM

Namas ir sklypas - už 1 mln. 120 tūkst. litų. Už tiek 34 metų A.Pilvelytės nekilnojamasis turtas prieš porą dienų  buvo nesėkmingai parduodamas iš varžytinių.

Tiesa, varžytinių dokumentuose nurodomas ir kitas savininkas - dainininkės sutuoktinis Vladas Motieka. Nors atlikėja išsikraustė iš Vilniaus ir dabar Klaipėdoje gyvena su trejais metais jaunesniu renginių vedėju Dovydu Šamrajumi, popieriuose įrašyta, kad ji - A.Pilvelytė-Motiekienė.

A.Pilvelytei priklausantis 154 kvadratinių metrų namas ir 7 arų sklypas Miglos gatvėje areštuoti. Jie puikioje vietoje, prie pat miško, bet pirkėjų nesudomino. Mat kaina tikrai didelė, rašo "Sostinė".

Didesnės kainos nesiūlė

A.Pilvelytė tvirtino apie ketvirtadienio varžytines nieko nežinojusi. Tačiau apie antstolio parduodamą namą ji atsisakė kalbėti.

Antstolis Irmantas Gaidelis sakė, kad netrukus bus skelbiamos antrosios varžytinės, o nekilnojamojo turto kaina sumažinta įstatymų nustatyta tvarka.

Pirmosiose varžytinėse didesnės už pradinę 1,12 mln. litų kainą nepasiūlė niekas. O ar varžytinėse buvo dalyvių, neaišku, nes jos vyksta ir elektroninėje erdvėje.

Mėgino susirasti pirkėjus

Prieš porą metų A.Pilvelytė dviejų aukštų namą Miglos gatvėje mėgino parduoti pati, skelbime buvo nurodytas jos asmeninis telefono numeris. Už namą ir sklypą ji prašė daugiau - 1 mln. 470 tūkst. litų.

Kaip ir dabar, taip ir tada nuotraukoje namas buvo atvirais antrojo aukšto langais.

Informacija apie parduodamą namą Miglos gatvėje buvo daugiau nei metus, bet jo niekas nenupirko.

Atrodo, kad dainininkei turtas mažai rūpi. Toje nuotraukoje nešienautame kieme žydi pienės, suverstos statybinės medžiagos, kėpso pastoliai.

Siekdama iškišti turtą dainininkė rašė, kad nors namas statytas 1969 metais, jis prieš penkerius metus apšiltintas kokybiškomis medžiagomis, uždengtas naujas stogas, įdėti nauji langai ir šarvuotos durys.

"Užkopę ant kalvos matysite visą Vilnių. Visada bus geras oras, gyvensite tarsi miške, bet centras ir visi patogumai - tik kelios minutės kelio", - gundė pardavėja.

Beje, skelbimas, kad namas parduodamas, ant sklypą juosiančios tvoros kabo iki šiol. Aplinka nesutvarkyta, takai užžėlę. A.Pilvelytės čia nebūta seniai.

Teko bylinėtis dėl skolos

A.Pilvelytė ir jos tėvas Algirdas Pilvelis dėl skolos prieš kelerius metus jau buvo atsidūrę teisme.

Dainininkei priklauso pusė Totorių gatvėje esančio pastato. Jį gavo dovanų iš tėvo.

Bendrovė "Senamiesčio būstas" iš pastato savininkų mėgino prisiteisti tūkstantį litų už esą nesumokėtus mokesčius.

A.Pilvelis aiškino, kad 1998 metais įsigytą pastatą jis užkonservavo, dujos, elektra, vanduo jame išjungti. Jis piktinosi, kad reikia mokėti už tai, kad ten nieko nevyksta.

Sekite mus „Facebook“ ir apie naujus „Būsto“ straipsnius sužinokite pirmi!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.